BioWare verrast door reacties op Dragon Age II

BioWare heeft toegegeven dat men behoorlijk verrast was door de reacties van fans op Dragon Age II. Volgens David Gaider, schrijver van de game, had de ontwikkelaar niet verwacht dat er zo verschillend naar de game gekeken werd door spelers. Gaider vertelde dat BioWare in elk geval alle kritieken serieus neemt en dat men ook liever veel reacties krijgt dan helemaal geen reacties:

If there’s anything that’s surprising, it’s just how polarised some of the reaction has been. There’s a lot of love for Dragon Age among our fans, and that love can translate into passion.

In my opinion, that’s better than apathy, even if it forces you to filter out the extremes. However, the criticism should not be dismissed as simple nostalgia. There are fans who felt disappointed… and there’s a feeling [on our team] that we want to improve from the groundwork we’ve laid down. At the end of the day, Dragon Age can’t be everything to everyone – so we simply have to pick a direction and make it the best experience we can.

De nieuwe stijl viel inderdaad niet bij iedereen in de smaak. Toch gaven wij de game een hele nette score en ook jullie cijfers voor de diverse versies van de game zijn behoorlijk hoog. Was de game dan zo slecht als sommigen beweren? Of hadden die mensen liever gewoon meer van hetzelfde willen zien na het eerste deel? De tijd zal het leren wat BioWare met Dragon Age III gaat doen…

  1.   
    gerowniko's avatar

    Deel 2 was bagger vergeleken met Origins…
    Als het niet de naam Dragon Age had gedragen dan had ik mij er niet druk over gemaakt, maar na zo’n briljante start van een nieuwe serie met zo’n vervolg komen…daar wordt ik in ieder geval niet blij van. Hopelijk nemen ze de kritiek ook echt serieus en wordt deel 3 weer net zoals deel 1.

    Meer RPG graag!

  2.   
    fearfull assassin's avatar

    Ben het wel aardig eens met deze kritiek er mochten wel wat kleine veranderingen inkommen om de gameplay wat sneller te maken.
    Maar je moet niet het hele spel gaan veranderen.
    Vooral niet wanneer deel 1 een aardig succes was qua gameplay (dat wat juist 1 van de leuke dingen aan origins) 😳

  3.   
    Ika Q's avatar

    Ze hadden naar mijn mening deel 2 nooit Dragon Age moeten noemen. Game is getransformeerd in iets anders en ik ben blij dat er kritiek is. Ik hoop dat Bioware alles weer terug veranderd of misschien maken ze wel Dragon Age Origins 2. Maar DA2 is in mijn ogen een mediocre game, ook al komt het van Bioware af. Verders heb ik maar weinig vetrouwen in deel 3 zeker wat er met deel 2 is gebeurd.

  4.   
    blackname's avatar

    Ik vond de game helemaal niet slecht hoor. De gameplay werd sneller en vernieuwender maar… ik had helemaal niet het gevoel dat het een nieuw deel was. Ik had meer het idee dat het een expension pack was ofzo.

  5.   
    Jarek's avatar

    Ik vond deel 2 beter dan origins.. Weet niet waarom, het pakte me gewoon wat meer.

  6.   
    ozzman's avatar

    DA 2 is zeker geen slecht spel. Het vehaal wordt naar mijn mening goed verteld. Alleen de setting viel mij tegen.
    Hopen dat ze in deeltje drie de goede dingen van deel 1 en 2 meenemen.
    Dus de RPG elementen en gameplay van deel 1, maar de gevechtsanimaties en gesproken dialogen van deel 2.
    Maar moet eerlijk zeggen dat ik meer uitkijk naar mass effect 3

  7.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik heb alleen deel 2 gespeeld dus ik kan niet oordelen welke beter is .

  8.   
    H4RDSTYLE's avatar

    gerowniko schreef, "Deel 2 was bagger vergeleken met Origins…
    Als het niet de naam Dragon Age had gedragen dan had ik mij er niet druk over gemaakt, maar na zo’n briljante start van een nieuwe serie met zo’n vervolg komen…daar wordt ik in ieder geval niet blij van. Hopelijk nemen ze de kritiek ook echt serieus en wordt deel 3 weer net zoals deel 1.
    Meer RPG graag!"

    Hier ben ik het 1000% mee eens.

  9.   
    xizaaR's avatar

    blackname schreef, "Ik vond de game helemaal niet slecht hoor. De gameplay werd sneller en vernieuwender."

    Tot hier ben ik het met je eens, ik vond het een prima game, en ja, ik ook heb DAO gespeeld, met ALLE lees ALLE DLC. Dus zeg niet dat ik de originele niet heb gespeeld..