Polsbandjes houden kinderen weg van de gewelddadige games in Keulen

Om te voorkomen dat minderjarige gamers in aanraking komen met gewelddadige games op de Gamescom dit jaar, worden alle bezoekers van de Koelnmesse in Keulen verzocht om gekleurde polsbandjes te dragen.

12 years and over = Green
16 years and over = Blue
18 years and over =Red

Met het juiste polsbandje kun je de juiste games spelen en vice versa: je komt niet binnen bij een Gears of War 3 speelsessie met je groene bandje.

De gekleurde bandjes zijn te verkrijgen bij verschillende recepties. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs krijg je het bandje wat bij jouw leeftijd past.

With the coloured wristbands, Koelnmesse and the gamescom exhibitors collaborate with the USK (Entertainment Software Self-Regulation Body) to ensure that younger visitors really only see what is meant for their eyes. In order to guarantee that, everyone who wants to test a game at gamescom has to wear a wristband. Stand personnel can then see which visitors are allowed in which areas by the colour of the wristband.
Een verstandige keuze van de organisatie van de Gamescom of onnodig gedoe? Laat het ons in de reacties of Twitter mee met de hashtag #GNGC!

 1.   
  Hillianii's avatar

  Ze verkopen niet eens in duitsland Mortal Kombat 9 doordat het te gruwlijk is?
  Ze overdrijfen teveel!
  Hopelijk komt dit niet in Nederland of de andere Europese landen.

 2.   
  Thundergamer's avatar

  Welke klojo heeft dit achterlijke idee kunnen bedenken? Mensen zijn soms echt zieleg. Ik speelde op men 8ste ofzo al GTA en nu ben ik 15 en mijn collectie bestaat voor 90% uit 16/18+ spellen.

 3.   
  FishHookz's avatar

  Dit doen ze al vaker op andere game beurzen, jammer voor de mensen die minderjarig zijn en 16/18 jaar games willen spelen (ikzelf dus ook) maarja je kan niet alles willen he ๐Ÿ˜ณ

 4.   
  xZer0tolEranCe's avatar

  Lol dit is complete onzin. Iedereen van 11 jaar kan tog wel aan 18jaar + games komen en die spelen.

 5.   
  FishHookz's avatar

  xZer0tolEranCe schreef, "Lol dit is complete onzin. Iedereen van 11 jaar kan tog wel aan 18jaar + games komen en die spelen."

  Jah, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat het niet mag van de wet, en je kan niet zeggen: oke ze kunnen er toch aan komen dus laat ze maar 18+ games spelen. Het is wel logisch alleen het mag gewoon niet.

 6.   
  R1chardTM's avatar

  Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel.

 7.   
  alround gamer's avatar

  ๐Ÿ˜•

 8.   
  alround gamer's avatar

  In groep 6 speelde ik al bij vrienden gta 3 ๐Ÿ˜•

 9.   
  Ika Q's avatar

  Tijden veranderen mensen. Dat je iets vroeger kon doen is niet hetzelfde wat je nu kon doen. Je word vanzelf wel ouder.

 10.   
  Verwijder Mij!'s avatar

  R1chardTM schreef, ""

  True.

 11.   
  dark-sider864's avatar

  ik vind het een beetje overdreven die “polsbandjes” de jongeren die een game willen hebben regelen het dan toch via mensen die de games wel mogen kopen…

 12.   
  WoKingNL's avatar

  Helaas werd ik hierdoor genaaid vorig jaar bij homefront, was 17 moest 18 zijn liep ik daar met mn bandje -_-

 13.   
  RauserLuLz's avatar

  Dat kindertjes van 12 jaar geen 18+ games mogen spelen oke ( ik speelde 18+ games toen ik 9 was maarja xD ) Maar als je 16 bent vindt ik dit een beetje overdreven ๐Ÿ˜• nouja ik heb hier overmorgen niet meer mee te maken ๐Ÿ˜€

 14.   
  Carcass's avatar

  crappy voor sommige maar tja kan er wel inkomen..

