Flatliners krijgt een nieuwe kans

Ver voor we de Final Destination-franchise hadden, was er in 1990 de film Flatliners. Het gaat over vijf studenten die onderzoeken hoe ver ze kunnen gaan om eventjes dood te zijn en daarna weer tot leven gewekt te worden, flatlinen heet dat. Ze zoeken de dood dus op, in plaats van dat de dood achter hen aanzit. Maar ook hier geldt, wie aan de dood komt is nog niet jarig. Columbia Pictures vindt de tijd rijp dat er een remake van gemaakt word.

Ruim twintig jaar na het origineel zal Ben Ripley, de scriptschrijver van Source Code, een poging wagen om het verhaal weer tot leven te wekken. Hij heeft kennis van zaken, in Source Code komt Jake Gyllenhaal ook meerdere keren terug tot leven.

Het origineel had met Joel Schumacher (Batman Forever, Batman & Robin) een zeer ambitieuze regisseur aan het roer. Hij nam Kiefer Sutherland mee van de film The Lost Boys en gaf hem de hoofdrol. De vier andere studenten werden gespeeld door talentvolle acteurs en actrices: Julia Roberts, William Baldwin, Oliver Platt en Kevin Bacon. Ook al zijn niet alle onderzoeken in de film even wetenschappelijk waar, de film had inderdaad een sterke cast en zag er visueel erg mooi uit.

Wie de remake gaat maken en welke acteurs het witte licht mogen gaan opzoeken, is nog onbekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren