Gamersnet.nl

AMD Catalyst 11.10 Preview beschikbaar; tevens prestatieverbetering in Battlefield 3

Gisteren wisten we nog te melden dat Nvidia een speciale driver beschikbaar heeft gesteld voor de bèta van Battlefield 3, die overigens vandaag van start zal gaan voor degenen die in het bezit zijn van de speciale editie van Medal of Honor.

Ook AMD kan vandaag haar gebruikers verblijden, want Catalyst 11.10 Preview is nu te downloaden en verzekert eveneens een prestatieverbetering in Battlefield 3. Een percentage wist AMD niet te geven, maar in alle gevallen zullen HD5***- en HD6***-kaarten beter presteren dan voorheen.

Daarnaast optimaliseert deze driver het gebruik van een Eyefinity-setup met vijf beeldschermen voor Battlefield 3 en de interface van de Catalyst Control Center is hier en daar verbeterd voor bepaalde onderdelen, zoals CrossfireX en GPU Overdrive.

Uitgebreide informatie over deze driver is hier te vinden. De driver is vooralsnog alleen hier te downloaden, want de officiële downloadpagina van AMD biedt een corrupte driver. Let op: AMD Catalyst 11.10 Preview is alleen geschikt voor de 32-bit en 64-bit versies van Windows Vista en Windows 7, want Battlefield 3 ondersteunt geen DirectX 9.

Persoonlijke feedback over de driver is natuurlijk altijd welkom. Mocht je als lezer nog vragen hebben, stel ze dan gerust!