 15.   
  Hillianii's avatar

  R1chardTM schreef, "Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  1 voorbeeld = oorlog in de wijken van londen

 16.   
  FishHookz's avatar

  Playstation4Life schreef, "

  ”R1chardTM” schreef, "Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  1 voorbeeld = oorlog in de wijken van londen "

  Heeft niks te maken met games.

 17.   
  ikkiewikkie's avatar

  R1chardTM schreef, "Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  Daar heb je opzich wel een punt, maar ik vind het een heel verschil of iemand van 17 of iemand van 11 een 18+ game speelt. Daar mogen ze van mij wel wat soepeler in zijn.

  Daarnaast worden “die tere zieltjes” die beschermt moeten worden tegen dit soort geweld vaak zat met veel meer geweld geconfronteerd in de media. Kijk maar eens naar het 8 uur journaal als er weer eens een bomaanslag is geweest. Je ziet de lijken soms op straat liggen of weggedragen worden. Daar hoeft dan zeker weer niks tegen gedaan te worden?

  Het is in ieder geval wel duidelijk voor devs wie ze wel en niet mogen laten spelen op deze manier, krijg je daar iig geen gedoe mee ๐Ÿ˜‰

 18.   
  brotherNL's avatar

  Ik vind het een goed idee. Het is dat ikzelf nu wat ouder hoor. Ik vind trouwens best grappig om deze comments te lezen ” ik speel 18 + games vanaf 9 jaar” who cares? Voel je je beter om dit bij de reacties te zetten? En dat over londen heeft deels met games temaken. Maar ook met films. Het is niet de oorzaak maar ze doen er wel bewust of onbewust ideen mee op

 19.   
  Neolite's avatar

  Het is een geweldig idee om dit te doen. Aan games zit niet voor niets een leeftijdsrating. Het is jammer dat sommige mensen hierdoor net buiten de boot vallen. Maar dat is dan maar niet anders. Het voorkomt dat een 12 jarig kind een game van 18+ speelt.

  En het belangrijkste is misschien nog wel dat ze te maken hebben met de wettelijke aansprakelijkheid. Ik ben er heilig van overtuigd dat de developers er geen enkel probleem mee hebben dat een 17 jarig iemand een 18+ spel speelt. Echter zijn ze dan gewoon wettelijk strafbaar. Dus je kan hoog of laag springen, het verandert niets.

 20.   
  FishHookz's avatar

  brotherNL schreef, "Ik vind het een goed idee. Het is dat ikzelf nu wat ouder hoor. Ik vind trouwens best grappig om deze comments te lezen ” ik speel 18 + games vanaf 9 jaar” who cares? Voel je je beter om dit bij de reacties te zetten? En dat over londen heeft deels met games temaken. Maar ook met films. Het is niet de oorzaak maar ze doen er wel bewust of onbewust ideen mee op"

  Oke Dr. Phil, je hebt deels gelijk maar als mensen willen zetten in hun comment: ik speel al 18+ games vanaf dat ik 9 ben doen ze dat toch lekker? Waarom heb jij een oog als PF ? Who cares?

 21.   
  Hillianii's avatar

  Senzanome schreef, "

  ”Playstation4Life” schreef, "[quote=”R1chardTM”].."

  1 voorbeeld = oorlog in de wijken van londen "

  Heeft niks te maken met games.[/quote]

  Heb gelezen dat ze zeggen dat Gta de oorzaak is dus?

 22.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Als minderjarige geen ganes zouden kopen zoud de gamindustrie allang falliet zijn

 23.   
  soulzx3's avatar

  Playstation4Life schreef, "

  ”Senzanome” schreef, "[quote=”Playstation4Life”].."

  Heeft niks te maken met games."

