De eerste details over Die Hard 5 zijn bekend

Live Free or Die Hard was een groot (financieel) succes en dus was het slechts een kwestie van tijd voor ook de plannen voor een vijfde deel gemaakt zouden gaan worden. Bruce Willis zal inderdaad opnieuw in de huid kruipen van John McClane. Maar wie moet er gaan regisseren?

Noam Murro was eerst aan het project verbonden, maar onlangs tekende hij voor 300: Battle of Amnesia waardoor hij het nu te druk heeft voor de actiefilm van Willis. 20th Century Fox heeft echter al een vervanger in beeld: John Moore. Moore is onder meer verantwoordelijk voor Behind Enemy Lines en remakes van Flight of the Phoenix en Omen.

Skip Woods is belast met het schrijven van het screenplay. Daarin worden McClane en zijn zoon naar verluidt richting Rusland gestuurd, waar zij in een lokaal conflict betrokken raken. Dit geeft ruimte aan een voortzetting van het ‘oud v.s. jong thema’ uit deel 4. Of de jonge tegenspeler van Willis (Matthew Farrell, gespeeld door Justin Long) ook in deze film weer te zien zal zijn is nog niet bekend.

Overigens maakte Bruce Willis al bekend het na Die Hard 6 waarschijnlijk voor gezien te houden als John McClane.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren