Pachter: Call of Duty verslaat Grand Theft Auto op gebied van mainstream

Wat is dé mainstream reeks van de game-industrie? Dat moet Rockstar’s franchise Grand Theft Auto zijn, aangezien de serie mateloos populair is en miljoenen gamers elke keer weer op een nieuw deel wachten. Echter, de ‘mainstreamheid’ van Grand Theft Auto lijkt verslagen door Activision’s Call of Duty, zo zegt onze vriend Michael Pachter, de Wedbush analist.

Call of Duty is bigger, and GTA will not maintain its position as the world’s biggest mainstream franchise.
Pachter zegt dat Call of Duty momenteel de grotere install base heeft en daarmee de grootste mainstream franchise is. Niet helemaal gek natuurlijk, omdat er van Call of Duty een jaarlijkse release is. Dit kan volgens de analist wel een nadeel gaan vormen, want de reeks kan uitgeput raken op die manier.
Eventually, Call of Duty may suffer from fatigue, and GTA could keep chugging along. but it will be 8 years before we can make that call.
Rockstar neemt de tijd voor haar Grand Theft Auto en zorgt ervoor dat elk deel een revolutie met zich meebrengt en grote sprongen maakt in de ontwikkeling van games. Maar om de titel van mainstream weer terug te pakken, zijn we weer acht jaar verder, aldus Pachter.

Take-Two heeft onlangs tevens bevestigd dat de GTA-reeks inmiddels 114 miljoen keer verkocht is.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Voor mij niet 😆 Call of Duty verslaat niks voor mij 🙄

  2.   
    defjam's avatar

    als ze ieder jaar een nieuwe CoD release dan vind iedereen het binnenkort geen donder meer aan, is kijken waar iedereen dan op zit te w88

  3.   
    Narcist's avatar

    Call of Duty is bigger, and GTA will not maintain its position as the world’s biggest mainstream franchise.

    Niet iets om trots op te zijn…

  4.   
    Koen45's avatar

    Al komt er elke maand een nieuwe COD uit, kijk toch meer uit naar GTA V.

  5.   
    bender's avatar

    I dont wanne live on this planet anymore… 😛
    GTA zal nooit verslagen worden (naar mijn mening) het heeft een unieke plaats in mijn hart, GTA VC eerste game die ik volledig uitspeelde GTA SA bij de beste games ooit en GTA IV de reden dat ik mijn xbox kocht. <3 GTA :P.

  6.   
    Extremegamer's avatar

    i lol’d

  7.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Haha, ieder jaar komt COD het boeit mensen niet meer. als GTA V wordt aangekondigd dan is heel gameland in rep en roer want het is zo groots… niets kan GTA verslaan en al helemaal geen COD 😛

  8.   
    JonsoN's avatar

    Extremegamer schreef, "i lol’d"

  9.   
    sthij's avatar

    JonsoN schreef, "

    ”Extremegamer” schreef, "i lol’d"

    "

    hier ook…:P

  10.   
    daan147's avatar

    gameshark schreef, "Haha, ieder jaar komt COD het boeit mensen niet meer. als GTA V wordt aangekondigd dan is heel gameland in rep en roer want het is zo groots… niets kan GTA verslaan en al helemaal geen COD 😛 "

    Ik kan mijn mening hier volledig in terugvinden. 😉

  11.   
    MildBobbySauce's avatar

    ROFL 😆

  12.   
    -050- Critical's avatar

    ghh dit zijn gewoon cijfertjes,

    Call of Duty zal never nooit en te nimmer de status bereiken die gta heeft, ik heb alle games gespeeld (vanaf deel drie allemaal meerdere malen uitgespeeld) en vaak overnieuw gespeeld. De sfeer, de gameplay, de verhaallijn, de zijmissies, de humor gta has it all!

    ik gebruik dit bericht om nog even te zeggen dat gta de beste game franchise is voor mij. De enige game die ik standaard op de dag van uitgave koop!

  13.   
    Fox's avatar

    Ik speelde CoD of Gta voor dat het mainstream werd (hipser).

  14.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Phahahahahahawhahahahahaa lololololol! Menneer heeft te diep in het glaasje gekeken?

  15.   
    Rijstekorrel's avatar

    -050- Critical schreef, "ghh dit zijn gewoon cijfertjes,
    Call of Duty zal never nooit en te nimmer de status bereiken die gta heeft, ik heb alle games gespeeld (vanaf deel drie allemaal meerdere malen uitgespeeld) en vaak overnieuw gespeeld. De sfeer, de gameplay, de verhaallijn, de zijmissies, de humor gta has it all!
    ik gebruik dit bericht om nog even te zeggen dat gta de beste game franchise is voor mij. De enige game die ik standaard op de dag van uitgave koop!"

    Precies GTA komt 1 keer om de zoveel tijd uit en dat maakte het gewoon zo vet je heb z’n groot spel dan ook, COD is gewoon ieder jaar nieuw deeltje beetje schieten en klaar ik vind het ook niks ik wacht op de nieuwe GTA 😀

  16.   
    G_Dragon16's avatar

    Whahaa epic fail uitspraak, cod kan nooit tegen GTA op nooit!:D.. nadat het zo slecht is geworden na cod4 stelt die game amper wat voor!, Hoe durven ze zo’n grote uitspraak te doen! Dat ze nog niet inzien dat de game inhoudelijk gewoon waardeloos is en casual gemaakt word met al die perks! OMG open je ogenxD

  17.   
    xHouse's avatar

    Ik kijk toch net iets meer uit naar de volgende GTA dan naar een COD game :’D

  18.   
    Houserz's avatar

    Nou nou nou, daar ben ik het niet mee eens
    deze gast snapt er echt geen bal van, GTA is en blijft de beste franchise en zal echt niet verslagen worden als een pest serie als CoD (geen fanboy reacties aub want dit is mijn mening)