Ubisoft noemt eigen DRM-strategie een succes

Er is al veel gesproken over de manier waarop Ubisoft strijdt tegen illegale versies van games. De huidige DRM-beveiliging, waarbij spelers een constante verbinding met internet nodig hebben, is volgens Ubisoft een succes te noemen. De Ubisoft-games zouden sinds de invoering van het nieuwe systeem aanzienlijk minder illegaal worden gespeeld.

Onlangs werd al gemeld dat Driver: San Francisco de volgende PC-titel van Ubisoft wordt die een constante internetverbinding vereist. Hiermee treedt de game in de voetsporen van onder andere The Settlers 7 en Assassin’s Creed: Brotherhood.

  1.   
    ms13694's avatar

    Je moet wel heel zelfverzekerd zijn om iets een succes te noemen dat een ieder ander als een hel ervaart!

  2.   
    gebruiker50081's avatar

    Maar als de games niet illegaal meer worden gespeeld EN dus door die mensen ook niet worden verkocht.. dan is het toch geen succes?

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dit ga je niet menen he, ze vinden het een succes dit terwijl ik bepaalde spellen legaal heb en er problemen mee krijg zodra mijn internet eruit vliegt. Dit alle terwijl mensen die, die spellen illegaal hebben het zonder problemen kunnen spelen.

  4.   
    Flapjack's avatar

    dit is duidelijk geen succes… want er zijn ook mensen die geen internet verbinding hebben en die wel heel graag die games willen spelen.
    en dan nog iets. je kan overal omheen werken ook langs hun drm. kost wel wat moeite maar toch.
    alles kan kapot.

    btw. door strengere maatregelen te treffen jagen ze zichzelf het harnas in mee. want mensen die er dat soort dingen hacken zien het alleen maar als een uitdaging en hun technologie staat ook niet stil.

    conclusie: ubisoft, je roept het op je af.

    (niet dat ik ook maar iets tegen ubisoft heb)

  5.   
    ckerigon's avatar

    Omg DRM een succes -_- Een vriend van mij kocht hem voor 30 euro voor de PC en kon hem niet spelen, omdat de internet niet altijd even stabiel is dus hij laggde door de hele game heen.

    Ik had hem gedownload en draaide de game als een zonnetje -_- wat nou succes

  6.   
    huntedjohan's avatar

    Flapjack schreef, "dit is duidelijk geen succes… want er zijn ook mensen die geen internet verbinding hebben en die wel heel graag die games willen spelen.
    en dan nog iets. je kan overal omheen werken ook langs hun drm. kost wel wat moeite maar toch.
    alles kan kapot.
    btw. door strengere maatregelen te treffen jagen ze zichzelf het harnas in mee. want mensen die er dat soort dingen hacken zien het alleen maar als een uitdaging en hun technologie staat ook niet stil.
    conclusie: ubisoft, je roept het op je af.
    (niet dat ik ook maar iets tegen ubisoft heb)"

    hoeveel mensen denk jij nog die geen internet verbinding hebben en games spelen in dit genre?

  7.   
    ShadyXL's avatar

    Slaat nergens op.. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben en geen internet heb, hoe wil ik een Ubisoft game spelen? (die DRM heeft)

  8.   
    huntedjohan's avatar

    ShadyXL schreef, "Slaat nergens op.. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben en geen internet heb, hoe wil ik een Ubisoft game spelen? (die DRM heeft)"

    denk dat er maar weinig mensen op vakantie gaan gamen, en al zeker weinig mensen die een game laptop mee nemen op vakantie? blijkbaar heeft die drm optie bij ubisoft toch ergens toe geleid want ze gebruiken m weer opnieuw, terwijl ie tussendoor toch niet op alle games is toegepast! dat er klein aantal die drm te klote vinden en het spel links laten liggen zal voor hun minder erg zijn als dat het spel door 80% van de gamers gedownload word.

  9.   
    theis's avatar

    drm was naar mijn weten binnen 3 weken alweer gekraakt… ik weet niet wat voor een succes daar in zit…

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Goh Settlers 7 en Assassins Creed serie zijn op de kleinste torrents site’s nog te vinden. Sterker nog, mensen beweren tot de *gekraakte* versie zelfs stabieler loopt als de legalen versie. 😆

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    Eerder een faal.