Diablo III krijgt in-game handel met echt geld

Blizzard heeft onthuld dat Diablo III spelers in staat stelt om in-game items te verhandelen voor echt geld. Dit kan via officiële veilinghuizen, die geïntegreerd worden in de game.

Het veilinghuis is exclusief voor handel tussen spelers; Blizzard zal het zelf niet gebruiken om items aan te bieden. Volgens executive producer Rob Pardo is het doel van het veilinghuis om spelers een veilige en leuke omgeving te bieden om een economie op te bouwen rondom de game. Elke regio en munteenheid zal zijn eigen veilinghuis krijgen. Besteed je liever geen echt geld in de game? Dan is er goed nieuws, want er komt ook een apart veilinghuis voor het verhandelen van items tegen in-game goud in plaats van echt geld.

Van elke aanbieding en verkoop gaat een klein bedrag in de zak van Blizzard. Dit bedrag kan hoger uitvallen als spelers kiezen om geld van verkochte items uit te laten betalen via externe betaalsystemen, zoals PayPal. Om het veilinghuis wat te stimuleren, krijgt elke speler per week de mogelijkheid om een aantal aanbiedingen gratis te plaatsen.

Blizzard denkt er naast items over na om spelers de mogelijkheid te bieden om game characters aan te bieden via het veilinghuis. Men heeft al laten weten dat dit systeem niet in World of Warcraft verwerkt zal worden.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Haha, ze verzinnen altijd van die dingen joh. Dit is ook weer goud geld voor ze…

  2.   
    blackname's avatar

    dit slaat echt nergens op. krijg je weer van die idiote spelers die alleen voor echt geld hun items willen verkopen… En van die economie vind ik ook al onzin want je hebt in-game dan toch al een economie

  3.   
    Houserz's avatar

    Laat dit toch, nu krijg je weer dat spelers voor veel geld de beste charcacter op kunnen zetten en dus altjijd beter zijn dan de rest.

    Stom doe het gewoon niet

  4.   
    Tadao's avatar

    best wel grappig, geld verdienen door een spel te spelen

  5.   
    Jarek's avatar

    Leuk idee. zo kun je zelf ook nog wat verdienen als je een beetje goed kan handelen in-game.

  6.   
    lassieman's avatar

    Houserz schreef, "Laat dit toch, nu krijg je weer dat spelers voor veel geld de beste charcacter op kunnen zetten en dus altjijd beter zijn dan de rest. "

    Ze zullen niet beter zijn, ze kunnen dan alleen makkelijker aan de “beste” spullen komen. Dit is inderdaad niet helemaal eerlijk tegenover andere mensen. Maar spullen worden in dit soort spellen altijd voor echt geld verkocht, het is misschien dus wel beter dat ze dit doen

    @ fantasy

    Maakt er zo iemand zijn werkt van xD

  7.   
    kiesmaarwa's avatar

    De veiling van items lijkt me wel een boeiend idee.. dat van de characters vind ik wat minder.
    Zelf zou ik dan verzinnen dat je ‘level-ups’ kunt kopen.
    Dat is goedkoper, dus doen meer mensen het + de mensen die toch hun lvl van 1 tot het hoogste lvl willen kopen, kunnen dan een speciale pack kopen.
    Als je dan dichtbij een nieuwe skill bent die je graag wilt, snel een level up kopen zodat je die skill kunt gebruiken en dan weer verder trainen^^