GN Poll: De Wii U…

Het is momenteel rustig aan het GamersNET-front. De E3-drukte zit erop, alle specials en previews staan online, de volgende beurs is nog twee maanden van ons verwijderd en Peter en Michiel zijn begonnen aan hun reeks post-E3 schoonheidsslaapjes, zodat ze er de komende maanden weer helemaal tegenaan kunnen. Maar ook in deze rustige periode hebben we weer een nieuwe GN Poll voor je, die deze week helemaal in het teken staat van Nintendo’s nieuwe krachtpatser.

Maar laten we eerst even terugblikken op de poll van 13 juni. De E3 was toen al een paar dagen afgelopen, wat iedereen toestond een goed beeld te vormen van deze belangrijke beurs. Daarom vroegen we al onze leden wat zij vonden van de E3 2011. En de uitslag is opvallend positief: meer dan de helft van de stemmers vond de E3 goed, terwijl bijna een kwart de beurs zelfs als geweldig bestempelde. Slechts 24% was niet enthousiast, waaronder een kleine groep van 13 mensen die de E3 zelfs slecht vond. Een greep uit jullie reacties:

Fanta$y:

Ik vond het een goede E3. Jammer vond ik wel dat GN technische problemen had met de GN on tours, waardoor we ze pas na de E3 kregen.
En ik was blij toen ze op de ubisoft personcerentie zeiden : HERE IS SOME IN-GAME FOOTAGE FROM TRACKMANIA 2 : CANYON , Wat uiteindelijk gewoon zwaar ge-edit bleek te zijn, ik had gameplay verwacht

Voor de rest vond ik de persconferenties zeker niet saai om naar te kijken.

Phil:
Ik vond het een redelijk normale E3 eigenlijk, geen hele bijzondere aankondigingen. De Wii 2 (WiiU) werd onthuld, maar dat zat er aan te komen. Ook hebben we gameplay van BF3 en MW3 gezien, dat zat er ook aan te komen. Persoonlijk had ik nog gehoopt op een aankondiging (of iets van beelden) van de nieuwe Xbox, maar helaas. Dus al met al een redelijk normale E3.
Alfa Warrior:
Ik vond het maar een matige E3, ik mag hopen dat de gamescom wat meer te bieden zal hebben ook al denk ik dat dit niet het geval zal zijn. Het gene waar ik in teleur gesteld ben is Microsoft en Sony, kom op zeg Kinect en Move 20 spellen voor laten zien en titels voor de gemiddelde gamer slechts een enkele. Nintendo daarin tegen komt dan wel weer aan met een nieuw platform waar ik wel in geïnteresseerd ben, want ik me alleen wel afvraag is of de controller lekker in de hand ligt en of Developers het scherm op de controller wel goed zullen gebruiken.

Ik had het liefst meer spellen gezien die ik interessant zou vinden (HL3?) maar over het algemeen zaten er toch wel een paar interessante spellen tussen.


Nieuwe stelling
Op de afgelopen E3 kondigde Reggie Fils-Aime trots de Wii U aan, Nintendo’s antwoord op de PlayStation 3 en de Xbox 360. De console zal dankzij een krachtige processor fraaie HD-beelden op het scherm weten te toveren en deze spellen kunnen bestuurd worden met een speciale controller die onder andere een camera en een touchscreen heeft. Ook de reeds aangekondigde games zijn niet mis, want met Battlefield 3, Assassin’s Creed: Revelations, FIFA 12 en een nieuwe Super Smash Bros. mogen we zeker niet klagen. Maar wat vind jij van de Wii U? Is het de console van je dromen, of laat het apparaat je koud? Wij zijn benieuwd naar jullie mening en daarom vragen we jullie de volgende zin af te maken:

De Nintendo Wii U…

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-bericht! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    nuclearnemo's avatar

    Gewoon de naam alleen al is voor mij al een rede om hem niet te kopenXD…En daar ligt ook meteen het probleem van de Wii U. Als de Wii U gericht is op een ander publiek dan dat van de Wii dan hadden naar mijn mening de hele naam ook wel mogen wijzigen. Nu krijgt iedereen weer het idee dat het gewoon een geupgrade Wii is….Verder heeft het nog niet indruk op mij gemaakt. Die controller van de Wii U lijkt mij meer irritant dan handig..met zo´n apart scherm op je controller…

  2.   
    Sarge's avatar

    Een antwoord op de xbox360 of de Playstation 3 kan je het niet echt noemen denk ik 🙂 Rond de tijd dat deze 2 uitkwamen, was het wel echt een vurige strijd om welke de beste/leukste/krachtigste zou worden. Maar nu is er niet echt meer sprake van zo’n strijd. (Behalve dan de continue fanboy-battles -,-‘). Ik heb nog niet echt genoeg info over de Wii U gehad om me een duidelijk beeld te vormen, maar persoonlijk ga ik het toch bij mijn PS3 en de PC houden. Vooral omdat ik van natura het niet zo voor Nintendo heb en omdat ik me prima amuseer op de andere platformen. Vandaar dat ik ga voor de 3de optie..

