Emma Thompson nieuwe schrijver voor Annie?

De Britse actrice Emma Thompson (Nanny McPhee, Harry Potter and the Order of the Phoenix) is momenteel in onderhandeling om het script te schrijven voor een remake van de filmmusical Annie. Thompson was niet de eerste persoon die voor deze functie werd benaderd. Aanvankelijk had men Ryan Murphy, de maker van de populaire serie Glee, in gedachte. Hij is momenteel echter te druk met het maken van een nieuw Glee-seizoen.

Ondanks dat de meesten Thompson waarschijnlijk kennen als actrice, heeft zij al voor meerdere films geschreven. Voorbeelden hiervan zijn Sense and Sensibility (1995), Nanny McPhee (2005) en Nanny McPhee and the Big Bang (2010). Als de onderhandelingen rond zijn, zal Thompson samen gaan werken met Will Smith, de initiator van de Annie-remake. Thompson en Smith werkten al onlangs samen aan Men in Black III. Willow, de dochter van Smith, zal overigens een belangrijke rol innemen in de Annie-remake.

Van origine is Annie een stripboek, dat later werd omgezet in een Broadway musical. In 1982 werd het verhaal verfilmd. Het speelt zich af in de jaren ’30 van de twintigste eeuw en vertelt het verhaal van het weesmeisje Annie, dat samen met andere weesmeisjes in een vreselijk weeshuis woont.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren