‘We wilden vrouwelijke Gears-fans goed belichamen; zelfverzekerd, maar geen prostituees’

In een interview met Gamasutra laat Cliff Bleszinski, design director bij Epic Games, weten dat hij al veel eerder vrouwen (als speelbare karakters) wilde toevoegen aan de Gears of War franchise. Bleszinski meent plannen te hebben gehad om in deel รฉรฉn al vrouwen toe te voegen.

Het team had toen echter niet genoeg tijd om een goed genoeg model te maken voor een vrouwelijke vechter. In het derde deel van Gears of War, vond Bleszinski het echter niet meer dan logisch dat ook vrouwen de wapens oppakken en meevechten.

Well, I initially wanted to have it in Gears 1, but we didn’t have the time to properly model them and everything like that. And by the time we got to the third game, the way the fiction was panning out was that now the women aren’t even birthing anymore. They have to grab their guns and get into the mix as well, right?
Hij geeft toe dat de franchise veel vrouwelijke fans heeft, maar dat hij geen idee heeft waarom. Hij had dan ook totaal niet verwacht dat vrouwen naar hem toe zouden komen op de Comic Con en een Crimson Omen tattoo op hun nek zouden laten zien.

Omdat de game zoveel vrouwelijke fans blijkt te hebben, voelde het team de noodzaak om ze ‘correct’ te vertegenwoordigen. Zo moeten de karakters in goede smaak vallen bij de vrouwen. Ze zouden, aldus Bleszinski, zelfverzekerd moeten zijn, maar niet lijken op een prostituee (zoals de traditionele ‘aanpak’ was in de meeste videogames).

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Maar sommige zijn wel graphic hoeren! ๐Ÿ˜†

 2.   
  Zhoukov's avatar

  AWw.. dat is dan het einde van de hete gamechicks :P.
  Or is it?…
  We zullen het zien ๐Ÿ™‚

 3.   
  Taz25's avatar

  Hehe dat is nou een goed antwoord van epic.
  ik vind de chiks in gears 3 wel nice. Sexy but confident ^^
  Alleen nep dat bijna iedereen die een vrouwelijk character speelt een man is int echt ๐Ÿ˜›

 4.   
  Potasnik's avatar

  Beetje offtopic, maar in ’t vakje dat aangeeft welk platform het nieuwtje betreft staat ‘Multi’, neem aan dat dat even veranderd moet worden!

 5.   
  tijn80's avatar

  Zolang het geen Ma Flodders zijn, kan het mij niet boeien. Sletterig of niet, ligt meestal aan de kleding die ze (niet) aanhebben. Dus gewoon mooie meiden wat nettere kleding geven ๐Ÿ˜‰

 6.   
  -050- Critical's avatar

  hmm ik ben niet echt weg van ze, die chick van drake vind ik dan beter! Die is ook sexy zonder hoerig te zijn! maar het maakt mij allemaal niet zo uit. Ik speel toch altijd male character. Vrouwen blijven veel mooier in het echte leven ๐Ÿ™„

 7.   
  FishHookz's avatar

  Ze zien er wel goed uit ๐Ÿ˜‰

 8.   
  DonutsRocks's avatar

  ik vind zelfverzekerdere vrouwen sexier dan die sletterige hoeren ๐Ÿ˜ณ

 9.   
  -Arthur-'s avatar

  In third person games kies ik meestal voor een vrouwelijke personage, indien mogelijk. Ik kijk liever tegen een ranke feministische derriere aan, dan een bouwvakkersreet van een kerel die brult; Bring it on!

 10.   
  FishHookz's avatar

  GreatManaTree schreef, "In third person games kies ik meestal voor een vrouwelijke personage, indien mogelijk. Ik kijk liever tegen een ranke feministische derriere aan, dan een bouwvakkersreet van een kerel die brult; Bring it on! "

  Je hebt aan de ene kant wel gelijk alleen de vrouwen in Gears of War 3 zijn erg slank en dat speelt voor mij wat minder fijn dan als ik speel als Marcus of Baird ๐Ÿ™„