Spy Kids herleven in 4D

Robert Rodriguez blijft ons keer op keer verbazen met zijn ideeën. Hij was samen met James Cameron verantwoordelijk voor de rentree van 3D. Zijn Sin City werd een zeer stijlvolle film noir en onlangs herwerkte hij zijn eigen neptrailer Machete tot een heerlijke pulp.

In 2003 gebruikte hij revolutionaire 3D technieken voor zijn derde Spy Kids. De film flopte volledig. Nu, zeven jaar later, komt hij op de proppen met deel vier. Toch word het niet zomaar een vervolg. Oorspronkelijk was Spy Kids: Game Over ook echt het einde van de trilogie. Maar er schijnt nog genoeg werk te zijn voor de familie Cortez. Dit moeten we niet alleen gaan horen en zien, maar zelfs gaan ruiken. De film zal namelijk in 4D zijn. Bij je filmkaartje zit een speciale kaart. Daarmee word je geacht interactief mee te doen en krijg je bepaalde geuren tijdens de film.

Heel erg vernieuwend is het eigenlijk niet. In Zuid-Korea bestaan al filmzalen met de zogenaamde Aromascope. Typisch iets voor Rodriguez om met dit concept aan te komen waaien nu blijkt dat 3D nog altijd niet helemaal is aanslagen bij de bioscoopbezoeker. Zal 4D iets teweeg kunnen brengen? Belangrijker misschien, mogen wij het meemaken in ons kikkerlandje?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren