Nieuw gerucht wijst op launch PlayStation 4 in 2012

De afgelopen weken verspreidde de geruchtenmolen al veel ruis over de opvolgers van de PlayStation 4 en de Xbox 720. Zo werd vorige maand al gesteld dat een onthulling van een PS4 volgend jaar al plaats zal vinden.

Pak die zoutpot maar vast, want als we de site Digitimes moeten geloven, zullen we volgend jaar zelfs al een PlayStation 4 in de winkels aan mogen treffen. De site stelt namelijk dat Taiwanese partners van Sony, die ook onderdelen fabriceren voor de PlayStation 3, de opdracht hebben gekregen om eind dit jaar aan de productie van onderdelen voor de nieuwe generatie spelcomputer van Sony te beginnen.

Digitimes bericht zelfs dat de PlayStation 4 een camera gelijk aan die van Kinect zal bevatten, waarmee bewegingen van het lichaam opgepikt kunnen worden. Ook zouden volgens de planning volgend jaar minstens twintig miljoen PS4’s verscheept moeten worden.

 1.   
  Extremegamer's avatar

  jullie lopen achter, kheb er al eentje in huis, kben er nu call of duty modern warfare 5 op aan het spelen.

 2.   
  See4urSelf's avatar

  Omg. Ik wil em.

 3.   
  MelvinK's avatar

  ik hoop het eigelijk van niet, ps3 is nog niet eens echt lang op de markt en om zo snel iedere x van console te veranderen is ook niet zo leuk, wel is leuk de vernieuwingen de nog mooiere grafiqs , ik w8 liever nog een jaar of 3, 4 en dan een ps4 😀

 4.   
  NoSkiLL's avatar

  extremegamer schreef, "jullie lopen achter, kheb er al eentje in huis, kben er nu call of duty modern warfare 5 op aan het spelen."

  ja man ik heb ze ook, ps4, ps vita 2, modern warfare 5

 5.   
  cool ice's avatar

  als dat waar is vind ik het te vroeg. ps3 kan nog prima mee toch? mijn 80GB ps3 word over 2 weken 2 jaar oud en werkt nog prima. en sony zegt zelf ook steeds dat ze een 10-jaar cyclus willen hebben ofzo, en ps3 is geloof ik pas 5.

  het punt is dat als er een nieuwe console uitkomt, ook (bijna) alle nieuwe games uitkomen op die console. dus als je van de nieuwste games wil genieten MOET je die nieuwe console kopen, ookal heb je de oude pas 2 of 3 jaar, zoals in mijn geval.

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  PS3 is eind 2006 de verkoop in gegaan, nu zitten we in 2011. Dat is 5 jaar tot de PS3 nou al te koop is, daarnaast is volgende jaar mischien de onthulling, dan zit je al op 6 jaar. Dan zal het nog enige tijd duren tot de PS4 uitkomt. Reken dadelijk 7-8 jaar na de release van de PS3. Dan komt de PS4 langzaam op, en kunnen ze nog de PS3 voor de 100% ondersteunen, en kunnen ontwikkelaars projecten afronden om naar de PS4 te gaan.

  Tot ze volgend jaar al verscheep gaan worden, daar geloof ik niet zo in. Mischien voor bedrijven, of andere zaken. Maar zullen mischien nog niet het eind product zijn.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Black13″ schreef, "als dat waar is vind ik het te vroeg. ps3 kan nog prima mee toch? mijn 80GB ps3 word over 2 weken 2 jaar oud en werkt nog prima. en sony zegt zelf ook steeds dat ze een 10-jaar cyclus willen hebben ofzo, en ps3 is geloof ik pas 5.
  het punt is dat als er een nieuwe console uitkomt, ook (bijna) alle nieuwe games uitkomen op die console. dus als je van de nieuwste games wil genieten MOET je die nieuwe console kopen, ookal heb je de oude pas 2 of 3 jaar, zoals in mijn geval. "

  De 80Gb pas 2 jaar dan heb je hem niet nieuw gekocht, Ik heb de laatste generatie voor de slim versie van 40 Gb en ik heb hem al iets van 3 jaar of 4.
  Hij kwam in 2006 uit dus is nu 5 jaar oud en als de ps4 volgend jaar komt dus al 6 jaar oud, Dit was bij de ps2 ook na 6 jaar kwam de ps3 en de ps3 is gewoon nog zoveel jaar mee gegaan.
  Een jaar cyclus van 10 jaar betekent niet dat er voor die 10 jaar geen nieuwe komt, Het betekent dat ze hem zolang willen ondersteunen.

