CrewGrounds: De Nintendo Wii U…

In ons tweewekelijkse item CrewGrounds geven de redacteurs van GamersNET hun ongezouten mening over de huidige stelling. Op de afgelopen E3 kondigde Reggie Fils-Aime trots de Wii U aan, Nintendo’s antwoord op de PlayStation 3 en de Xbox 360. De console zal dankzij een krachtige processor fraaie HD-beelden op het scherm weten te toveren en deze spellen kunnen bestuurd worden met een speciale controller die onder andere een camera en een touchscreen heeft. Maar wat vinden onze redacteuren van de Wii U? Is het de console van hun dromen, of laat het apparaat ze koud? We vroegen ze de volgende zin af te maken:

De Nintendo Wii U…

Matthijs Bijl
…heeft zeker potentie, maar is niet de console waar ik op zit te wachten
Iedereen die live de Nintendo persconferentie tijdens de E3 heeft gevolgd, zal het beamen. De naam en de Wii U zelf zorgden voor wat gegrinnik, maar bovenal voor een verdwaasde blik. Want de Wii U zal grafisch vrijwel zeker over twee jaar worden ingehaald door een Xbox 720. Bovendien lijkt Nintendo met de naam vooral het huismoedertjes-publiek weer aan te spreken. De aparte controller kan een leuke en innovatieve gadget zijn tijdens bepaalde games, maar was niet aanwezig in mijn natte droom van Project Café. Helaas.

Tom Kauwenberg
… heeft geen indruk op mij gemaakt
De Wii U zal het ongetwijfeld goed doen bij gamende kinders, moeders, grootvaders en allerlei ander gespuis, maar naar mijn idee spreekt het geen enkele gamer aan. Ja, de Wii U kan high definition beelden op je TV vertonen en jazeker, de Wii U heeft inderdaad de kracht om de Frostbite 2.0 engine aan te kunnen. Maar welke weldenkende gamer gaat Battlefield 3 nu met een iPad-achtige controller en een WiiMote spelen als er al sinds jaar en dag een trouwe Xbox 360 of PlayStation 3 onder zijn TV staat te pronken? Nee, de Wii U brengt niks nieuws. Dat trucje met zo’n hippe nieuwe controller, die komt me toch angstvallig bekend voor, Nintendo.

Michiel Brunsveld
… heeft zeker potentie, maar is niet de console waar ik op zit te wachten
De naam is puur voor de marketing, niet origineel of spetterend maar vooral handig om door te gaan met de extreem bekende Wii-franchise. Voor de rest is het vooral een mooie stap voor de huidige hardcore Wii-gamers, voor zover die er zijn. Door de HD-graphics en betere hardware zal de console vrijwel zeker een stevig prijskaartje krijgen, wat niet voor al die gezinnen interessant is die zich nog wel met een gewone en goedkope Wii vermaken. En voor de huidige generatie X360 en PS3-gamers biedt het ook weer niet zoveel dat die massaal aan de Wii U gaan. Online heeft Nintendo immers ook nog veel te bewijzen. De Wii U heeft zeker potentie, maar ik ben nog vrij sceptisch.

Leon Kempers
… heeft geen indruk op mij gemaakt
“Heeft geen indruk op mij gemaakt” is misschien wat aan de harde kant. Nintendo verbaasde mij wel degelijk door met zo’n krachtige console aan te komen die niet alleen interessant lijkt te worden voor huisvrouwen en bejaarden, maar ook voor de hardcore gamers. De line-up is namelijk niet mis. Maar toch heb ik het gevoel dat Nintendo vijf jaar te laat is. Als we het bedrijf mogen geloven wordt de Wii U “net iets krachtiger dan de PlayStation 3,” maar van een console die 5,5 jaar later uitkomt had ik ook niet anders verwacht. En behalve de controller (die mij persoonlijk totaal niet aanspreekt) biedt het apparaat niet veel meer dan de Xbox 360 en de PlayStation 3. Het feit dat veel mensen eerst dachten dat het alleen om een controller ging, zegt denk ik wel genoeg. Kortom: het concept is leuk, maar Nintendo komt hier helaas veel te laat mee.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ben het helemaal eens met Leon Kempers.

  2.   
    See4urSelf's avatar

    Ik ben het zo eens met jullie.

  3.   
    FishHookz's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Ben het helemaal eens met Leon Kempers."

    Ik ben het ook eens met Leon het maakt gewoon geen indruk op me.

  4.   
    tijn80's avatar

    Wat jullie hierboven stellen zie ik overal. Het lijkt alsof Nintendo als enige écht enthousiast is over hun nieuwe console. Als ze er nu voor hadden gezorgd dat de Wii U zo krachtig is als dat deze de Xbox en PS3 ruimschoots zou overstijgen, gaf ik ze nog een kans, maar nu? Niet bepaald. Sony heeft de PS4 voor 2012 bevestigd en Microsoft de Xbox 720 voor 2012/2013. Daarmee wordt de Wii U qua hardware (wederom) naar de onderste trede geschopt. Spellen die voor de krachtigste console worden gebouwd zullen dus afgezwakt moeten worden om ook op de Wii U speelbaar te zijn, daar weegt een creatieve joystick niet tegenop…

  5.   
    See4urSelf's avatar

    Nou sony heeft niet de PS4 voor 2012 bevestigd, ze hebben egzegd dat ze ermee bezig zijn en hem waarschijnlijk zullen aankondigen in 2012. Wanneer hijd an uit komt is natuurlijk de vraag.

  6.   
    tijn80's avatar

    See4urSelf schreef, "Nou sony heeft niet de PS4 voor 2012 bevestigd, ze hebben egzegd dat ze ermee bezig zijn en hem waarschijnlijk zullen aankondigen in 2012. Wanneer hijd an uit komt is natuurlijk de vraag. "

    Vandaag op nu.nl

    http://www.nu.nl/games/2555971/productie-playstation-4-eind-2011-van-start.html

  7.   
    See4urSelf's avatar

    Omg. Love it. Want it. need it.

  8.   
    noname3noname's avatar

    de wii u lijkt me echt niks, voornamelijk wegens de controllers. die nieuwe “controller” heeft wel potentie voor enkele games maar de oude wii controller is echt niks waard. ikzelf ben in het bezit van een wii en vind het echt niks, te weinig opties, eenzijdige games (veranderd waarschijnlijk bij wii u) en een waardeloze controller. als ze er nog een controller bij deden die op die van de xbox/playstation leek kreeg hij misschien een kans.