PlayStation 3-versie Counter-Strike: Global Offensive meer features

Ontwikkelaar Valve heeft te kennen gegeven dat de PlayStation 3-versie van Counter-Strike: Global Offensive meer features bevat dan de versie voor de Xbox 360. Als je de downloadable game op de PlayStation 3 koopt, kun je hem spelen met de DualShock 3-controller, met PlayStation Move en zelfs met toetsenbord en muis.

On the Xbox 360, players will use a game pad. On the PS3, players can use the game controller, the PlayStation Move motion controller or even a mouse and keyboard. PS3, Mac and PC players will be match-made against each other, clumped by skill, regardless of input device or platform.
De Xbox 360-versie is alleen maar met de controller te spelen. Daarnaast hebben de PlayStation 3-, Mac- en PC-versie crossplay, wat betekent dat je online spelers van deze drie platformen tegen kunt komen. Ook dit ondersteunt de versie voor de Xbox 360 niet.

  1.   
    alround gamer's avatar

    waarom doen ze dit? maar ja ik heb toch alleen maar een Ps3

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    alround gamer schreef, "waarom doen ze dit? maar ja ik heb toch alleen maar een Ps3"

    Omdat Sony heeft toegestaan dat Valve Steam ook naar de PS3 heeft gebracht, dit in tegenstelling tot Microsoft. Eerder heeft Valve al gezegd dat ze vond dat Sony daarvoor beloond moest worden. Ik vermoed dat dit deel is van die beloning. 🙂

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dit zodat de matches tussen PC en PS3 van gelijke kwaliteit kunnen blijven, uiteraard zullen mensen die alleen maar gewend zijn aan een controller er in het begin moeite mee hebben maar ik zie dit eerder als een stukje reclame voor de PC.

    Once you go Keyboard and Mouse, you never go back.

  4.   
    fdennis's avatar

    Dan had ik liever de 360 versie gehad. Ik speel zelf het liefst lekker achterover op mijn luie stoel met een controller erbij. Controller reageert langzamer en met iedereen die op de pc speelt met muis en keyboard heeft een enorme voordeel. Wat ik dus belachelijk vind. Wellicht de reden waarom ik het niet ga kopen. Battlefield 3 en Mw3 haal ik ook al en dan heb ik wel genoeg first person shooters.

  5.   
    jorkauf_'s avatar

    fdennis schreef, "Dan had ik liever de 360 versie gehad. Ik speel zelf het liefst lekker achterover op mijn luie stoel met een controller erbij. Controller reageert langzamer en met iedereen die op de pc speelt met muis en keyboard heeft een enorme voordeel. Wat ik dus belachelijk vind. Wellicht de reden waarom ik het niet ga kopen. Battlefield 3 en Mw3 haal ik ook al en dan heb ik wel genoeg first person shooters."

    als je het bericht goed had gelezen had je kunnen weten dat je bij mensen van hetzelfde skill niveau wordt gezet.
    je komt dus nooit tegen mensen die 10 keer beter zijn vanwegen een muis en keyboard. 😉

  6.   
    Burrows's avatar

    Meestal krijgt xbox altijd alles nu PS3 keer 😀

  7.   
    bender's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Dit zodat de matches tussen PC en PS3 van gelijke kwaliteit kunnen blijven, uiteraard zullen mensen die alleen maar gewend zijn aan een controller er in het begin moeite mee hebben maar ik zie dit eerder als een stukje reclame voor de PC.
    Once you go Keyboard and Mouse, you never go back."

    Niet echt waar, ik speelde vroeger enkel op mijn pc maar toen kocht ik een xbox en ik zit meer op mijn xbox. (maar mijn pc is ook niet al te goed dus dat zal er wel voor iets tussen zitten.)

