Infinity Ward vindt gameplay belangrijker dan technologie

Call of Duty: Modern Warfare 3 kan dit jaar serieuze concurrentie verwachten van Battlefield 3 en zowel Activision als EA doen er daarom alles aan om hun game dit jaar als beste uit de bus te doen komen. Maar waar Battlefield 3 er op grafisch vlak zeer indrukwekkend uitziet, weet Modern Warfare 3 dankzij het hergebruik van de oudere engine geen wereldschokkende graphics op het scherm te toveren. Modern Warfare 3 producer Mark Rubin liet vandaag in een interview weten dat Infinity Ward het dan ook niet belangrijk vindt “hoe hip je engine is,” maar meer waarde hecht aan het “pushen van de gameplay.”

For instance, when it came time to design the single-player campaign for Modern Warfare 3, one of the things we wanted to do was have the game exist in cities that people were familiar with. So the previous CoDs were all over the world and they were real exotic, but they weren’t places that anyone that played the game would be at or go to.

[…]

In MW3, its big cities – New York, London, Germany, Paris; it’s places that people have been or live in currently. When you see the game and its story unfold in your city, that’s a big deal. And just because it’s in a big city doesn’t mean it’s not a big deal. Cities, from a technology stand-point, posed a different problem from your standard small villages in the middle of Middle-east or Russia. The landscapes have to be built out further, geometry and buildings that we never had to worry about are all of a sudden a problem, so there is a lot of tech that goes into being able to do these big cities.

Rubin stelt gamers gerust door aan te geven dat men de engine van Modern Warfare 2 wel degelijk flink onder handen heeft genomen:
We couldn’t just take MW2, and put a bunch of big buildings in it – there was a lot of tech that went into it – so that just shows you one example of how the design drove a tech feature that we didn’t have in the past. Not necessarily what’s the newest, hottest, cool shader, pixilation or sunlight; that kind of thing. We didn’t really go that path. Gameplay is the most important thing we care about and tech will support that.
Call of Duty: Modern Warfare 3 staat gepland voor een release op 8 november 2011.

  1.   
    twoakrm's avatar

    daar hebben ze ook gelijk in 😉

  2.   
    fabiankok's avatar

    Moet zeggen dat ik het onderhand meer als lui begin te zien hoor. Ik snap het als er weinig technologische vooruitgang zit in 1 generatie.. maar komop, het kan nu niet meer hoor! Sure, de gameplay is hartstikke lekker, dat ontken ik niet van COD games, hartstikke leuke games… maar alsjeblieft zeg! hoeveel generaties lijken nu wel niet op hetzelfde? Vind dat je dat toch wel verplicht bent als ontwikkelaar zijnde naar je fans toe.

  3.   
    soldierarjan's avatar

    gameplay en technologie vind ik even belangrijk die moeten gewoon naast elkaar staan bij elke game en niet een meer dan andere.

  4.   
    GmZ14's avatar

    Hahahahaha de gameplay van cod vind ik al niet meer zo goed sinds cod4.
    Als ze de gameplay van cod1 terug konden geven, legde ik flink wat meer geld neer voor dit spel.
    Maarja als cod betere graphics zou hebben en bf3 mindere was het dat cod meer om de graphics gaf…-.-‘.
    En de bf3 gameplay zal zich niet laten overwinnen door de mw3 gameplay.
    Cod is het gewoon niet meer, ik vind consoles nu zuigen, omdat het gewoon niet meer leuk is.
    Bijvoorbeeld het spel Call of duty finest hour dat spel is lelijk, maar ik heb er kippenvell aan over gehouden, die ik nooit meer zal hebben in een cod game 🙁 😡 .

  5.   
    FishHookz's avatar

    soldierarjan schreef, "gameplay en technologie vind ik even belangrijk die moeten gewoon naast elkaar staan bij elke game en niet een meer dan andere."

    En gelijk heb je 😉

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    En toch komen ze iedere 2 jaar aan met een nieuw spel en geven ze toe dat in het vorige deel veel fouten zaten.

    Ik denk dat ze bij IW even moeten denken aan het volgende: Gameplay is belangrijker aan Technologie en dan met nadruk op Gameplay want daar heb ik in MW2 weinig goeds van gezien.