  3.   
    Marcelv's avatar

    Ik ga ‘m niet kopen.. En als ik ‘m zou krijgen verkocht ik het geijk weer.. Ben blij met mijn PS3 en Xbox 360!

  4.   
    ckerigon's avatar

    Nou ik zat samen met 2 klasgenoten de live stream van Big N’s persconferentie te kijken en we wisten alle 3 eigelijk al wel dat de nieuwe Nintendo console zou worden aangekondigd, dus we waren aardig gespannen.

    We waren al druk erover aan het praten over dat er geruchten waren dat ie gewoon de Nintendo zou heten (waar ik eigelijk op had gehoopt).

    Eindelijk kwam het…!! na een geweldige line up aan games te hebben gezien voor de 3DS zakte mijn blije lach eigelijk al weg toen ik de naam Wii U zag -_- OMG wat een lame ass naam en dan kwamen ze weer met dingen waarvan ik dacht omg waarom nou weer dit..

    Maar het is uiteindelijk nog goed gekomen toen ik de geweldige line up zag voor de Wii U, positieve reactie’s van ontwikkelaars, Tech Demo en natuurlijk dat achteraf bleek dat de controller goed in de handen lag. 😉

    Persoonlijk heb ik nog beetje twijfels erover, maar ik heb de volle vertrouwen in Nintendo en als de prijs een beetje meezit en er goeie launchtitels zijn sta ik in de rij iig!

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Kijk, bij mij (en dat zullen vast wel meer mensen hebben) was de Wii een grote flop, het is de eerste 4 weken leuk maar daarna dan blijft alles zich herhalen en is er af en toe één spelletje dat leuk is maar voor de rest heeft de wii gewoon hard gefaald.
    En daarom heb ik geen vertrouwen in de Wii U. Nintendo gaat waarschijnlijk weer precies hetzelfde doen (weer alleen maar kutspelletjes voor kleine kinderen, en een paar games die wel leuk zijn maar daar redt je het in deze tijd niet meer mee). Het is tijd dat ze inzien dat ze moeten stoppen met kleutergames en hardcore moeten worden. Verzin iets nieuws want alles wat de naam Wii heeft daar denken mensen al: “laat maar hangen”.

    en dan nog de naam Wii U zelf wat nuclearnemo ook al zegt, tsja dat is gewoon weer zo kinderachtig…

    hou het casual, maar niet zo casual als nintendo 🙁

  6.   
    Carmen07's avatar

    Ik snap niet dat mensen over de naam vallen. Spectaculair is het niet, maar het gaat toch om de inhoud en kracht van de console!?

    Frostbite 2 engine en veel grote franchises komen naar de Wii U, dus alle multiplatform is dan ook gewoon voor de Wii U. Ik denk dat ze nu wel meer casual en hardcore kunnen combineren.

    Alleen echt concurrentie voor de Xbox of Playstation? Denk het niet. Lang niet iedereen zal zo’n enorme controller echt leuk gaan vinden. Ik vind een kleinere controller vaak veel fijner. 🙂

  7.   
    See4urSelf's avatar

    Ik heb geen idee 🙂 We zien eht volgend jaar 😉

  8.   
    i_yell0wi7's avatar

    Ik wacht tot ik meer ervan zie op de E3 van volgend jaar.

  9.   
    Dude…'s avatar

    Ik vindt het een beetje dubbel. De console word vet met die zieke HD grapics maar, dat hebben de consoles van microsoft en sony ook terwijl die veel meer third party games hebben. De wii U heeft natuurlijk ook een paar games voor zich weten te winnen zoals darksiders 2, ninja gaiden 3 en bovenal battlefield 3, maar ik denk niet genoeg om de hardcore gamer van zijn xbox of ps3 te laten afstappen. en wat de casual gamer betreft….. misschien blijven die wel bij de gewone wii, hangt er van af hoeveel mario en sonics shit er op nintendo´s nieuwe console komt

