Driver: San Francisco vereist niet langer constante internetverbinding op PC

Dat de aankomende PC-versie van Driver: San Francisco, die overigens is uitgesteld naar het einde van september, gebruik zal maken van Ubisoft’s DRM is logischerwijs geen verrassing. Het bedrijf liet de community van de game echter wel schrikken, toen onthuld werd dat een constante internetverbinding vereist was voor het spelen.

Na de nodige problemen met de PC-variant van Assassin’s Creed II had Ubisoft namelijk aangegeven niet langer een dergelijke, strenge DRM te willen gebruiken. In plaats daarvan zou een game voortaan een enkele login vereisen op de Uplay-service, maar daarna geen constante verbinding vragen.

Ubisoft mag degenen die Driver: San Francisco willen aanschaffen voor de PC verblijden, want er is bekendgemaakt dat er niet langer een dergelijke verbinding vereist is voor de titel. Dit heeft de ontwikkelaar besloten na een flinke lading kritiek van de community en dat is op zijn minst gezegd een goed teken.

We’ve heard your feedback regarding the permanent internet connection requirement for Driver and have made the decision to no longer include it, said an Ubisoft representative. “So this means that Driver PC gamers will only need to sign in at game launch, but can subsequently choose to play the game offline.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Mooi ik haal hem niet op de pc dan maar ik vind het wel dikke onzin constante verbinding, Ben je ergens met je laptop zonder internet kan je dus niet spelen.

  2.   
    Extremegamer's avatar

    het was sowiezo een onzinnig idee

  3.   
    PixelShooter's avatar

    Niet dat ik ‘m nu ga halen, maar ik ben blij dat zulke acties van de community resultaat opleveren 😀