Programma Nederlands Film Festival gepresenteerd

Het Nederlands Film Festival zal dit jaar 423 films vertonen waarvan er 82 zijn geselecteerd voor een Gouden Kalf. Alvast een voorproefje van de geselecteerden: Isabelle van Ben Sombogaart, Times like Deese van Maarten Schmidt, Lotus van Pascale Simons en Life is beautiful van Mark de Cloe. Vanaf dit jaar komen er ook televisiedrama’s in aanmerking voor de gewilde kalf. Er zijn er drie geselecteerd.

Het festival opent 21 september met de historische misdaaddrama De bende van Oss, van regisseur André van Duren. Een jonge vrouw raakt verzeild in een criminele bende die heel Nederland in zijn greep houdt. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten.

In totaal zijn er 103 premières te zien, waaronder de documentaire ‘Hou me vast’ van De Dijk. Voorzitter van de Gouden Kalf Jury, Laetitia Griffith, maakt op 26 en 27 september de genomineerden bekend. De Film1 Publieksprijs voor Beste Speelfilm wordt dit jaar weggegeven door het publiek.

Nieuwsgierig naar allegeselecteerde films? Bezoek dan de website van het Nederlands Film Festival, vanaf vandaag is het overzicht voor iedereen te bekijken.

En noteer alvast in je agenda: 30 september is de uitreiking van de 17 Gouden Kalveren op Nederland 1!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren