Nintendo 3DS en PlayStation Vita zijn geen directe concurrenten, aldus Sony

Voor velen staan de Nintendo 3DS en de nog te verschijnen PlayStation Vita linea recta tegenover elkaar als concurrenten. Als we Hiroshi Kawano, president van Sony in Japan, mogen geloven, dan is dit echter niet het geval.

De beste man gelooft namelijk dat er geen sprake is van directe concurrentie, overigens niet alleen vanwege het prijsverschil, maar ook vanwege het uiterlijk. Hij gelooft niet dat potentiële kopers de handhelds zullen vergelijken.

Beschouwen jullie de 3DS en de Vita als directe concurrenten van elkaar?

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    2 Handhelds uit deze generatie, natuurlijk zijn het concurrenten!

    De wereld kan niet zonder concurrentie, het zit in onze natuur om onszelf met andere te vergelijken en onszelf dan beter vinden, zo zit het dus ook met die 2 handhelds. Snap ook niet wie er zowel een 3DS als een Vita zou willen hebben, kan je ook zeggen dan Xbox360 en PS3 geen concurrenten zijn, allebei platformen uit een bepaalde generatie en de meeste mensen kopen wel de ene en niet de ander.

  2.   
    Jonah's avatar

    Ik zal toegeven dat de Vita specifieke features biedt en daardoor concurreert met andere handhelds, zoals de iPhone bijvoorbeeld, maar ik vind dat ze alsnog directe concurrenten zijn op het gebied van games en laten we niet vergeten dat de handhelds nog altijd draaien om de games en niet om de software.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Mwah, ze richten zich wel beide op een andere doelgroep, maar daar zit natuurlijk wel overlap in.

  4.   
    -Arthur-'s avatar

    Het zijn inderdaad concurrenten. En ze zullen het beide steeds moeilijker krijgen in de opkomende vloed van goedkope of gratis flashgames markt. Ik hou van mijn 3DS, en ben ook zeer benieuwd naar de Vita.

  5.   
    Jonah's avatar

    GreatManaTree schreef, "Klopt wat die man van Sony zegt. De 3DS en de Vita hebben niets gemeen. De grootste concurrent van de 3DS is een kuipje bakboter, en van de Vita een afzuigkap. ….."

    Ik lol’de… HARD. 😛 En je hebt overigens groot gelijk.

  6.   
    tijn80's avatar

    Jonah schreef, "

    ”GreatManaTree” schreef, "Klopt wat die man van Sony zegt. De 3DS en de Vita hebben niets gemeen. De grootste concurrent van de 3DS is een kuipje bakboter, en van de Vita een afzuigkap. ….."

    Ik lol’de… HARD. 😛 En je hebt overigens groot gelijk."

    Volgens mij heb ik ergens een reactie gemist… 😕

  7.   
    -Arthur-'s avatar

    Sorry…ik had mijn vorige post verwijderd, omdat ik dacht dat ie verkeerd opgevat zou kunnen worden, maar hij was al gequote. Ben blij met de positieve reacties! 😆

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zijn idd niet echt concurrenten want ze doelen allebei op een ander groep mensen.

  9.   
    gerbenkees's avatar

    IK zelf heb een 3ds maar ik wens de vita veel succes 😆

  10.   
    Stefan31h's avatar

    Ik beschouw ze niet als concurenten, maar je moet toch zeker nadenken als je geld hebt voor maar 1 handheld, welke je dan gaat kopen… dan maakt het niet meer uit of ze concurenten zijn of niet, alleen maar welke beter is en meer geschikt voor jou! 8)

  11.   
    DGonlag2's avatar

    Stefan31h schreef, "Ik beschouw ze niet als concurenten, maar je moet toch zeker nadenken als je geld hebt voor maar 1 handheld, welke je dan gaat kopen… dan maakt het niet meer uit of ze concurenten zijn of niet, alleen maar welke beter is en meer geschikt voor jou! 8) "

    En precies om die reden zijn ze dus juist wel directe concurrenten.