  10.   
    DGonlag2's avatar

    gameshark schreef, "Kijk, bij mij (en dat zullen vast wel meer mensen hebben) was de Wii een grote flop, het is de eerste 4 weken leuk maar daarna dan blijft alles zich herhalen en is er af en toe één spelletje dat leuk is maar voor de rest heeft de wii gewoon hard gefaald.
    En daarom heb ik geen vertrouwen in de Wii U. Nintendo gaat waarschijnlijk weer precies hetzelfde doen (weer alleen maar kutspelletjes voor kleine kinderen, en een paar games die wel leuk zijn maar daar redt je het in deze tijd niet meer mee). Het is tijd dat ze inzien dat ze moeten stoppen met kleutergames en hardcore moeten worden. Verzin iets nieuws want alles wat de naam Wii heeft daar denken mensen al: “laat maar hangen”.
    en dan nog de naam Wii U zelf wat nuclearnemo ook al zegt, tsja dat is gewoon weer zo kinderachtig…
    hou het casual, maar niet zo casual als nintendo 🙁 "

    Dit vind ik nou zo flauw he. De Wii is niet geflopt, super goede verkopen en veel leuke spellen. Nintendo heeft geowned met dat apparaat, niet gefaald.

    Hij is niet krachtig, maar als je naar de games kijkt (puur gameplay) dan owned die toch nog altijd de PS3/Xbox.
    En trouwens, is Battlefield, Assassins Creed, Zelda en dergelijke kinderachtig volgens jou?
    Beetje vreemd hoor, wetend dat jij spellen als Ratchet en Clank hebt gespeeld. En Fairytale Fights.
    Nu zeg ik niet dat dat kinderachtig is, maar ik zie het verschil niet tussen Mario en Zelda spellen.

    Ik denk zelf dat dit een heel erg mooi apparaat is. Maar het probleem is dat de hardware dadelijk weer verouderd is. Dat is erg jammer als er dadelijk weer een nieuwe Playstation of Xbox komt. Die zullen wel weer nieuw spul hebben. Het controller is ook erg leuk, maar je kunt er maar één van gebruiken op de console. Nintendo staat ook een beetje voor familiespel, daar slagen ze zo niet in.
    Ik wacht nog wel ff op de PS4/X720, maar het is wel een mooi apparaat, zeker als je hiervoor een Wii had, maar anders weet ik niet of het echt wat toevoegd.

  11.   
    matdriks's avatar

    Ik kan sowieso geen nieuwe console veroorloven nu.
    Dus PS4 xbox720 of Wii u zit er niet voor mij in.
    Ik blijf lkkr vast aan me monster PC

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ga hem niet kopen ziet er wel leuk uit maar ga hem niet aanschaffen, Ik heb een Ps3 en een Xbox 360 vind het wel goed genoeg zo.

  13.   
    Bug’s life's avatar

    Dit gaat hem niet worden voor mij. Ben blij met mijn xbox en kinect dus komt er geen vervanger.
    Maar zeg nooit, nooit!! 🙂

  14.   
    desxeon's avatar

    Ik ben bang dat Nintendo onder zo’n eigen succes ten onder gaat, want ze zeiden dat ie beter werd qua specs dan de 360 en de PS3 maar dat valt wel tegen als je ze gaat vergelijken, dus we moeten maar afwachten tot launch of ze dat ding nog gaan verbeteren.

  15.   
    Jarek's avatar

    Nintendo + Hardcore games “LOL”

  16.   
    soldierarjan's avatar

    het zag er interresant uit maar de console moet zich eerst maar eens bewijzen wat het kan en of zo leuk is met de nieuwe controller.
    ik denk wel dat als je de wii controllers gebruikt je dan nog weinig kan met de console geen knuppels of niks.

  17.   
    cool ice's avatar

    de console lijkt niet slecht, die controller is best vet en vooral vernieuwend. mooie games, alleen jammer dat er waarschijnlijk geen games van Rockstar op de wii u verschijnen. wat ik wel een zeer groot minpunt vind is het ontbreken van split-screen mogelijkheid, en dat de controllers niet los verkocht worden. ook viel het mij een beetje tegen dat er geen DVD/Blu-Ray afgespeeld kan worden. voor wat ik tot nu toe heb gezien is de Wii u verniewend en tegelijkertijd ook een beetje een tegenvaller. als de prijs niet te hoog ligt zal ie best verkocht worden, maar een verkoopkanon gaat het denk ik niet worden.

  18.   
    FishHookz's avatar

    Boeit me echt helemaal niet niet de naam niet de mogelijkheden de WII U word zo slecht verkocht volgensmij

  19.   
    Exiardia's avatar

    nee, niks voormij, het lijkt me alleen maar irritant een scherm in je controller