GN Poll: Wat speel jij deze zomer?

Het is een sombere zomer. Het weer varieerde de afgelopen weken van matig tot deprimerend, waardoor het typische zomerse gevoel dit jaar veel minder aanwezig lijkt te zijn. Het slechte weer geeft gamers echter wel een goed excuus om de dagen binnen achter hun console door te brengen, maar wat moeten zij spelen tijdens de jaarlijkse komkommertijd? Een lastig dilemma, waar we later in dit bericht op terug zullen komen.

Maar laten we eerst even terugblikken op de poll van 11 juli. Toen was net bekend dat Take-Two een handelsmerk had geregistreerd voor Rockstar Films. Hiermee waren ze niet de eersten die deze weg insloegen. Ubisoft richtte in mei namelijk al Ubisoft Motion Pictures op, een studio die zich zal bezighouden met het produceren van films over Assassin’s Creed, Splinter Cell en Ghost Recon. Het is duidelijk dat gamers de doelgroep vormen voor deze rolprenten, maar wij vroegen ons af of jullie wel zitten te wachten op films die gebaseerd zijn op videogames. Daarom legden we onze leden de volgende stelling voor: “Ik zou graag een verfilming zien van mijn favoriete videogame.” Het resultaat is opvallend positief: maar liefst vier op de vijf stemmers zou graag een film zien van zijn favoriete spel, terwijl slechts 20% hier geen behoefte aan heeft. Een greep uit jullie reacties:

jaime360gamer:

Absoluut en dan het liefst Assassins Creed! Na Lineage gezien te hebben weet ik gewoon dat dat wel een hele vette film moet gaan opleveren. En het verhaal is zowiezo heel goed verfilmbaar. Verder lijkt mij een Gears of War film ook best gaaf ik denk namelijk dat je daar ook best een wrede film van zou kunnen maken.
DGonlag2:
Ik zie een verfilming van Assassins Creed wel zitten. Mits het een goed verhaal heeft natuurlijk. Ook een Splinter Cell spionage film ofzo lijkt me leuk. Maar ik weet niet of het echt een goed idee is. Film Games zijn vaak ook erg belabberd en ik ben bang dat het omgekeerd (Game Films) ook zo zal zijn. En daarmee de naam van de serie bedoezelen.

Het kan een leuk idee zijn, maar het moet niet te vaak gebeuren en als ze het doen moet het wel goed zijn.

JonsoN:
Nee, absoluut niet!
Een goed voorbeeld hiervan is de zogenaamde verfilming van Dragonball-Z, het mag dan geen game zijn, maar de film heeft absoluut niks toegevoegd aan de originele serie, de film was een grote flop te noemen, omdat veel dingen uit de originele serie verdraaid waren of er simpelweg niet inzaten.

Voor mij zou Half-life dan zeer waarschijnlijk verpest worden.

Klik hier voor de meningen van de redacteurs van GamersNET.

Nieuwe stelling
De zomer is voor veel gamers een periode van gemixte gevoelens. Enerzijds genieten we uiteraard allemaal van het heerlijke weer (dat deze zomer overigens ver te zoeken is), maar anderzijds zien we elk jaar weer hetzelfde verschijnsel: er verschijnen amper videogames. Ook dit jaar zijn de toppers tijdens juli en augustus op รฉรฉn hand te tellen, waardoor wij ons afvroegen waar jullie je tijdens de komkommertijd eigenlijk mee gaan vermaken. Gaan je nieuwe spellen zoals Deus Ex: Human Revolution en Bodycount spelen, of maak je van de gelegenheid gebruik om oudere games die je hebt gemist nog eens onder handen te nemen? Of game je helemaal niet? Wij zijn benieuwd en daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat speel jij deze zomer?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-bericht! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Codename_black's avatar

    Elke game die ik met de steam summersale heb gekocht, vooral Fallout 3 GOTY edition.
    Naast dat speel ik ook met Pingwing en Jonah Killing floor en Brink al is er deze week niet veel van gekomen.

  2.   
    Koen45's avatar

    World of Warcraft en Battlefield 2 (Forgotten Hope 2 mod). Niet zo zeer omdat het zomer is, maar omdat ik er momenteel aan verslaafd ben ๐Ÿ˜ณ

  3.   
    XTR17's avatar

    Deus Ex: Human Revolution. Twijfel nog over een pre-order.

  4.   
    matdriks's avatar

    battleflied bad company 2.
    En mass effect uit spelen

  5.   
    desxeon's avatar

    Ik blijf lekker bij Gta 4 door die uitbreiding die in de “uitverkoop” was en Bfbc2 Vietnam lekker Oldschool!:)

  6.   
    blackname's avatar

    BFBC2 + guild wars oud maar vertrouwd.

