Zeer fraaie nieuwe poster voor Immortals

Op de Comic-Con dook onderstaande poster op van Tarsem Singh’s nieuwe epische film Immortals. De stijl zal sommigen erg bekend voorkomen. En dat is het mooie van deze poster. De manier waarop de personages zijn afgebeeld, is geheel in stijl met de late renaissance en dus met het oude Griekenland zelf.

De manier van afbeelden, waarbij we van onderaf tegen de karakters aankijken die steeds verder bij ons vandaan staan in een soort ‘olympische zuil’, is dezelfde als waarin Giulio Romano veel van zijn kunstwerken maakte. Romano was een leerling van Rafaël en behoorde zoals gezegd tot de late renaissance.

Hieronder zie je eerst de poster, gevolgd door een kunstwerk van Romano om ons standpunt dat de poster daar aan is ontleend te ondersteunen.

Immortals verschijnt op 11 november 2011 in Nederland.

In de Griekse oudheid trekt koning Hyperion met een bloeddorstig leger rond op zoek naar een dodelijk wapen. Dat wapen moet in staat zijn de mensheid uit te roeien. Een door Zeus uitverkoren sterveling moet het tegen Hyperion opnemen ter behoud van de mensheid.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren