Ontwikkelaar Slitherine heeft ‘tienduizenden dollars’ verloren dankzij juridisch geschil met EA

Ontwikkelaar Slitherine zegt tienduizenden dollars verloren te hebben aan een juridisch geschil met Electronic Arts om de naam ‘Battlefield’. In samenwerking met BBC History maakte Slitherine de game ‘Battlefield Academy’ voor de pc. EA was echter van mening dat de naam autersrechten schond.

Marco Minoli, marketing director bij Slitherine, laat weten dat er wegens financiële redenen gekozen is om een overeenkomst te sluiten. BBC was namelijk niet bereid om een gevecht met EA te beginnen over een ‘kleine’ oorlogsgame. Er zat voor de ontwikkelaar niets anders op dan alleen de naam te veranderen. Het hele imago van de game moest aangepast worden.

Het kostte Slitherine, aldus Minoli, tienduizen dollars om dit te bereiken. Maar ook het feit dat de productie een tijd stil lag is volgens Minoli een groot probleem geweest. Daarbij komt ook nog eens het feit dat Slitherine een grote commerciële mogelijkheid gemist heeft.

Ondanks deze tegenslagen ziet Minoli het nog positief in. Slitherine hoopt dat de game, nu onder de naam BBC Battle Academy, een tweede kans krijgt en zal dan ook werken naar onder andere een release op de PlayStation Vita. Via nieuwe demo’s probeert de ontwikkelaar het publiek opnieuw te interesseren.

  1.   
    Cyart's avatar

    EA wat een zeikers

  2.   
    See4urSelf's avatar

    EA zijn echt erg tegenwoordig. Vraag me af of dat altijd al zo geweest is, of omdat ze nu in de spotlight staan en we het opeens allemaal zien.

  3.   
    Kilerden's avatar

    Ik geef hierbij EA toch echt wel gelijk. Battlefield Heroes, Battlefield 2142, Battlefield Vietnam en zo voort. Battlefield Acadamy zou niet mis hebben gestaan dit rijtje.

    Snap niet dat Slitherine niet gelijk voor een schikking is gegaan, zou hun een hoop geld hebben bespaard.

  4.   
    huntedjohan's avatar

    ik kijk er ook niet van op dat EA de term battlefield probeerd te beschermen! hoelang is battlefield games niet gerelateerd aan EA, beetje kortzichtig en gewaagd om dan zon naam te gaan gebruiken!

  5.   
    Tha Destiny's avatar

    Kilerden schreef, "Ik geef hierbij EA toch echt wel gelijk. Battlefield Heroes, Battlefield 2142, Battlefield Vietnam en zo voort. Battlefield Acadamy zou niet mis hebben gestaan dit rijtje.
    Snap niet dat Slitherine niet gelijk voor een schikking is gegaan, zou hun een hoop geld hebben bespaard."

    Zoals je al aangeeft had Siltherine dit waarschijnlijk nooit gewonnen. Een rechtszaak+kosten zou veel meer geld en tijd kosten dan wat ze nu kwijt zijn.

  6.   
    GENERAL_DS's avatar

    De nieuwe naam vind ik toch beter klinken.

  7.   
    Extremegamer's avatar

    de zoveelste rechtzaak…