Cross-platform gameplay is Valve’s doel met Counter-Strike: Global Offensive

Tijdens een video-interview met het Duitse PC Games wist Gabe Newell, het hoofd van Valve, te vertellen dat hij zich focust op cross-platform gameplay met het aankomende Counter-Strike: Global Offensive. Ondanks de platformspecifieke besturing wenst de beste man dat de community’s van alle platformen met elkaar kunnen spelen.

We never want to create these ‘islands of players. You have to be sensitive to control differences, and make sure you’re accommodating that, but, you know, our view is players should be able to play as part of a community on whatever device they can.
Platformeigenaren, zoals Sony en Microsoft, kunnen op zijn tijd echter bezwaar uitoefenen tegen cross-platform gameplay, maar Valve volgt het liefst haar beleid, om klanten makkelijker deel te laten worden van een grote community.
You know, sometimes there are contractual, or other issues that make that hard, where somebody, a platform holder doesn’t want you to do that for whatever reason, but our preference is always to let customers play and be part of the larger community.
We kunnen met zekerheid zeggen dat Counter-Strike: Global Offensive in elk geval geen cross-platform mogelijkheden krijgt tussen de Xbox 360 en de PC of PlayStation 3, in verband met de geslotenheid van de console. Gezien de mogelijkheden van Portal 2 is het niet onwaarschijnlijk dat PlayStation 3-bezitters wel in staat zullen zijn om te kunnen spelen met PC-gamers.

Of dit daadwerkelijk het geval zal zijn, ontdekken we in 2012, wanneer Counter-Strike: Global Offensive lanceert.

  1.   
    MaxDamage_NL's avatar

    PC+Console wordt wel lastig i.v.m. mods en dedi.

  2.   
    Deadstriker's avatar

    Oneerlijke strijd wordt het dan. Muis is stukken sneller en het richten gaat gewoon beter dan op z’n controller.

  3.   
    Kilerden's avatar

    Shadowrun was naar mijn mening ook een succesvol cross-platform spel. Alleen zeer under-rated helaas. We zullen zien wat Valve er van bakt.

  4.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Dit moeten ze doen, maar dan geen PC, want dat is oneerlijk 😳

  5.   
    MaxDamage_NL's avatar

    En PC heeft aimbot enz. 🙁

  6.   
    Fox's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "PC+Console wordt wel lastig i.v.m. mods en dedi."

    Vooral als je de aim ook mee teld… Als je op de pc in minder dan 0.5 sec op je tegenstander kan aimen en dat bijv. 1sec bij de consol duurt.

    MaxDamage_Nl schreef, " En PC heeft aimbot enz. "

    In black ops zijn er meer hacks voor de consol dan de pc. Want VAC2 is aardig goed. Ook worden aimbots op de consol bijna nooit detected. Op de pc wel.

  7.   
    ricklen's avatar

    Wat een kansloos idee. Wat doet valve? Ik wil gewoon een old-school e-sports game in een nieuw jasje. 😕

  8.   
    theis's avatar

    ik vind dit nou echt raar. het is nu al zo vaak bewezen dat console gamers gewoon geen kans hebben te pc gamers als het neer komt op fps games

  9.   
    See4urSelf's avatar

    Zou leuk zijn maar Microsoft zegt, haha, wanneer ben je op je hoofd gevallen?! Ben wel bangd at Microsoft valve zich tegen het harnas jaagt.

  10.   
    rogier1976's avatar

    Misschien wordt dit één van de eerste games die daar in slaagt. Wellicht als de teams beide gemixt zijn en console spelers een “beetje” hulp krijgen dat het nog heel spanned kan worden.

  11.   
    fabio000's avatar

    Lol ik schreef in engels, i.e.g console fps’s hebben meestal aim assist wat niet zo erg overpowered is ( mijn mening ) en ik hou van cross-platform, jammer dat xbox waarschijnlijk gaat afscheiden…