THQ stopt ook met MX vs. ATV franchise

THQ is het kaf van het koren aan het scheiden, want na het afstoten van de Red Faction-franchise, is nu ook de MX vs. ATV-franchise niet meer. THQ geeft aan dat zij hun portfolio aan het verschuiven is, met een kleinere focus op titels voor kinderen en film-gebaseerde titels. MX vs. ATV: Alive, het laatste deel in de franchise, werd goedkoper aangeboden, maar kreeg een grote DLC-ondersteuning. Volgens THQ is dat idee gefaald.

Natuurlijk zijn er ook menselijke gevolgen door deze beslissing. Twee studio’s in Australië zijn gesloten en ook een team uit de Phoenix-studio is opgeheven, wat resulteert in het ontslag van 200 medewerkers. Deze kunnen overigens weer binnen het bedrijf solliciteren:

“With this realignment, we are narrowing our focus to high-quality owned IP with broad appeal that can be leveraged across multiple platforms, and to work with the best talent in the industry.

By right-sizing our internal development capacities for our console portfolio, our five internal studios are focused on delivering high-quality games with talented teams driving the execution of those titles to market.”

Aldus Brian Farrell, president van THQ.

Er blijven vijf studio’s over onder de THQ-banier. THQ Montreal is bezig met een nieuwe game, Volition werkt aan Saint’s Row: The Third en inSane, Relic is bijna klaar met Space Marine, Vigil Games ontwikkelt Darksiders II en Warhammer 40.000: Dark Millenium Online en waar THQ San Diego mee bezig is, is nog niet bekend.

Wij bij GamersNET vinden het altijd goed als uitgevers zich meer focussen op een klein aantal titels. Wat vinden jullie?

  1.   
    FioranoJC's avatar

    Ben het met jullie eens. Als een bedrijf zich gewoon focust op 1 game, dan is er ook geen haast bij het maken van een andere game. Zie Rockstar! Die komen ook niet met 100 miljoen games per jaar en spenderen al hun tijd in een topgame. Niet voor niets is Red Dead Redemption zo’n succes.
    En over GTA hoeven we niet te praten. GTA spreekt voor zichzelf lijkt me.

    THQ, maakte die niet ook de Tony Hawk series?

  2.   
    Svenis's avatar

    SPijtig vond reflex echt goed

  3.   
    blackname's avatar

    Company of Heroes is toch ook van THQ, 1 van de beste strategie games die ik ooit gespeeld heb.

  4.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Darksiders II (Y):D!! zijn jullie vergeten,

    pff hoe konden jullie nou, terwijl peter hem zelfs heeft gecheked in Londen

  5.   
    fonsie2's avatar

    kvond de besturing altijd egt slecht maar zag er wel altijd vet uit ( in de trailers dan…)