   De PS1 komt uit 1994, +6jr later
   De PS2 komt uit 2000, +6jr later
   De PS3 komt uit 2006,
   De PS4 komt in 2012?? gezien de +6jr cyclus
 8.   
  twoakrm's avatar

  om eerlijk te zijn hoeft het nog niet van mij .. en ik denk dat de developers al lang met ps4 titels bezig zijn .

 9.   
  spychohead's avatar

  maakt mij niet zoveel uit of de ps4 volgend jaar uitkomt.koop ‘m toch wel bij release.maar toch zou dat jammer zijn want uit de ps3 is veel meer te halen.(btw wat voor prijskaartje zal er bijstaan,zelf denk ik zo rond de 600 euro). 🙄

 10.   
  MaxDamage_NL's avatar

  De PS3 loopt nogsteeds perfect mee met de game’s van nu, maar veel games worden al gedownscaled om goed te kunnen draaien op de PS3, maar het werkt wel nog, dus geen must voor mij.

 11.   
  tijn80's avatar

  See4urSelf schreef, "Omg. Ik wil em. "

  Told ya 😉

 12.   
  soldierarjan's avatar

  van mij hoeft de ps4 pas in 2013 2014 in de winkel te liggen heb nog genoeg plezier met mijn ps3.

 13.   
  thoom95's avatar

  MelvinK schreef, "ik hoop het eigelijk van niet, ps3 is nog niet eens echt lang op de markt en om zo snel iedere x van console te veranderen is ook niet zo leuk, wel is leuk de vernieuwingen de nog mooiere grafiqs , ik w8 liever nog een jaar of 3, 4 en dan een ps4 :D"

  nou, eigenlijk…zie Sony dat de duur van de ps3 minimaal 5 jaar zou zijn en hij kwam uit in 2006 dus nu 5 jaar, dus het is mogelijk. Maar naar mijn mening is het wel een beetje te vroeg. Ik beleef er nog heel veel plezier aan 😀

 14.   
  thoom95's avatar

  wel veel hoofdrekenen in de comments ,zeg 😛

 15.   
  HardCoreGamerâ„¢'s avatar

  extremegamer schreef, "jullie lopen achter, kheb er al eentje in huis, kben er nu call of duty modern warfare 5 op aan het spelen."

  🙂
  En ik zit hier al met een Intel Core i12 in huis, geclockt op @6,85 Ghz. 😛

 16.   
  Steen's avatar

  ”thoom95″ schreef, "wel veel hoofdrekenen in de comments ,zeg 😛 "

  wie zegt dat hier hoofdgerekent word, 🙄

 17.   
  Steen's avatar

  misszijnde nieuwe onderdelen gewoon voor de vita europa

 18.   
  LouisvanGaal's avatar

  hmm gebruik PS3 PSN account op PS4? verlies je niet als je trophies dan? 😕

 19.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Geruchten, Geruchten, Geruchten. Tsss geloof er allemaal niks van,
  en van mij hoeft het allemaal niet zo snel.
  Ik geniet nog steeds van mijn PS3, plus dat Sony zei dat de PlayStation 3 een minimale levenscyclus van 10 jaar zal hebben. =D

 20.   
  LouisvanGaal's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Geruchten, Geruchten, Geruchten. Tsss geloof er allemaal niks van,
  en van mij hoeft het allemaal niet zo snel.
  Ik geniet nog steeds van mijn PS3, plus dat Sony zei dat de PlayStation 3 een minimale levenscyclus van 10 jaar zal hebben. =D "

  ja presies, daar heb je wel een punt. maar zoiezo zegt het is maar ”INTERNET”

 21.   
  Daniel Z's avatar

  2012 is wel heel erg snel, dan heeft Sony weinig tijd om het apparaat te promoten, hoewel dat wellicht niet nodig is met zo’n enorme fanbase. Daarnaast kan de PlayStation 3 nog genoeg en komen er ook nog zat toppers uit. Ik denk niet dat het volgend jaar wordt, en ik hoop er ook niet op.

 22.   
  leon191's avatar

  extremegamer schreef, "jullie lopen achter, kheb er al eentje in huis, kben er nu call of duty modern warfare 5 op aan het spelen."

  ja logisch, ik wil niet veel zeggen hoor, maar ik heb fifa 38 al, dus mw5 is een beetje 20 jaar terug