Prijsverlaging voor Xbox 360 niet nodig, aldus Microsoft

Nadat Sony de prijs van haar PlayStation 3 wereldwijd verlaagde afgelopen week, was het nog maar de vraag of Microsoft dit ook zou doen met de Xbox 360. De concurrentie wist er namelijk al stevig van te profiteren. Het antwoord is echter ‘neen’ als het aan Chris Lewis, VP van Microsoft, light. Volgens Lewis heeft de Xbox 360 genoeg te bieden met de Xbox LIVE service en Kinect als uitbreiding.

We think we offer great value now. We have better service provision than anybody. We attach more effectively than anybody. I think Xbox Live’s enviable. What we’ve achieved with Kinect has given us growth that I think others would aspire to at this point in the lifecycle. We’re happy with our position. While we’re not complacent about the competition, I wouldn’t trade places
Voorlopig blijft de Xbox 360 dus nog dezelfde prijs, al liet Lewis wel weten dat mogelijke prijsverlagingen altijd nog zouden kunnen gebeuren, mocht het nodig zijn.

  1.   
    Extremegamer's avatar

    nog goedkoper en dan haal ik er wel een 🙂

  2.   
    FioranoJC's avatar

    Heb even zitten googelen, en zag dat Kinect zonder xbox zo rond de €120,- ligt. In november vorig jaar waren er al 2,5 miljoen van verkocht en dat na enkele weken na de release. Dit terwijl de werkelijke prijs van een Kinect sensor $56,- ( omgerekend zo’n €41,-) is. Microsoft gaf aan dat de ontwikkelingskosten in de 100 miljoen dollar lag. En dat ze er meer dan 5 miljoen van moesten verkopen wilden ze die ontwikkelingskosten eruit halen.
    Ik heb niet kunnen vinden hoeveel er nu anno augustus 2011 zijn verkocht, maar het lijkt me dat de 5 miljoen toch wel is bereikt. *Correct me if I’m wrong.* Dus een prijsverlaging van de Kinect sensor alleen lijkt me wel terecht. €99,95,- zou ik al vrede mee hebben. 🙂

  3.   
    fonsie2's avatar

    ik wacht gwn lekker tot er een nieuwe ps4 of xbox komt dan daalt de prijs verschrikkelijk en spellen voor de 360 of ps3 worden dan toch wel een paar jaar gemaakt en daar zit ik wel goed mee 😛

  4.   
    xHouse's avatar

    Xbox 360 heeft nu een goede prijs, zie geen redenen om hem te verlagen.

  5.   
    -B9D7L-'s avatar

    jammer ik heb wel een 2e 360 nodig met 5 gamers in huis

  6.   
    Kilerden's avatar

    xHouse schreef, "Xbox 360 heeft nu een goede prijs, zie geen redenen om hem te verlagen.
    "

    Inderdaad! + Ik heb pas een nieuwe harde schijf voor mn ‘oude’ xbox 360 gekocht 😛 Dus zou jammer zijn als ze hem nu naar beneden gooien 😛 (want dan kon ik beter een nieuwe kopen..)

  7.   
    Fox's avatar

    Laaste keer dat ze dat deden had ik net een xbox gekocht :/

  8.   
    Kill Gamer 01's avatar

    De prijs voor de Xbox 360 is al goed genoeg. Xbox 360 slim 250 GB kost €227,- bij Game Mania.
    Kinect was begin juli 3 dagen in de aanbieding voor maar €75,- bij Intertoys.
    Een prijsverlaging hoeft er voor mij dus niet te komen.

  9.   
    FishHookz's avatar

    Er is ook niet echt een prijsverlaging nodig voor de xbox 360 alleen het zou wel leuk zijn 😛

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”fonsie2″ schreef, "ik wacht gwn lekker tot er een nieuwe ps4 of xbox komt dan daalt de prijs verschrikkelijk en spellen voor de 360 of ps3 worden dan toch wel een paar jaar gemaakt en daar zit ik wel goed mee :P"

    Kijk dan ga ik toch sparen voor de nieuwe dan mag jij mijn ps3 of xbox 360 wel over kopen of beide 😛

  11.   
    soldierarjan's avatar

    zullen de prijsverlagen als ze nieuwe xbox aankondigen denk ik.

  12.   
    Carlzz's avatar

    ik wel er misch 1 kopen voor forza 4

  13.   
    Broodbeleg's avatar

    FioranoJC schreef, "Heb even zitten googelen, en zag dat Kinect zonder xbox zo rond de €120,- ligt. In november vorig jaar waren er al 2,5 miljoen van verkocht en dat na enkele weken na de release. Dit terwijl de werkelijke prijs van een Kinect sensor $56,- ( omgerekend zo’n €41,-) is. Microsoft gaf aan dat de ontwikkelingskosten in de 100 miljoen dollar lag. En dat ze er meer dan 5 miljoen van moesten verkopen wilden ze die ontwikkelingskosten eruit halen.
    Ik heb niet kunnen vinden hoeveel er nu anno augustus 2011 zijn verkocht, maar het lijkt me dat de 5 miljoen toch wel is bereikt. *Correct me if I’m wrong.* Dus een prijsverlaging van de Kinect sensor alleen lijkt me wel terecht. €99,95,- zou ik al vrede mee hebben. 🙂 "

    9 maart is de 10 miljoen gepasseerd. Houd er trouwens rekening mee dat ook microsoft aandeelhouders heeft. Die willen zoveel mogelijk geld zien. Dus een prijsverlaging “omdat de kosten terug verdient zijn” gaat niet op. 😉

  14.   
    FioranoJC's avatar

    oh ok, 10 miljoen alweer. Het is jammer dat ik die actie van intertoys gemist heb. Wil ‘m wel graag hebben 🙂

  15.   
    Moon-Hero's avatar

    Das wel jammer had graag een Xbox willen kopen alleen dan niet voor zo’n prijs.

  16.   
    xColdNight's avatar

    Ja nou geweldig, krijg je mail van Game Mania Xbox 360 voor 182euro t/m 21 aug, ga je vandaag naar de winkel om ‘m te halen ‘ja sorry die aanbieding bleek niet geldig te zijn in Nederland, hebben we mail over gehad van MS, dus hij is nu weer 227euro’… Nou dan voel je je ff kut… x.x

  17.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Prijsverlaging is altijd goed… voor gamers…

  18.   
    RauserLuLz's avatar

    Als hij daalt naar 100 euro koop ik em met gelijk 10 nieuwe en oude toppers zoals Halo en Gears of war ookal ben ik altijd trouw geweest aan Sony 😳

  19.   
    FishHookz's avatar

    RauserLuLz schreef, "Als hij daalt naar 100 euro koop ik em met gelijk 10 nieuwe en oude toppers zoals Halo en Gears of war ookal ben ik altijd trouw geweest aan Sony 😳 "

    Ik heb een xbox 360 gehaald voor Gears of War, en heb er geen moment spijt van gehad 😆

  20.   
    RauserLuLz's avatar

    Gold Cobra schreef, "

    ”RauserLuLz” schreef, "Als hij daalt naar 100 euro koop ik em met gelijk 10 nieuwe en oude toppers zoals Halo en Gears of war ookal ben ik altijd trouw geweest aan Sony 😳 "

    Ik heb een xbox 360 gehaald voor Gears of War, en heb er geen moment spijt van gehad 😆 "

    Ik heb er wel ff over naa gedacht en ik denk dat ik voor kerst al wat weet 😛