  7.   
    cool ice's avatar

    dat hebben we idd. wel gemerkt. maar ergens hebben ze wel een punt, maar je moet natuurlijk niet te ver achter gaan lopen op de concurrentie. (op gebied van technologie)

  8.   
    FioranoJC's avatar

    gameplay moet belangrijker zijn dan graphics. met technologie kan je behoorlijk sicke gameplay maken 🙂

  9.   
    toqeer's avatar

    ach achterhaalde graphics dat maakt tog niet uit het het gaat wel om gameplay 😀

  10.   
    Hillianii's avatar

    BF3 fanboys ik maak ff duidelijk voor jullie dat CoD gaat om de gameplay en niet voor de graphics dus als het voor jou gaat om de graphics verwijs ik je naar BF3.
    Wand wij IW/CoD Fans verwachten nieuwe gameplay en geen graphics..

  11.   
    brend5's avatar

    enigszins heeft hij ook wel gelijk, dat gameplay belangrijk is. maar je wil ook geen spel dat in 2011 uitkomt spelen op een engine van 6 games oud.

    @ playstation4life

    als je nieuwe gameplay wil moet je toch echt naar een ander spel kijke, cod is al sind cod2 de zelfde gameplay, er zijn alleen kleine dingen toegevoegd, zoals customisable killstreaks en dergelijke. verder is de gameplay hetzelfde gebleven.

  12.   
    alround gamer's avatar

    ja en daarom ga ik voor batt;efield 3 😆

  13.   
    Hillianii's avatar

    ”brend5″ schreef, "enigszins heeft hij ook wel gelijk, dat gameplay belangrijk is. maar je wil ook geen spel dat in 2011 uitkomt spelen op een engine van 6 games oud.
    @ playstation4life
    als je nieuwe gameplay wil moet je toch echt naar een ander spel kijke, cod is al sind cod2 de zelfde gameplay, er zijn alleen kleine dingen toegevoegd, zoals customisable killstreaks en dergelijke. verder is de gameplay hetzelfde gebleven."

    Maar mensen willen toch gameplay en geven geen aandacht aan de graphics bijna

  14.   
    Mika0077's avatar

    Zou ik ook zeggen 🙄

  15.   
    cookymonster's avatar

    ja maar ze behouden toch ook al jarenlang dezelfde gameplay op een paar kleine veranderingen na. Dus vind ik dat het ook niet echt merkbaar is dat ze iets om gemeplay geven. Volgens mij geven ze vooral iets om geld

  16.   
    The_kickflip's avatar

    http://www.gamingsociety.nl/2011/09/06/menusysteem-van-modern-warfare-3-in-beeld-gebracht/

    vinden jullie misschien wel leuk

  17.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    soldierarjan schreef, "gameplay en technologie vind ik even belangrijk die moeten gewoon naast elkaar staan bij elke game en niet een meer dan andere."

    (Y)

  18.   
    JonsoN's avatar

    Playstation4Life schreef, "BF3 fanboys ik maak ff duidelijk voor jullie dat CoD gaat om de gameplay en niet voor de graphics dus als het voor jou gaat om de graphics verwijs ik je naar BF3.
    Wand wij IW/CoD Fans verwachten nieuwe gameplay en geen graphics.."

    Er zijn meer spellen dan bf3 weetje… Iemand gelijk bf fanboy noemen is dus totaal niet relevant aangezien er meerdere games zijn die door betere technologie, sterkere gameplay neerzetten. Ik zou jou ook cod fanboy kunnen noemen omdat jij waarschijnlijk niet verder kijkt dan cod. Call of duty heeft allesbehalve vernieuwende gameplay 😉

  19.   
    MasterChiefkk's avatar

    Okey, iedereen zegt “Ja tuurlijk gameplay is heel belangrijk” maar de gfx moet ook met de tijd mee, De gfx van MW3 is nog steeds hetzelfde als MW en MW2. Ze moeten met de tijd mee.

    Ik heb niks tegen MW3, maar hoe dan ook het belijft hetzelfde ééntonige game.