  Heb gelezen dat ze zeggen dat Gta de oorzaak is dus?[/quote]
  nee, dat is gewoon bullsh1t een of andere politie agent zei dat, maar verder op het nieuws hadden ze het over verdachten, allemaal allochtonen (nou wil ik niet overhaast generaliseren), maar ik denk gewoon dat die mensen wat ruzie hebben liggen zoeken daar op straat… Nuff Said

 24.   
  Kill Gamer 01's avatar

  dit slaat nergens op,
  ik ga volgende week alle 4 de dagen naar de beurs toe. maar als ik geen 16+ of 18+ games mag spelen is dat echt belachelijk. daar bestaat bijna mijn hele collectie games uit. ik heb gisteren middag Battlefield Bad Company 2 met een vriend bij mij thuis uitgespeeld en vond het een erg goede game. ik kan niet wachten op Battlefield 3 na wat ik allemaal over de game heb gehoord. erg jammer dat ik de game niet kan checken in keulen. wat voor games moet ik dan op de beurs gaan spelen met een groen bandje? dora helpen aan de andere kant van de brug te komen? spongebob helpen kwallen te vangen?? ik speel sinds ik in groep 4 zat al GTA Vice City achter de PC. erg jammer dat ze op leeftijden letten op de Gamescom. hopelijk komt dit niet op elk evenement. ik had echt verwacht om in Keulen Assassin’s Creed: Revelations, Battlefield 3, Gears of War 3, Call of Duty: Modern Warfare 3, Saints Row: The Third, Resistance 3, Batman: Arkham City en nog andere nieuwe games te gaan checken. het enige wat ik kan is wachten op de releasedatum van een game om hem vanaf dan te spelen, games pre-orderen en in de winkel met een ouder afhalen en games online bestellen en thuis laten bezorgen.

 25.   
  Hillianii's avatar

  ”KillGamer01″ schreef, "dit slaat nergens op,
  ik ga volgende week alle 4 de dagen naar de beurs toe. maar als ik geen 16+ of 18+ games mag spelen is dat echt belachelijk. daar bestaat bijna mijn hele collectie games uit. ik heb gisteren middag Battlefield Bad Company 2 met een vriend bij mij thuis uitgespeeld en vond het een erg goede game. ik kan niet wachten op Battlefield 3 na wat ik allemaal over de game heb gehoord. erg jammer dat ik de game niet kan checken in keulen. wat voor games moet ik dan op de beurs gaan spelen met een groen bandje? dora helpen aan de andere kant van de brug te komen? spongebob helpen kwallen te vangen?? ik speel sinds ik in groep 4 zat al GTA Vice City achter de PC. erg jammer dat ze op leeftijden letten op de Gamescom. hopelijk komt dit niet op elk evenement. ik had echt verwacht om in Keulen Assassin’s Creed: Revelations, Battlefield 3, Gears of War 3, Call of Duty: Modern Warfare 3, Saints Row: The Third, Resistance 3, Batman: Arkham City en nog andere nieuwe games te gaan checken. het enige wat ik kan is wachten op de releasedatum van een game om hem vanaf dan te spelen, games pre-orderen en in de winkel met een ouder afhalen en games online bestellen en thuis laten bezorgen."

  Juist!

 26.   
  Neolite's avatar

  Nee, hij heeft absoluut geen gelijk. Er zit niet voor niets een leeftijd aan vast. Er is daadwerkelijk vastgesteld dat door de ontwikkeling van de hersenen een kind van 13 of 14 nog niet toe is aan 18+ spellen. Je mag het dan wel spelen, dit betekend echter niet dat ze het op de GamesCon ook toe moeten staan.

  Als je het spel zo graag wil spelen dan speel je het maar thuis met toestemming van je ouders. Maar op de GamesCon is de organisatie verantwoordelijk en zal ook daadwerkelijke verantwoordelijk gehouden kunnen worden indien ze zich niet aan de leeftijden houden. Dit kan namelijk leiden tot een rechtszaak die men bijna zeker zal verliezen.

  Als je hier commentaar op hebt dien je maar een klacht in bij de duitse politiek, die dit soort regels/wetgeving bedenkt. Maar ga alsjeblieft niet over de GamesCon zeuren.

 27.   
  fdennis's avatar

  Ben gelukkig zelf 18 maar weet nog dat ik vorig jaar steeds gezeik had als ik een 18+ spel wilde kopen. Tegenwoordig heeft iedereen een manier op om hier aan te komen dus tja het heeft compleet geen nut.

 28.   
  Kill Gamer 01's avatar

  als je zelf nog geen 16 of 18 bent en je een eigen bankrekening hebt, kan je gewoon een account aanmaken op bol.com 18+ games bestellen thuis laten bezorgen en spelen maar. zonder dat iemand het maar weet.

 29.   
  Hillianii's avatar

  Niet aleen bol.com
  E-plaza,
  Free Record Shop,
  Smartgamer,
  Intertoys ,
  Nedgame ,
  MediaMarkt,
  Saturn,
  Noem ze allemaal maar op! ๐Ÿ˜€

 30.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Neolite schreef, "Nee, hij heeft absoluut geen gelijk. Er zit niet voor niets een leeftijd aan vast. Er is daadwerkelijk vastgesteld dat door de ontwikkeling van de hersenen een kind van 13 of 14 nog niet toe is aan 18+ spellen. Je mag het dan wel spelen, dit betekend echter niet dat ze het op de GamesCon ook toe moeten staan.
  Als je het spel zo graag wil spelen dan speel je het maar thuis met toestemming van je ouders. Maar op de GamesCon is de organisatie verantwoordelijk en zal ook daadwerkelijke verantwoordelijk gehouden kunnen worden indien ze zich niet aan de leeftijden houden. Dit kan namelijk leiden tot een rechtszaak die men bijna zeker zal verliezen.
  Als je hier commentaar op hebt dien je maar een klacht in bij de duitse politiek, die dit soort regels/wetgeving bedenkt. Maar ga alsjeblieft niet over de GamesCon zeuren."

  Op de leeftijd van 14/15 kunnen je hersens het echt wel aan.
  Ik heb een keer een 7e jarige voor het eerst GTA San Andreas zien spelen, DAT heeft echt NIETS nodig, luistert niet naar z’n ouders wanneer ze zeggen dat ie moet stoppen, wordt een agressief, en van wat ik bij andere kinderen die op vroege leeftijd GTA gingen spelen gezien heb, aandachtsproblemen, liegen veel, schelden veel, agressief.
  Maar de jeugd is tegenwoordig toch al top consument, met blackberries, gigantische schulden, verwend verwend verwend.
  De jeugd is al verziekt, ze hebben dit zetje niet meer nodig.

 31.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Arme CoD kiddies, is er ook nog een bandje voor 12- jarigen? ๐Ÿ˜›

 32.   
  Neolite's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "Op de leeftijd van 14/15 kunnen je hersens het echt wel aan."

  Ja, je zal het spel wel snappen. Echter bedoel ik er mee dat het niet goed is voor de ontwikkeling.
  ๐Ÿ˜‰

 33.   
  Supercemal's avatar

  Neolite schreef, "

  ”MaxDamage_NL” schreef, "Op de leeftijd van 14/15 kunnen je hersens het echt wel aan."

  Ja, je zal het spel wel snappen. Echter bedoel ik er mee dat het niet goed is voor de ontwikkeling.
  ๐Ÿ˜‰ "

  Dat is echt onzin, geef maar eens een goede bron waarin word aangetoond dat het niet goed is voor de ontwikkeling.

 34.   
  Extremegamer's avatar

  Thundergamer schreef, "Welke klojo heeft dit achterlijke idee kunnen bedenken? Mensen zijn soms echt zieleg. Ik speelde op men 8ste ofzo al GTA en nu ben ik 15 en mijn collectie bestaat voor 90% uit 16/18+ spellen."

  Zo aan je taalgebruik te zien, viel te verwachten dat je op je 8ste al gta speelde, dit willen ze dus bij andere mensen voorkomen omdat de jeugd al genoeg verpest is…

 35.   
  TimD167's avatar

  Die leeftijden moeten gewoon richtlijnen zijn, geen regels. Jijzelf en je ouders moeten erover beslissen. Geen overheid die daar de macht in heeft. (Btw ik ben zelf 18 dus mij kan het niet zoveel meer schelen…)
  Maar als ik 17 zou zijn zou ik het echt heel vervelend vinden om geen 18+ dingen te mogen zien, gewoon omdat ik een paar maandjes te jong zou zijn. Sommige mensen van 14 kunnen het geweld aan, sommigen van 16 niet…. Elk mens verschilt en dat weten jijzelf en je ouders het beste.

 36.   
  wolfmaster290's avatar

  Minderjarig toesteming van je ouders vind ik

 37.   
  wolfmaster290's avatar

  ”TimD167″ schreef, "Die leeftijden moeten gewoon richtlijnen zijn, geen regels. Jijzelf en je ouders moeten erover beslissen. Geen overheid die daar de macht in heeft. (Btw ik ben zelf 18 dus mij kan het niet zoveel meer schelen…)
  Maar als ik 17 zou zijn zou ik het echt heel vervelend vinden om geen 18+ dingen te mogen zien, gewoon omdat ik een paar maandjes te jong zou zijn. Sommige mensen van 14 kunnen het geweld aan, sommigen van 16 niet…. Elk mens verschilt en dat weten jijzelf en je ouders het beste."

  Helemaal met je eens

 38.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  WoKingNL schreef, "Helaas werd ik hierdoor genaaid vorig jaar bij homefront, was 17 moest 18 zijn liep ik daar met mn bandje -_-"

  Dat is ook precies de reden waarom ik nog niet naar een beurs wil gaan. ik mocht gaan van me ouders, alleen met me broertje. maar dan sta je daar. BF3 18+ Mw3 18+ Damnn!

 39.   
  ms13694's avatar

  Arme kids

 40.   
  Relief's avatar

  Wet is wet jongens. Of je nou 1 of 6 jaar jonger bent.
  Zolang je niet voldoet aan de gevraagde leeftijd dan mag je officieel gewoon niets. Dat jij toch aan de games kan komen, dat is een ander verhaal.

 41.   
  Relief's avatar

  ”TimD167″ schreef, "Die leeftijden moeten gewoon richtlijnen zijn, geen regels. Jijzelf en je ouders moeten erover beslissen. Geen overheid die daar de macht in heeft. (Btw ik ben zelf 18 dus mij kan het niet zoveel meer schelen…)
  Maar als ik 17 zou zijn zou ik het echt heel vervelend vinden om geen 18+ dingen te mogen zien, gewoon omdat ik een paar maandjes te jong zou zijn. Sommige mensen van 14 kunnen het geweld aan, sommigen van 16 niet…. Elk mens verschilt en dat weten jijzelf en je ouders het beste."

  En hoe wil je dat doen zonder je ouders daar? Stel dat je als 12-jarige met je oudere broer gaat die het toch geen moer kan schelen? Daarom zijn er wetten en regels in een land. Om onverantwoordelijke ouders te compenseren.

 42.   
  Glennus's avatar

  Onzin of niet, mocht ik later kinderen hebben laat ik ze bijvoorbeeld dus echt geen Manhunt spelen todat ze 18 zijn. True, mijn ouders lieten het me wel spelen, maar je ziet zo dat bepaalde games dus echt NIET geschikt zijn voor een vroegere leeftijd. ’t Is geen onzin om je kinderen te beschermen nu games steeds realistischer worden. En dit komt van een hardcore horror junk ๐Ÿ˜›

 43.   
  Sarge's avatar

  R1chardTM schreef, "Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  Ik geef je compleet gelijk. Ik geef toe dat ikzelf ook graag games 16/18+ games/films speelde of keek, maar als ik er nu zo over na denk, was dat mss toch geen goed idee. Kinderen van zo’n leeftijd zouden naar mijn mening nog niet te veel in contact mogen komen met zo veel geweld/seks. Wel bv. als het in het nieuws komt, om te tonen hoe gruwelijk zoiets kan zijn ..

 44.   
  Vlad-x's avatar

  R1chardTM schreef, "Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  Deels mee eens. Ik denk dat kinderen van 11 het serieuze van bv. 18+ games niet inzien, en er dan heel luchtig over gaan denken. Maar wรฉl vind ik dat de meeste 15-jarigen al volwassen genoeg zijn om op z’n minst 16+ games te mogen bekijken. Het is dus een twistgevalletje.
  Ik zou zeggen, hou het groene bandje, schrap het blauwe bandje. (:

 45.   
  Basketter14's avatar

  Ik vind dit een zeer goed systeem.

