Valve onthult Counter-Strike: Global Offensive

Het is al enkele dagen lang dat de geruchtenmolen omtrent een nieuwe Counter-Strike op volle toeren draait, maar een nieuwe titel binnen de welbekende reeks mag nu toch werkelijkheid zijn. Valve heeft zojuist namelijk Counter-Strike: Global Offensive onthuld, die wordt ontwikkeld in samenwerking met Hidden Path Entertainment, de makers van Defense Grid: The Awakening.

De shooter zal begin 2012 op de PC, Mac, Xbox Live Arcade en PlayStation Network verschijnen en brengt ons nieuwe mappen, personages en geüpdatet versies van populaire mappen, zoals de_dust. Daarnaast zal Counter-Strike: Global Offensive nieuwe gameplay-modi, matchmaking, leaderboards en meer met zich meebrengen.

Wellicht dat we de eerste beelden van de game kunnen verwachten rond de PAX Prime en Eurogamer Expo 2011, want de game zal op beide beurzen speelbaar zijn. De jaarlijkse gamescom gaat volgende week echter al van start, waarbij Valve een plekje heeft op deze Duitse beurs, dus de kans is eveneens groot dat we volgende week al voorzien gaan worden.

Of Valve naast DOTA 2 en Counter-Strike: Global Offensive ook nog een koevoet-gerelateerde titel toont, dat kunnen we alleen maar blijven hopen.

  1.   
    Jonah's avatar

    Counter-Strike op de consoles, dat klopt naar mijn mening gewoonweg niet. Sorry, maar als er een shooterreeks is, die niet thuishoort op de consoles, dan is het Counter-Strike wel.

  2.   
    FishHookz's avatar

    Jonah schreef, "Counter-Strike op de consoles, dat klopt naar mijn mening gewoonweg niet. Sorry, maar als er een shooterreeks is, die niet thuishoort op de consoles, dan is het Counter-Strike wel."

    Het idee is raar maar misschien is het resultaat wel anders 😉

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Valve’s release lijst van de afgelopen jaren: HL2: Episode Two 2007, Portal 2007, Team fortress 2 2007, Left 4 Dead 2008, Left 4 Dead 2009, Alien Swarm 2010, Portal 2 2011, DOTA2 2011, CS:GO 2012.

    Zoals we zien gaat zo een beetje iedere andere serie voor Half-Life 3, vind ik persoonlijk erg jammer.

  4.   
    Ken2BE's avatar

    Hopelijk terug met die zombiemod 😛 die vond ik echt leuk.

  5.   
    Deadstriker's avatar

    Counter-Strike op een console, right… 🙄

  6.   
    soulzx3's avatar

    Jonah schreef, "Counter-Strike op de consoles, dat klopt naar mijn mening gewoonweg niet. Sorry, maar als er een shooterreeks is, die niet thuishoort op de consoles, dan is het Counter-Strike wel."

    true, maar ik denk dat het voor de console net zoiets is als dat ene ps3 spelletje wat verdomd veel op CSS leek 😛
    gewoon leuk voor een keer, maar daar blijft het bij, daarom ook XBL:A, want CS is gewoon het leukste, en het beste op de PC

  7.   
    morkop006's avatar

    bij cs gaat het tog helemaal om de skilz……. kben benieuwd hoe dat met een controller gaat, als er auto-aim in zit is het geen cs meer.

  8.   
    rogier1976's avatar

    Laten we de xbox360 en PS3 gamers cross platvorm tegen PC gamers gamen. Dan zijn ze zo klaar met deze game. Sommige titels qua game play moeten ze PC only houden. Ik ga toch ook geen wii titels met een muis doen…

  9.   
    RauserLuLz's avatar

    wtf? CS op console O.o

  10.   
    Neolite's avatar

    En toch is er maar een gamereeks is die ik graag vervolgt zie worden, dan is het Half-Life wel. Jammer dat ze eindigen met een cliffhanger om vervolgens niks meer bekend te maken.

  11.   
    DeAdSeYe's avatar

    Counter-strike was toch al eens op de console geweest? Op de Orginal xbox, en die werkte ook op de xbox 360. Vorige week nog de savegames van verwijdert
    !
    Erg vermakelijk, maar de echte feeling van Counter-Strike heb je niet nee! En je had nog de oude xbox live account nodig voor online, wat alleen toegankelijk was via Creditcard. Alweer wat jaartjes geleden. 🙄

  12.   
    See4urSelf's avatar

    Is dit nou een volledig nieuwe CS of weer een soort van uitbreiding op de oude engine? Dat wordt me neit helemaal duidelijk.

  13.   
    Kpyne's avatar

    nope.. CS op een console past niet bij elkaar.

  14.   
    Potasnik's avatar

    Nooo.. Ik sluit me aan bij Jonah.. CS lijkt me echt helemaal niks voor de console. Hopelijk is het main platform dan nog altijd PC (denk dat we daar wel vanuit mogen gaan, maar toch) zodat het gewoon een kwaliteit CS game wordt. EN dat het ook echt CS blijft.. en geen cod-kopie om t zo maar te noemen.