  7.   
    Potasnik's avatar

    Bad Company 2 & FIFA 11 hierzo =]

  8.   
    Fabianb's avatar

    Call of Duty en GTA IV, beetje agentje spelen en lekker crossen met die zwaailichten ๐Ÿ™‚

  9.   
    fonsie2's avatar

    call of duty mw2, gta4, shift 2, tdu2, en dirt 3 voel me helemaal goed met die regen ๐Ÿ˜›

  10.   
    Dr. D3nVil's avatar

    MW2 en Transformers: War for Cybertron ๐Ÿ™‚

  11.   
    gerbenkees's avatar

    rainbow vegas maar ff proberen ๐Ÿ™‚

  12.   
    RauserLuLz's avatar

    GtA4,MW2,Metin2 ๐Ÿ˜‰

  13.   
    Kpyne's avatar

    LA noire uitspelen, dan denk ik weer eens aan Fallout NV, en ANGRY BIRDS :3

  14.   
    Phil's avatar

    Gewoon Hardcore Minecraft natuurlijk! Lekker grootste gebouwen maken op de server. En misschien start ik ook nog wel af en toe Fifa 11 op voor de variatie en met vrienden Battlefield Bad Company 2.

  15.   
    Daniel Z's avatar

    Vooral games die al zijn verschenen. Heb nog zat tot het einde van het jaar begint xD.

  16.   
    ms13694's avatar

    far cry deeltje 1 en css, YAY!!! 8)

  17.   
    nickykolkie's avatar

    Dynasty warriors Empires ๐Ÿ˜€

  18.   
    fabiankok's avatar

    L.A. Noire, Castlevania:LoS (Paladin-difficulty is frustrerend O.u), zit te denken om weer eens Guild Wars op te pakken, nooit echt ”uitgespeeld” qua verhaal.. moet eigenlijk wel voordat de nieuwe uitkomt ๐Ÿ˜›

  19.   
    Bug’s life's avatar

    Heb onlangs een hoop spellen gekocht waaronder LA Noire, dj hero, fear 3 en halo reach.
    Hopelijk komt er nog een beetje mooi weer maar anders ga ik toch echt met deze spellen aan de slag

  20.   
    DeAdSeYe's avatar

    Welke zomer? Tot nu toe alleen slecht weer gehad. Maar wat ik deze zomer speel, Arma 2 CO, Dead Island, Red Orechstra 2 en civ5.
    Vooral Dead island teminste een zomer gevoel. ๐Ÿ˜†

  21.   
    ms13694's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Welke zomer? Tot nu toe alleen slecht weer gehad. Maar wat ik deze zomer speel, Arma 2 CO, Dead Island, Red Orechstra 2 en civ5.
    Vooral Dead island teminste een zomer gevoel. ๐Ÿ˜† "

    Idd, wie denkt er bij zomer nu niet aan het uitmoorden van massa’s ondoden ๐Ÿ™‚

  22.   
    Rijstekorrel's avatar

    Denk dat het driver gaat worden ๐Ÿ˜€ naast het werken dan :p

  23.   
    Extremegamer's avatar

    wat ik deze zomer ga spelen? ik ga buiten voetbal spelen wanneer het zonnetje schijnt, maar het is niet altijd feest, dus soms kan ik ook zaalvoetbal spelen in een zaaltje in de buurt. kickbox training gaat gewoon door dus wekelijks fight night in de ring. In de uitgaansavonden naar de clubs om daar justdance te spelen. misschien nog een beetje sims tussendoor en een relatie aangaan met een mooie vrouw.

  24.   
    See4urSelf's avatar

    Beetje The Witcher 2 (cooL!) en Dirt 3 op zn tijd ๐Ÿ™‚ Soms wat mp BFBC2 of Black Ops, het is maar hoe hard het regent, maar verder natuurl;ijk ook keihard werken, want neit iedereen heeft helaas vakantie!

  25.   
    jwgreece's avatar

    als de zon schijnt ben ik buiten te vinden en als het slecht weer is ben ik vooral bezig met skate 2, infamous en mass effect 2 ๐Ÿ˜€

  26.   
    maxmeyer's avatar

    Fallout 3 GOTY edition ๐Ÿ˜€ Krijg hem pas over 4 dagen, vroeg hem voor mijn verjaardag ๐Ÿ˜†

  27.   
    thoom95's avatar

    team fortess 2 ๐Ÿ˜€

  28.   
    toqeer's avatar

    assasins creed 2 darkness ๐Ÿ™‚

  29.   
    DGonlag2's avatar

    Ik speel deze zomer het gewoonlijke weer. Battlefield Bad Company 2 dus…
    Ben het een beetje zat aan het worden, maar wat moet ik anders gaan spelen? Alle leuke spellen komen pas ergens in November uit.

  30.   
    tijn80's avatar

    Ben nog bezig met AC Brotherhood. Heb daarna Mass Effect 2 nog liggen. Ik hou het deze zomer wel uit ๐Ÿ˜‰

  31.   
    nielz's avatar

    Bad company 2 als voorbereiding op BATTLEFIELD 3!

  32.   
    cool ice's avatar

    ik vind het eigenlijk wel fijn zo’n komkommertijd, geeft je de kans om games die al een poosje uit zijn toch nog te kopen. ik speel nu eigenlijk van alles door mekaar, battlefield: bad company 2, GTA4, just cause 2, NFS hot pursuit. ik ga binnekort nog even Red Dead Redemption halen, dan kom ik de zomer wel door. en dan gaan we de herfst weer in en komt er weer een berg topgames uit.