  20.   
    Slayer61's avatar

    Oh, dat verklaart de 10 jaar oude engine dat ze voor Call of Duty reeks gebruiken! 😛

  21.   
    Flapjack's avatar

    Playstation4Life schreef, "BF3 fanboys ik maak ff duidelijk voor jullie dat CoD gaat om de gameplay en niet voor de graphics dus als het voor jou gaat om de graphics verwijs ik je naar BF3.
    Wand wij IW/CoD Fans verwachten nieuwe gameplay en geen graphics.."

    uhm bf3 heeft een hele andere en betere visie op gameplay en ja dat dice nu gewoon goed is met die nieuwe engine das een leuke extra. even om uit te leggen: cod is rondrennen en geen rekening houden met anderen en bf3 heeft een heel ander systeem. dat werkt met sqauds, dit is veel realischitscher. bovendien hadden het in cod ook een ander thema kunnen hebben wat totaal niet relevant is met oorlog bijv met regenboog beertjes en toverstafjes. die gameplay heeft niks met het thema te maken. uiteindelijk is het tikkertje spelen. dus als je lkkr van arcade en hersenloos campen en cheaten verwijs ik je naar modern warfare. bf3 wordt veel realischtischer. en even voor de duidelijk ik heb ook mw2 gespeeld. en zoals als ergens anders is geqoute gameplay en graphics horen 2 gelijke factoren te zijn in een game.

  22.   
    Update's avatar

    Ik moet het er wel mee eens zijn. Een mooi spel met een slechte gameplay is niets waard. Goede gameplay slechte technologie zie je nog steeds –> Counter strike flashback!

  23.   
    spitskitter's avatar

    ik geef ze gelijk!!

  24.   
    blackname's avatar

    Het is wel duidelijk, ze proberen nu gewoon hun fouten goed te praten. Gameplay veranderd nauwelijks- Graphics lopen achter waar ze eerder veel meer van lieten zien. Enige wat ze willen is ons geld en dat zullen ze ook krijgen aangezien sommige fans niet naar de feiten durven te kijken.

    En ja ik ben BF fan maar dit staat daar helemaal los van want ik kijk nu gewoon objectief naar de game.

  25.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Betere technologie brengt betere gameplay. Is toch niet zo moeilijk om te begrijpen?

  26.   
    Battlefield Devil's avatar

    Playstation4Life schreef, "BF3 fanboys ik maak ff duidelijk voor jullie dat CoD gaat om de gameplay en niet voor de graphics dus als het voor jou gaat om de graphics verwijs ik je naar BF3.
    Wand wij IW/CoD Fans verwachten nieuwe gameplay en geen graphics.."

    Zo, dus jij verwacht nieuwe gameplay en geen graphics van cod?
    geen graphics heb je gelijk, even lelijk.
    vernieuwde gameplay ? Nee, alleen andere maps/wapens/mannetjes
    voor de rest is er niks anders 🙂 😛

  27.   
    Extremegamer's avatar

    lol, altijd 2 van de 3 reacties gaan over bf3 in een codnieuwtje, en over cod in een bf3 nieuwtje.

  28.   
    Hillianii's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Playstation4Life” schreef, "BF3 fanboys ik maak ff duidelijk voor jullie dat CoD gaat om de gameplay en niet voor de graphics dus als het voor jou gaat om de graphics verwijs ik je naar BF3.
    Wand wij IW/CoD Fans verwachten nieuwe gameplay en geen graphics.."

    uhm bf3 heeft een hele andere en betere visie op gameplay en ja dat dice nu gewoon goed is met die nieuwe engine das een leuke extra. even om uit te leggen: cod is rondrennen en geen rekening houden met anderen en bf3 heeft een heel ander systeem. dat werkt met sqauds, dit is veel realischitscher. bovendien hadden het in cod ook een ander thema kunnen hebben wat totaal niet relevant is met oorlog bijv met regenboog beertjes en toverstafjes. die gameplay heeft niks met het thema te maken. uiteindelijk is het tikkertje spelen. dus als je lkkr van arcade en hersenloos campen en cheaten verwijs ik je naar modern warfare. bf3 wordt veel realischtischer. en even voor de duidelijk ik heb ook mw2 gespeeld. en zoals als ergens anders is geqoute gameplay en graphics horen 2 gelijke factoren te zijn in een game."

    Kun jij lezen?

  29.   
    Hillianii's avatar

    Extremegamer schreef, "lol, altijd 2 van de 3 reacties gaan over bf3 in een codnieuwtje, en over cod in een bf3 nieuwtje."

    Ja he Extremegamer?
    Ze kunnen er niet tegen 😉

  30.   
    morkop006's avatar

    ik vind technologie bijdragen aan de gameplay, dus vind ik het nog steeds jammer dat ze die zelfde cod engine gebruiken. Die engine is te vaak gebruikt dus lijken die games allemaal te veel op elkaar

  31.   
    Rebel1244's avatar

    ik denk zo van als je technology verbetert dan komt de gameplay van zelf maar dat hoeft natuurlijk niet !!!