Michelle Rodriguez is terug voor Resident Evil 5

Resident Evil: Retribution is na Afterlife weer de vijfde film van de populaire gameserie. Ondanks de vele kritieken was Afterlife voorlopig het meest succesvol, wat misschien komt dankzij de terugkeer van Paul W.S. Anderson, die ook het origineel regisseerde. Hij zal na Afterlife ook Retribution gaan verfilmen en vrouwlief Jovovich speelt opnieuw zombie strijder Alice. Het verhaal gaat verder waar de vorige film eindigde.

K-Mart, Claire en haar broer Chris Redfield zijn gevangen genomen door de Umbrella Corporation. Zij zullen dus niet meedoen in Retribution. Jill Valentine (Sienna Guilleroy) is terug, onder controle van de Umbrella Company, en is de nieuwe slechterik. Naast haar maken er meer oude bekenden hun opwachting, Michelle Rodriguez uit deel één speelt weer mee. Wat nogal vreemd is, aangezien ze in een zombie verandert in het origineel. Leider van de commando’s uit het eerste deel, Colin Salmon, maakt ook zijn opwachting. Ook hij stierf (op een creatieve manier), dus we kunnen wel wat flashbacks verwachten.

Naast bekende personages uit eerdere films is het ook tijd voor populaire helden uit de game. Leon Kennedy maakt eindelijk de stap van de game naar de film. Je speelde als hem in de vierde game. Ada Wong en Barry Burton krijgen we ook te zien, maar door wie ze worden vertolkt is nog onbekend.

Resident Evil: Retribution zien we eind volgend jaar in de biosccop, uiteraard ook in 3D.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren