EA toegewijd aan bieden van games op Steam

Enige tijd geleden wist Electronic Arts bekend te maken dat Crysis 2 van Steam gehaald was en dat de game enkel via Origin te verkrijgen zou zijn, het digitale distributieplatform van het bedrijf zelf. Vlak hierna werd het duidelijk dat de beslissing om dit te doen niet genomen was door Electronic Arts, maar door Valve.

Naast Crysis 2 zijn eveneens Alice: Madness Returns en Battlefield 3 niet te verkrijgen via Steam, maar wel via Origin en zelfs andere digitale platformen, zoals Direct2Drive en Impulse. Hoewel dit niet veel goeds lijkt te voorspellen voor aankomende games van Electronic Arts en het gebruik van Steam, weet het bedrijf ons gerust te stellen.

David DeMartini, hoofd van EA’s Origin, weet ons namelijk te verzekeren dat men toegewijd is aan het bieden van games op Steam. De reden dat Crysis 2 niet langer verkrijgbaar is op Steam blijkt namelijk gerelateerd te zijn aan het niet tijdig updaten van de game ten opzichte van de retailversie. Op dit moment werken Electronic Arts en Valve samen om tot een overeenkomst te komen.

 1.   
  Flapjack's avatar

  bf3 wordt dus niet digitaal verkocht? niet dat ik dat zou willen. retail versie staat ook mooier in de kast XD

 2.   
  Hitman047's avatar

  Flapjack schreef, "bf3 wordt dus niet digitaal verkocht? niet dat ik dat zou willen. retail versie staat ook mooier in de kast XD"

  Jawel, alleen niet via Steam. Op EA’s eigen onlinedienst, Origin, staat BF3 al maanden te koop. 😉 (tekst lezen…)

 3.   
  troopermdv's avatar

  ja maar Orgin heeft geen summer deals:p

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Op Direct 2 Drive staat Battlefield 3 Limited Edition al weken te koop voor 34,95 pound wat omgerekent ongeveer 36, 37 euro is.
  Ook Nederland kan deze aanschaffen, Paypal rekent automatisch de euro om naar Pound en zijn geen extra kosten aan verbonden. Gewoon digitale download, net als Steam.

  Dus waarom zou Steam deze game overslaan? Bad Company 2 is ook op steam, Crysis 2 is helaas weggehaald.

  Als Battlefield 3 alleen via hun site te verkijgen is, wat doet het dan op D2D? Ze zijn gewoon jaloers tot Steam de grootste online digital shop is voor games.

  Zoals hier boven, EA doet ook niet aan summer seals enof feestdagen sales. D2D kan je nou ook elke dag games met korting.

 5.   
  Jonah's avatar

  EA is niet jaloers op Steam, integendeel zelfs. Het gaat erom dat EA zich niet aan de regels heeft gehouden, waardoor Steam genoodzaakt is geweest om Crysis 2 te verwijderen en toekomstige games vooralsnog niet toe te laten. 😉

 6.   
  GENERAL_DS's avatar

  Ik vind dat ze de EA download manager maar moeten opgeven.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Jonah schreef, "EA is niet jaloers op Steam, integendeel zelfs. Het gaat erom dat EA zich niet aan de regels heeft gehouden, waardoor Steam genoodzaakt is geweest om Crysis 2 te verwijderen en toekomstige games vooralsnog niet toe te laten. :wink:"

  Ahzo, ik dacht het net andersom. Weet ik dat ook weer. 😆