Regisseur Uncharted-film begint volledig opnieuw

De nieuw aangestelde regisseur voor de Uncharted-film, Neil Burger, heeft te kennen gegeven dat hij het vorige script, van David O. Russell, niet eens heeft gezien, maar hij laat in een interview met Crave Online weten dat hij volledig bij nul begint. Het script wordt vanaf de eerste regel herschreven en Burger zegt dat hij eerst naar de games van Uncharted gaat kijken.

Mainly we’re beginning from scratch and going back to the videogame. Because there’s a lot of cool stuff, actually, from the videogame (..)
Het eerste script werd weggewuifd omdat het veel te weinig te maken zou hebben met de spelreeks van ontwikkelaar Naughty Dog. Neil Burger pakt het dus heel anders aan en zal beginnen met de games. In Uncharted zitten hele coole dingen; het zijn een van de meest filmische videogames met erg uitgediepte personages, aldus Burger. Er zitten genoeg momenten in de games die, als ze goed werken op het witte doek, de regisseur graag wil verwerken in de Uncharted-film.
It’s really one of the most cinematic videogames, and one that has really developed characters. So, you know, there’s a lot of cool, really intense things that, if they work for the film’s story, I want to use them.
Burger lijkt nog meer naar de fans en feedback te luisteren, want acteur Nathan Fillion komt weer in beeld. Veel ‘gamers’ zien hem graag de rol van Nathan Drake spelen en de regisseur geeft toe dat hij hier weet van heeft. Burger vindt Fillion, bekend van de series Two Guys, A Girl & A Pizza Place en Castle, een goed acteur, maar hij gaat de rollen pas verdelen als het script af is.

Niet alleen Fillion lijkt geschikt als Drake, ook veel andere acteurs, die niet op onze virtuele avonturier lijken, zouden toch de rol op zich kunnen nemen, aldus Burger. Nathan Fillion zelf heeft eens gezegd dat hij deze rol wel ziet zitten. De vorige potentiële Drake, Mark Wahlberg, is met regisseur David O. Russell opgestapt.

Er lijkt dus nogal wat hoop te zijn voor de fans van de PlayStation 3-exclusive reeks. De nieuwe regisseur lijkt in ieder geval op meerdere fronten te luisteren naar de omgeving.

 1.   
  gebruiker50081's avatar

  Dit was volgens mij al aardig lang bekend?

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Als jij al deze details al een tijd wist, vind ik het knap.

 3.   
  Hitman047's avatar

  Daniels_Zwart schreef, "Als jij al deze details al een tijd wist, vind ik het knap."

  Vooral omdat het hele interview morgen pas verschijnt… 😳

 4.   
  See4urSelf's avatar

  laten ze maar opschieten 🙂

 5.   
  DonutsRocks's avatar

  denk dat fillion een betere keus is dan wahlberg. fillion is naar mijn mening een betere acteur, en ze hebben dezelfde voornaam. dat kan toch geen toeval zijn :wink:. ben ook blij met de nieuwe regiseur want de vorige had volgens mij de game niet eens gespeeld.