Portal 2 al drie miljoen keer verkocht

Tijdens het Games For Change festival in New York gaf Gabe Newell, de baas en eigenaar van Valve, een presentatie. Tijdens deze presentatie kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zo gaf Newell ook op nonchalance wijze aan dat Portal 2 sinds de release drie miljoen keer over de toonbank is gegaan. Valve is altijd terughoudend in het uitgeven van verkoopcijfers van Steam, maar omdat Newell één van de weinig is die toegang heeft tot deze cijfers gaan we er vanuit dat de Portal 2 verkopen van Steam hierbij zijn opgeteld.

  1.   
    G_Dragon16's avatar

    Verdiend! uber vette game!

  2.   
    Mika0077's avatar

    En terecht, heb hem al 3 keer uitgespeeld en komt misschien nog wel in mijn top 3 van het jaar samen met battlefield 3 en skyrim. Maar hij moet het ook nog tegen uncharted 3 afleggen,ben beniewd.

    (verdienen die studenten die op het idee van portal zijn gekomen ook wat? Of hebben de jongens van valve ze gewoon zoveel gegeven voor het idee van portal? 😕 )

  3.   
    yapo's avatar

    Is dit inclusief de gratis Steam versie die bij de PS3 versie weggegeven werd?

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Volkomen terecht. Helaas zijn deze cijfers niets als je het vergelijkt met de meest recente CoD.

    Zo is Black Ops alleen in Amerika al 13,7 miljoen keer over de toonbank gegaan. De wereldwijde verkoopcijfers zijn niet bekend, maar het feit dat de game op 20 januari al door 20 miljoen mensen online is gespeeld zegt waarschijnlijk wel genoeg.

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    We do what we must, because we can.
    Dit spel heeft het ook zeker wel verdiend, was weer eens een goed spel nadat ik enkele teleurstellingen had gespeeld (andere ontwikkelaars).

  6.   
    matdriks's avatar

    mr.black schreef, "Volkomen terecht. Helaas zijn deze cijfers niets als je het vergelijkt met de meest recente CoD. "

    Een puzzel game is geen mainstream genre meer zoals vroeger. Veel mensen die cod kopen kopen maar 1 game in het jaar. en dat is cod omdat ze niet beter weten.
    Voor een innovatie project is die een fantastisch resultaat. In de cod games zit geen innovatie alleen updates. Buiiten MW1 natuurlijk gezien.