Crytek werkt aan nieuwe shooter franchise

Ontwikkelaar Crytek is druk bezig met een geheel nieuwe first-person shooter franchise, zo blijkt althans uit het CV van een medewerker. Op het LinkedIn-profiel van een gameplayprogrammeur valt namelijk het volgende te lezen bij werkzaamheden:

new IP, shooter genre, TBA title for Xbox360, PS3 and PC
Op hetzelfde CV wordt ook nog een ander project genoemd, eveneens een nieuw IP, maar die zou na zes maanden werk zijn geannuleerd.

Tot dusver is alleen bekend dat Crytek werkt aan een Kinect-game genaamd Ryse, al zijn er ook geruchten dat men aan een Crysis-gerelateerd project werkt. En als we het toch over geruchten hebben, dan kunnen we er niet onder uit dat veel mensen verwachten dat Crytek binnenkort Timesplitters 4 gaat aankondigen.

Wellicht dat men de Gamescom gaat gebruiken om een en ander uit de doeken te doen. Deze beurs vindt dit jaar van 17 tot en met 21 augustus plaats, wederom in Keulen.

  1.   
    Mika0077's avatar

    Heb er nu al zin in 😀

  2.   
    Steelpartyhat's avatar

    Allemaal leuk en aardig, maar ze moeten ook aan TS 4 werken.
    Ik zit zo hard op die game te wachtten.

  3.   
    Houserz's avatar

    Oeh ben beniewd, TS 2 was zon goed spel, ben erg nieuwschierig

  4.   
    Extremegamer's avatar

    hopelijk geven ze een nieuwe draai aan de shooter genre

  5.   
    Carcass's avatar

    extremegamer schreef, "hopelijk geven ze een nieuwe draai aan de shooter genre"

    Dit graag ja..

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    Als Crysis fan, alsjeblieft nee, PS3 en Xbox 360. 🙁 Ze komen hun belofters niet na, zo zeiden ze tot de PC versie van Crysis 2 geen port zou worden. Toch gebeurt, Crytek moet de console erbuiten laten. Dat is niks voor hun, ze hebben het negatieve al bewezen. Blijf toch op de PC, want alleen daar kunnen ze hun echte werk laten zien……

    Verder kosten de mappacks ook gewoon te veel, met DLC gaan ze richting Activision! Zie dit niet veranderen in de nieuwe IP.

  7.   
    Moon-Hero's avatar

    Een third person shooter zou wel vet wezen met de Crytek engine .