  Er staat niet voor niks een leeftijd vermeld voor een game.
  De meeste die deze dit onzin vinden horen geen 18+ games te spelen, als ik hier lees dat er mensen vanaf
  hun acht jaar al GTA spelen vind ik dit onverantwoord van hun ouders dat ze dit toelaten.
  Een kind op de leeftijd van acht hoort dat nog niet te spelen, is er nog niet klaar voor want die games kunnen
  hard zijn. Velen zullen dit onzin vinden. Zou jij je kind van 8 ook erotisch materiaal laten kijken? Want dat is namelijk
  ook 18+ .

  Een kind kan ook die ‘zware’ 18+ games niet verwerken, wat volwassenen wel (zouden moeten) kunnen.
  Veel kinderen zullen de realiteit van de fictie niet meer kunnen onderscheiden als ze te veel 18+ games spelen.
  ‘Iemand heeft 2 mensen neergeschoten? In mijn game schiet ik er wel 100 dood, wat die man deed is niks.’
  Zo gaan er mensen onbewust denken.

  Daarom ga ik er ook volledig me akkoord.

 46.   
  Hillianii's avatar

  Ik moet eerlijk zeggen maar je hebt wel een punt.

 47.   
  gerowniko's avatar

  Op zich wel begrijpelijk zo’n system, maar een beetje kinderachtig als ze moeilijk gaan doen als je bijv. 15 bent en je wilt een 16+ spel zien of 17 bent en je wilt een 18+ spel zien.

 48.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  extremegamer schreef, "

  ”Thundergamer” schreef, "Welke klojo heeft dit achterlijke idee kunnen bedenken? Mensen zijn soms echt zieleg. Ik speelde op men 8ste ofzo al GTA en nu ben ik 15 en mijn collectie bestaat voor 90% uit 16/18+ spellen."

  Zo aan je taalgebruik te zien, viel te verwachten dat je op je 8ste al gta speelde, dit willen ze dus bij andere mensen voorkomen omdat de jeugd al genoeg verpest is…"

  wat vind ik jouw soms toch een ****** **** . wat heeft dit nou voor een zin om te zeggen? hier maak je geen vrienden mee. ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ

 49.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  ”Basketter14″ schreef, "Ik vind dit een zeer goed systeem.
  Er staat niet voor niks een leeftijd vermeld voor een game.
  De meeste die deze dit onzin vinden horen geen 18+ games te spelen, als ik hier lees dat er mensen vanaf
  hun acht jaar al GTA spelen vind ik dit onverantwoord van hun ouders dat ze dit toelaten.
  Een kind op de leeftijd van acht hoort dat nog niet te spelen, is er nog niet klaar voor want die games kunnen
  hard zijn. Velen zullen dit onzin vinden. Zou jij je kind van 8 ook erotisch materiaal laten kijken? Want dat is namelijk
  ook 18+ .
  Een kind kan ook die ‘zware’ 18+ games niet verwerken, wat volwassenen wel (zouden moeten) kunnen.
  Veel kinderen zullen de realiteit van de fictie niet meer kunnen onderscheiden als ze te veel 18+ games spelen.
  ‘Iemand heeft 2 mensen neergeschoten? In mijn game schiet ik er wel 100 dood, wat die man deed is niks.’
  Zo gaan er mensen onbewust denken.
  Daarom ga ik er ook volledig me akkoord."

  dit is zo maar vaker kunnen ouder het wel inschaten wat voor een effect een game op een kind heeft.

 50.   
  timishier's avatar

  de 16 plus heb ik in principe niks op tegen alleen de 18 plus wel er zit maar 1 jaar tussen de 16 18 jaar barriรจre en het lijk t me sterk dat je in 1 jaar zoveel veranderd dat je opeens wel 18 plus spellen kan spelen ๐Ÿ˜ก

 51.   
  Fabianb's avatar

  Playstation4Life schreef, "Niet aleen bol.com
  E-plaza,
  Free Record Shop,
  Smartgamer,
  Intertoys ,
  Nedgame ,
  MediaMarkt,
  Saturn,
  Noem ze allemaal maar op! ๐Ÿ˜€ "

  Als jij ze bij die winkels koopt, dan koop ik ze wel bij de niet dure winkels. ๐Ÿ˜‰

 52.   
  dmb97's avatar

  xZer0tolEranCe schreef, "Lol dit is complete onzin. Iedereen van 11 jaar kan tog wel aan 18jaar + games komen en die spelen."

  Maar niet in de winkels als dat wel zo is dan is het wel een kut winkel die verpest het dan voor ons die wel 18+ zijn weet je niet meer wat een gezeik er een tijdje terug was met de minister omdat sommige winkels zich er niet aan hielde daarna is het wel veranderd want als ze denken dat jij niet oud genoeg bent dan vragen ze om een legitematie.

 53.   
  dmb97's avatar

  R1chardTM schreef, "Haat me maar, maar dit is een top regel. Kinderen van 11 horen geen 18+ games te spelen. Niet thuis en ook niet op een beurs. Ik snap dat je het $%*%#$ vindt als je een game niet mag checken, maar er zijn goede redenen voor. Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  Dat ben ik helemaal met je eens +1

 54.   
  FishHookz's avatar

  timishier schreef, "de 16 plus heb ik in principe niks op tegen alleen de 18 plus wel er zit maar 1 jaar tussen de 16 18 jaar barriรจre en het lijk t me sterk dat je in 1 jaar zoveel veranderd dat je opeens wel 18 plus spellen kan spelen ๐Ÿ˜ก "

  Gelijk.

 55.   
  firehopper211's avatar

  Wellicht dat het ook misschien bij FirstLook gebeurt?

 56.   
  coolsharpei's avatar

  Waarom zouden kinderen van 12 jaar geen 18+ mogen spelen, komop zeg, als je 12 bent ben je oud genoeg om te zien wat wel en niet kan, en anders ben je gewoon ziek in je hoofd en zouden je ouders hier maar rekening mee moeten houden, tevens speelt de opvoeding natuurlijk ook een rol. Toestemming van ouders lijkt me genoeg ๐Ÿ˜‰

 57.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Mijn mening is hier verdeeld over. Maar het is nu gewoon op een punt gekomen dat gamen net zo slecht is als roken en alcoholl drinken waar wel een leeftijd aan vast zit,
  wat inderdaad wel een goede zaak is omdat het gewoon voor iedereen รฉcht slecht is.
  En geweldadige games zijn niet slecht voor iedereen. Ik weet dat ze een grens wilen stellen maar hierdoor word gewoon iedereen genaaid, dus ook de gewone gezonde hollandse jonge/meid die gamed en dat vind ik best sneu voor ze.
  Wat komt er dadelijk een aparte leeftijd voor voor muziek? Want voordat games er waren
  was muziek de grote boosdoener hard rock muziek is de duivel’s visite kaartje zeiden ze, die de geesten verpesten van jongeren zoals Alice Cooper, Marilyn Manson, Metallica, Black Sabbath, AC / DC … the reputation of rock as the Devil’s Music. ๐Ÿ˜ณ

  R1chardTM schreef, "Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld in bioscopen en ook daar is het een goede regel."

  Over de (bioscoop) films ben ik het ook niet mee eens. (Ik heb er veel onder geleden vroeger)
  iemand van 15/16/17 jaar kan heus wel een onderscheid maken in films van 18+ of boven.
  Maar voor de kleine kinderen van 4 tm 9 vind ik het wel een goede zaak omdat die nog best veel beinvloed kunnen raken, zekker als een film erg eng is of als er seks in voor komt.

 58.   
  Neolite's avatar

  coolsharpei schreef, "Toestemming van ouders lijkt me genoeg ๐Ÿ˜‰ "

  En hoe kunnen ze dit op een rechtsgeldige manier aantonen? Want als blijkt dat de ouders geen toestemming hebben gegeven, heeft GamesCom een probleem.

