Dust 514 niet geheel gratis; instapbedrag om te spelen

Dust 514, de MMO FPS die exclusief voor de PlayStation 3 werd aangekondigd op de E3, wordt een free-to-play titel uit de handen van ontwikkelaar CCP, bekend van EVE Online. Echter, om Dust 514 voor het eerst online te spelen, is een instapbedrag vereist dat wordt omgezet in in-game credits.

You’re really getting the game for free but you have to pre-buy credits in the beginning. We might go fully free-to-play down the line, but in the beginning we have a cover charge just to manage the initial launch of it.
Dit laat de baas van de developer, Hilmar Veigar Pétursson, in een interview weten. Hij heeft het over een ‘cover charge’ om zo de eerste periode na lancering van de game beter door te komen. Pétursson geeft te kennen dat ze een bedrag tussen de 10 en 20 dollar in gedachten hebben. De game zal in principe gratis via het PlayStation Network te downloaden zijn; het instapbedrag wordt volledig nuttig gezien je in-game content kunt aanschaffen.
We have always been a big believer in growing up a social network behind [Dust 514] in a slow and predictable way…Because we have seen that if you don’t do that you can end up with a very unstructured experience, where there’s no cohesion to the community. By growing it at the beginning we help to make a healthy environment initially
Het microtransactiemodel zit tevens anders in elkaar dan bij de meeste shooters, zoals Battlefield, aldus Pétursson. Hij zegt te geloven in een langzame opbouw van een fanbase binnen Dust 514, omdat een snelle start zorgt voor een ongestructureerde ervaring. Om de game een ‘schoon milieu’ geven, moet het wel langzaam en met veel aandacht. Tevens wordt Dust 514 aan EVE Online gekoppeld, waardoor de spelwerelden door elkaar beïnvloed kunnen worden. Ontwikkelaar CCP is nu al ervaren first-person shooter spelers aan het bemachtigen om net als bij de lancering van EVE Online organisaties en een community te creëren.

  1.   
    MelvinK's avatar

    we shall see, laat ons dan de game kopen voor x aantal bedrag en geef ons al een hele load aan spullen

  2.   
    Xenon's avatar

    als je betaald krijg je ook ingame ISK die je dan weer kan gebruiken om stuff te kopen.
    iets wat mensen niet krijgen die pas later het spel gaan spelen als het wel f2p is

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ben benieuwd heb er de volle vertrouwen in. Eve online zit ook erg goed in elkaar. 🙂

  4.   
    soldierarjan's avatar

    op zich wel logische als de ontwikkelaar niet zo breed heeft en op deze manier kop probeerd boven te houden en je krijgt er genoeg voor terug.