PlayStation Home verandert in social games-platform

Sony Computer Entertainment heeft besloten om PlayStation Home dit najaar weer eens helemaal te laten transformeren. De online dienst op de PlayStation 3 zal dan als een platform voor social gaming moeten fungeren. Ook zullen de zones in Home helemaal opnieuw worden ingedeeld.

De electronicagigant ziet de nieuwe rol van PlayStation Home als een evolutie in het PlayStation 3 tijdperk. Wat begon als een ontmoetingsplek voor PlayStation 3-gebruikers moet eind dit jaar veranderd zijn in een omgeving waarin social games de overhand hebben. Om dit te bereiken begint Sony opnieuw met de opbouw van Home. De centrale plaza verandert in The Hub, waar gamers direct deel kunnen nemen aan verscheidene games. Home blijft uiteindelijk wel ingedeeld in zones, al worden ze na de update districts genoemd. Deze districts zullen in Home per genre ingedeeld worden; er zal bijvoorbeeld een Adventure District zijn, maar ook een Action District.

Waarom Sony zo’n drastische koerswijziging ondergaat? Volgens PlayStation Home-director Jack Buser is het doel van deze koerswijziging dat gebruikers op PlayStation Home nooit op zoek hoeven naar plezier. Volgens de directeur kreeg Sony regelmatig feedback van gebruikers die in PlayStation Home hadden rondgelopen, maar niet echt iets te doen hadden. Door de nadruk nu meer op spellen te leggen hoopt Sony daarmee af te rekenen en meer gamers naar de virtuele wereld van Home te trekken.

  1.   
    xHouse's avatar

    Slimme zet, want wat had je er ook aan? Beetje rondlopen en mensen ontmoeten en niets kunnen doen is vrijwel nutteloos. Wel jammer langs een kant, want eigenlijk hoor je mensen te leren kennen tijdens het gamen ipv. home. Althans zo denk ik er over.

  2.   
    Alexander2011's avatar

    Jah. Dit is een nieuwe manier. Niks moet omdat het altijd al zo gaat en dat laat home zien. Je leert mensen kennen en gaat daarmee gamen. Ik ben altijd voor zulke nieuwe ideeen. 🙄

  3.   
    cool ice's avatar

    klinkt interessant, misschien een reden om PShome weer te installeren. 🙂