Sony: Wij zijn niet bezorgd over langzame opkomst 3D

Simon Benson, senior development manager bij Sony Computer Entertainment Europe, zegt dat het Japanse bedrijf zich geen zorgen maakt over de langzame opkomst van 3D, en dan met name 3DTV’s. Vooral in het segment van de games neemt het 3D nog geen overhand; als Sony 3D toevoegt in games, is het een extra feature en geen hoofdmoot.

It’s certainly not a concern for us on the game side, the major reason being it’s not like when we’re adding 3D features to a game, it’s not a significant overhead for us. It’s not like we have to justify being able to sell millions millions more games because of it, it’s just another feature of the game.
Het bedrijf hoeft om die reden geen miljoenen extra games te verkopen, de spellen zijn namelijk ook gewoon in 2D te spelen. Wel zegt Benson dat Sony degene is die de opkomst bepaalt van 3D bij gamers. Voorheen bepaalden gamers namelijk ook de hogere verkoop van HDTV’s en aangezien Sony de 3D-functionaliteit in haar videogames implementeert, moeten gamers de rest doen.
In terms of uptake, certainly from our side, and it’s typically the way, probably the same happened with HDTVs, they say that HDTV was primarily driven from gamers. Because obviously gamers know what they want, they want this new experience, they’re technically savvy, the fact that they can interact with it makes a lot of difference.
Benson gelooft erin dat gamers weten wat ze willen en dat ze 3D graag willen ervaren. Ze zijn technisch onderlegd en het feit dat ze ermee kunnen communiceren, maakt het verschil.

Sony pusht sinds vorig jaar de 3D-functionaliteit door middel van een firmware update op de PlayStation 3. Dit jaar heeft het bedrijf dertig titels in de planning staan met de 3D-feature. Onder andere Killzone 3 is verschenen en de aankomende games Uncharted 3: Drake’s Deception en Resistance 3 zullen ook 3D ondersteunen.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    2d is ouderwets toch? 🙄

  2.   
    FishHookz's avatar

    megasega schreef, "2d is ouderwets toch? 🙄 "

    Voor jou wel blijkbaar.

  3.   
    EEkh00rn's avatar

    Ik zou heel graag een 3d tv kopen, maar ik heb er simpelweg gewoon geen geld voor, miss de 3D TV van sony zelf, die speciale “ps3 tv” als die voor een leuke prijs komt, koop ik hem misschien wel 😆

  4.   
    Overload14's avatar

    Ik vind 3D verschrikkelijk.. Zeker als je al een bril moet opzetten voor het kijken van films of voor te gamen dan is dat tweede brilletje echt verschrikkelijk lastig.

  5.   
    Daniel Z's avatar

    EEkh00rn schreef, "Ik zou heel graag een 3d tv kopen, maar ik heb er simpelweg gewoon geen geld voor, miss de 3D TV van sony zelf, die speciale “ps3 tv” als die voor een leuke prijs komt, koop ik hem misschien wel :lol:"

    Zo heel duur zijn ze niet meer. Er zijn al 3DTV’s te koop voor 600 euro, al blijft het een hoop geld xD.

  6.   
    Neolite's avatar

    Om nou speciaal voor 3D een nieuwe tv te kopen? Ik doe nog wel even een paar jaar met mijn huidige. 🙂

  7.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”Overload14″ schreef, "Ik vind 3D verschrikkelijk.. Zeker als je al een bril moet opzetten voor het kijken van films of voor te gamen dan is dat tweede brilletje echt verschrikkelijk lastig."

    😆 maar al een 3d spel gespeelt? vast niet en tog meepraten over hoe kut het wel niet is … je krijgt echt waar voor je geld en die bril doe je gwn over je andere heen. 8)

  8.   
    Extremegamer's avatar

    En toch maar hopen dat het 3d op de achtergrond blijft, daarlijk zien ze weer een reden alle games(en films) duurder te maken.

  9.   
    FishHookz's avatar

    extremegamer schreef, "En toch maar hopen dat het 3d op de achtergrond blijft, daarlijk zien ze weer een reden alle games(en films) duurder te maken."

    Ben het helemaal met je eens. Ik denk ook dat alles duurder word als ze het gaan veranderen naar 3D en daar heb ik geen zin in.

  10.   
    cool ice's avatar

    ik sta (nog) niet zo te springen om 3D. ik vind 2D op een HDTV al spectaculair genoeg. misschien als mijn huidige TV de geest geeft dat ik het overweeg, maar ik ga absoluut geen bril opzetten en ik wil ook niet na een uur gamen misselijk worden van de 3D.

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Black13″ schreef, "ik sta (nog) niet zo te springen om 3D. ik vind 2D op een HDTV al spectaculair genoeg. misschien als mijn huidige TV de geest geeft dat ik het overweeg, maar ik ga absoluut geen bril opzetten en ik wil ook niet na een uur gamen misselijk worden van de 3D."

    Idd ik vind het ook zo al goed genoeg van mij hoeft dat hele 3D gamen niet, Een vet spel in full hd is leuk zat zo dat 3D blijft bij mij nog wel effe wachten me tv doet het nog goed heb hem pas een jaar.

  12.   
    Sarge's avatar

    ”Black13″ schreef, "ik sta (nog) niet zo te springen om 3D. ik vind 2D op een HDTV al spectaculair genoeg. misschien als mijn huidige TV de geest geeft dat ik het overweeg, maar ik ga absoluut geen bril opzetten en ik wil ook niet na een uur gamen misselijk worden van de 3D."

    Dat vind ik nu ook. 3D is voor mij nog in een véél te vroeg stadium om echt volledig van te genieten tijdens het gamen..

  13.   
    blackname's avatar

    Ik wacht wel even. Ze zijn nu toch al bezig om 3D tvs te ontwikkelen die geen brilletje nodig hebben dat heb ik veel liever. En lol alle games die genoemd worden voor 3D ontwikkelingen zijn bijna allemaal deel 3 xD

  14.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Ik weet niet wat ik precies moet denken van 3D gamen,als het zo werkt dat als je zombie black ops doet alleen maar lichaamsdelen op je afkomen, nee bedankt 😉

  15.   
    Sub-Zeuro's avatar

    …als je een keer 3d heb gespeelt wil je egt niet anders meer dat kan ik je garanderen…en op een beamer is het nog spectaculairder… wie wil er nou geen 3d thuisbioscoop? dit wou ik al sinds 1986 ongeveer eindelijk kan het!! En je draagt toch ook wel eens een zonnebrilletje? maar dan in huis, altijd zeuren he… ik vind mooi beeld dan ook het belangrijkste in huis heb al meer dan 5 jaar HDTV dus was wel toe aan iets spectaculairders… volgend jaar word het jaar van 3d let maar op .. 😛 3d is veel toffer dan je denkt. tis net of je een next gen game speelt…nu nog games in 1080p 3d dan word het echt mooi gamen… 8) daarna VR

  16.   
    Carcass's avatar

    laat ze spellen maar op andere vlakken op hevelen ipv 3d.

  17.   
    fonsie2's avatar

    te duur….