  8.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    jorkauf_ schreef, "

    ”fdennis” schreef, "Dan had ik liever de 360 versie gehad. Ik speel zelf het liefst lekker achterover op mijn luie stoel met een controller erbij. Controller reageert langzamer en met iedereen die op de pc speelt met muis en keyboard heeft een enorme voordeel. Wat ik dus belachelijk vind. Wellicht de reden waarom ik het niet ga kopen. Battlefield 3 en Mw3 haal ik ook al en dan heb ik wel genoeg first person shooters."

    als je het bericht goed had gelezen had je kunnen weten dat je bij mensen van hetzelfde skill niveau wordt gezet.
    je komt dus nooit tegen mensen die 10 keer beter zijn vanwegen een muis en keyboard. 😉 "

    dat vind ik wel jammer, t liefste speel ik tegen mensen met een muis… dan leer je zelf ook sneller te reageren met een controller… en dat iemand een hogere gevoeligheid heeft dan jou zou niets uit moeten maken.

  9.   
    Extremegamer's avatar

    leuke toevoeging, maar het moet eens afgelopen zijn met al dat gebuitensluit tusse x360, ps3 en pc

  10.   
    DutchFreeze's avatar

    Aan de ene kant ben ik heel blij met de ontwikkelingen van cross platform gamen. Maar het is gewoon dom dat microsoft zich er niet mee in laat.

  11.   
    JohnnyBNL's avatar

    Ach ja, beat that Microsoft. Zo stom dat ze niet eens Steam op hun platform willen hebben, belachelijk. Nadeel voor Xbox-live gamers.

  12.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    extremegamer schreef, "leuke toevoeging, maar het moet eens afgelopen zijn met al dat gebuitensluit tusse x360, ps3 en pc"

    ja idd 😀

  13.   
    FishHookz's avatar

    extremegamer schreef, "leuke toevoeging, maar het moet eens afgelopen zijn met al dat gebuitensluit tusse x360, ps3 en pc"

    Helemaal gelijk 😉

  14.   
    DGonlag2's avatar

    Heeft Playstation Steam dan? Hoe werkt dat? Ik heb er namelijk nog nooit iets van gezien.

  15.   
    Fabianb's avatar

    Johnnnyboy15nl schreef, "Ach ja, beat that Microsoft. Zo stom dat ze niet eens Steam op hun platform willen hebben, belachelijk. Nadeel voor Xbox-live gamers."

    Best wel logisch hoor. Ze hebben gewoon een eigen systeem, eigen console. Beetje hetzelfde als, waarom zou Microsoft (Windows), Apple (MAC) gaan ondersteunen op windows PC?

  16.   
    timishier's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Dit zodat de matches tussen PC en PS3 van gelijke kwaliteit kunnen blijven, uiteraard zullen mensen die alleen maar gewend zijn aan een controller er in het begin moeite mee hebben maar ik zie dit eerder als een stukje reclame voor de PC.
    Once you go Keyboard and Mouse, you never go back."

    ik zat exact hetzelfde te denken. het kan nu 2 kanten op of alle consoles in de toekomst krijgen muis toetsenbord en een groot gedeelte van de pc gamers gaan over op consoles omdat de grote drawback de controller weg is. Of iedereen stapt massaal over op pc
    😀

  17.   
    timishier's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”Johnnnyboy15nl” schreef, "Ach ja, beat that Microsoft. Zo stom dat ze niet eens Steam op hun platform willen hebben, belachelijk. Nadeel voor Xbox-live gamers."

    Best wel logisch hoor. Ze hebben gewoon een eigen systeem, eigen console. Beetje hetzelfde als, waarom zou Microsoft (Windows), Apple (MAC) gaan ondersteunen op windows PC?"

    tot op een bepaalt niveau doen ze dat er is heeel veel cross platform sofware die ontwikkeld is voor mac in de eerste instantie

  18.   
    Leon 2.0's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Heeft Playstation Steam dan? Hoe werkt dat? Ik heb er namelijk nog nooit iets van gezien. "

    In Portal 2 is steam geïntegreerd. Daarbuiten is er geen steamfunctie.