 59.   
  FishHookz's avatar

  Neolite schreef, "

  ”coolsharpei” schreef, "Toestemming van ouders lijkt me genoeg ๐Ÿ˜‰ "

  En hoe kunnen ze dit op een rechtsgeldige manier aantonen? Want als blijkt dat de ouders geen toestemming hebben gegeven, heeft GamesCom een probleem.
  "

  Je hebt gelijk :O slim ๐Ÿ˜‰

 60.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Senzanome schreef, "

  ”Neolite” schreef, "[quote=”coolsharpei”].."

  En hoe kunnen ze dit op een rechtsgeldige manier aantonen? Want als blijkt dat de ouders geen toestemming hebben gegeven, heeft GamesCom een probleem.
  "

  Je hebt gelijk :O slim ๐Ÿ˜‰ [/quote]
  moeten ze bij Gamescom iets verzinnen dat op alle toegangskaarten een vak zit waar wat tekst over de leeftijd van het spelen van games staat geschreven en dat een ouder er een handtekening en adresgegevens moet invullen. dan kan het kind wel alle games spelen omdat de ouder het heeft bevestigd.

 61.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Get over it, je kan gaan ranten hierover, maar het is gebeurd, en als je ff nadenkt is het nog een goeie regel ook.
  Als je thuis games van boven de 18 speelt, who the hell cares? Maar dat geeft je niet het recht dat alles voor boven de 18 maar in jouw handbereik mag liggen. Doe normaal, als je ouders je toestemming geven om games voor boven de 18 te spelen, ik hou je niet tegen. Maar op deze event kan dat dus niet, dat houdt je thuis toch niet tegen? Dat jouw ouders zo dom zijn om je op je 8e GTA laten spelen, betekent niet dat je dat op GamesCom ook maar mag!

 62.   
  coolsharpei's avatar

  MaxDamage_NL schreef, "Get over it, je kan gaan ranten hierover, maar het is gebeurd, en als je ff nadenkt is het nog een goeie regel ook.
  Als je thuis games van boven de 18 speelt, who the hell cares? Maar dat geeft je niet het recht dat alles voor boven de 18 maar in jouw handbereik mag liggen. Doe normaal, als je ouders je toestemming geven om games voor boven de 18 te spelen, ik hou je niet tegen. Maar op deze event kan dat dus niet, dat houdt je thuis toch niet tegen? Dat jouw ouders zo dom zijn om je op je 8e GTA laten spelen, betekent niet dat je dat op GamesCom ook maar mag!"

  Alsjebliefd, vertel me wat hier zo ”dom” aan is, want iemand met gezond verstand en een normale opvoeding weet echt wel dat dit in het echt niet kan.

 63.   
  Hillianii's avatar

  Ach ja ik vind het wel een goed idee.
  Maar over dat 16+ vind ik het nergens op slaan als je weet wat ik bedoel.

 64.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  Playstation4Life schreef, "Ach ja ik vind het wel een goed idee.
  Maar over dat 16+ vind ik het nergens op slaan als je weet wat ik bedoel."

  eeeeeehhhhhh nee

 65.   
  mastertje's avatar

  Mja ik vind het opzich niet erg ofzo, bij films gbeurt het ook jaren (dat je de film niet mag zien als je jonger dan bent ). Dus waarom zouden ze het niet bij games doen ?

 66.   
  THE-DUTCH-GUY's avatar

  ja maar ik ben met 13 jaar 1,78 meter dus meestal schaten ze me een beetje ouder in..kan me wel voorstellen dat ze peutrers niet naar rambo (of zo iets) laten gaan ๐Ÿ˜ณ

 67.   
  GBA43's avatar

  Playstation4Life schreef, "Ach ja ik vind het wel een goed idee.
  Maar over dat 16+ vind ik het nergens op slaan als je weet wat ik bedoel."

  Hier zat ik toevallig laatst nog over te discusseren met een maat van mij, de 16+/18+ regel is eigelijk een beetje te veel van het goede, ik denk dat de gemiddelde 16 jarige wel tegen een stootje kan (18+ games) er zit toch een groot verschil met een 12 jarige die een 18+ game speelt, die is een stuk jonger en laat zich ook veel sneller beรฏnvloeden door een game.
  Vind het PEGI 16+/18+ klein beetje onnodig..