GN Poll: Wat vond jij van de E3 2011?

Iedereen bij GamersNET haalt momenteel opgelucht adem, want de E3 zit er weer op. Het is steeds de drukste periode van het jaar en het is altijd fijn om te mogen concluderen dat ook dit jaar alles weer op rolletjes verliep. Maar dat betekent niet dat we op GamersNET vanaf nu gewoon verdergaan alsof er niets is gebeurd, want de komende dagen zullen er nog heel wat nieuwe previews verschijnen. Hou de website dus goed in de gaten!

Maar laten we eerst even terugblikken op de poll van 30 mei. Pirates of the Caribbean 4 draaide toen net in de bioscopen en de film heeft, zoals verwacht, opnieuw alle records gebroken. Telltale, de ontwikkelaar van de LEGO-games, besloot op dit succes mee te liften en legde gelijktijdig met de release van de film een heuse LEGO Pirates of the Caribbean videogame in de winkels. Nu waren wij benieuwd van welke franchise jullie graag een LEGO-game wilden zien. De uitslag is overduidelijk, want met een kwart van de stemmen is The Lord of the Rings de absolute winnaar geworden. Dragon Ball Z eindigde op een nette tweede plaats met 8% van de stemmen, op de voet gevolgd door James Bond. Toch gaf 43% van de stemmers aan helemaal klaar te zijn met LEGO-games. Een greep uit jullie reacties:

Broodbeleg:

Bij veel van de opgegeven titels, behalve LotR en X-men, is er in feite maar 1 hoofdpersoon. Dus het co-op spelen, waar het bij de LEGO games eigenlijk om draait, is daar saai. Je speelt dan continu met dezelfde poppetjes, Back to the Future, of speler 2 speelt met een totaal onbekend character, bijvoorbeeld Spiderman. LotR zou daarom het beste uit de bus komen, veel characters, goed verhaal en genoeg mogelijkheden om het grappig te maken door Tt. =)
)GN(-Erik:
Ik heb liever een game met hun eigen franchises zoals Castle, Atlantis, Power Miners en misschien nog wat meer van de oudere thema’s. Maar dan natuurlijk wel in de zelfde vorm van de console/pc Lego games van dit moment.
PSPfreaky:
Ik zou wel een LEGO Uncharted game willen zien. Het spel zit vol avontuur. Daar weten de gasten bij Traveller’s Tales wel raad mee. Grappige verhalen, veel klimmen en klauteren en natuurlijk vechten en schieten.

Nieuwe stelling
Zoals gezegd is de E3 momenteel alweer een paar dagen voorbij, waardoor iedereen een goed beeld kan vormen van deze beurs. We hebben heel wat spectaculaire aankondigingen gezien, zoals de Wii U en Halo 4, maar helaas ontbraken er ook enkele games, waaronder The Last Guardian en Agent. Daarom luidt de vraag van deze week:

Wat vond jij van de E3 2011?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-bericht! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik vond het maar een matige E3, ik mag hopen dat de gamescom wat meer te bieden zal hebben ook al denk ik dat dit niet het geval zal zijn.
    Het gene waar ik in teleur gesteld ben is Microsoft en Sony, kom op zeg Kinect en Move 20 spellen voor laten zien en titels voor de gemiddelde gamer slechts een enkele. Nintendo daarin tegen komt dan wel weer aan met een nieuw platform waar ik wel in geïnteresseerd ben, want ik me alleen wel afvraag is of de controller lekker in de hand ligt en of Developers het scherm op de controller wel goed zullen gebruiken.

    Ik had het liefst meer spellen gezien die ik interessant zou vinden (HL3?) maar over het algemeen zaten er toch wel een paar interessante spellen tussen.

  2.   
    Dude…'s avatar

    hoewel er erg leuke games werden aangekondigd en er 2 nieuwe stukken hardware zijn aangekondigd(en een Halo 4) is deze E3 voor mij toch minder groots dan bv vorig jaar. Mede doordat de Wii U en de PS Vita al van te voren waren aangekondigd. Toch vet om de eerst bewegende beelden van assassin’s creed relevations te zien en ik moet toegeven dat de kinect ondersteuning voor hardcore games erg vet was en dat nieuwe kinect spel(kingdoms of ryse) lijkt me ook erg vet indien het goed werkt. een goed dus voor mij

  3.   
    LXZ-76's avatar

    Ik had gehoopt op een teaser van GTA V maar helaas.

  4.   
    G_Dragon16's avatar

    E3 viel mij tegen, paar leuke games erbij + gameplay.

    Nitendo had teveel kinderachtige games en gedoe, Microsoft was teveel met Kinect bezig , veels te veel, Sony vond ik redelijk , Activision ben ik wel klaar mee, hun denken alleen nog maar aan zo simpel mogelijk geld verdiennen, kijk naar mw3 geen eens nieuwe engine. Als je cod4 en mw3 naast elkaar legt ziet zelfde uit!, Ubisoft vond ik de beste met hun rayman rabbits & natuurlijk Assassins Creed Revelations ! <3

    Teleurstellingen? Ja heel erg , Rockstar heeft nog steeds zijn mond gehouden over Gta 5! :O. Slecht heel slecht xD

    EDIT: niet te vergeten Far cry 3 < 3 als die nou net zo goed als deel 2 word vermaak ik mij er prima mee! :D,

  5.   
    Phil's avatar

    Ik vond het een redelijk normale E3 eigenlijk, geen hele bijzondere aankondigingen. De Wii 2 (WiiU) werd onthuld, maar dat zat er aan te komen. Ook hebben we gameplay van BF3 en MW3 gezien, dat zat er ook aan te komen. Persoonlijk had ik nog gehoopt op een aankondiging (of iets van beelden) van de nieuwe Xbox, maar helaas. Dus al met al een redelijk normale E3.

  6.   
    Jarek's avatar

    Ik vond het een goede E3.
    Jammer vond ik wel dat GN technische problemen had met de GN on tours, waardoor we ze pas na de E3 kregen.

    En ik was blij toen ze op de ubisoft personcerentie zeiden : HERE IS SOME IN-GAME FOOTAGE FROM TRACKMANIA 2 : CANYON , Wat uiteindelijk gewoon zwaar ge-edit bleek te zijn, ik had gameplay verwacht 🙂

    Voor de rest vond ik de persconferenties zeker niet saai om naar te kijken.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "Ik had gehoopt op een teaser van GTA V maar helaas."

    Ja ik ook idd

  8.   
    FishHookz's avatar

    Ik heb genoten van de gameplay van Gears of War 3 en Ghost Recon Future Soldier 😀 alleen voor de rest vond ik het niet heel speciaal.

  9.   
    Tadao's avatar

    Ik vond het maar matig, het voelt een beetje klein aan vergeleken met vorig jaar, maar het kan ook zijn dat ik niet over alles heb gehoord.

  10.   
    Tweek's avatar

    Er was niks mis met de shows, maar het aantal “verassingen” valt me erg tegen dit jaar, vrijwel alle nieuwe games die ze lieten zien waren al aangekondigd of verwacht. Zelfs vrijwel iedereen wist al dat er een nieuwe Wii aankwam (al wisten we niet hoe die er precies uit zou gaan zien maar het gerucht over een controller met scherm was er al een aantal weken vantevoren).

  11.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Een beetje tegenvallen, veel games boeiden me niet zo, met uitzondering van Battlefield 3, Uncharted 3, Bioshock 3, Halo 4 en GTAV. Ik had meer (nieuws) gehoopt van/over de Wii U en dat je maar een Wii U-controller per console kan gebruiken dat is jammer en over de tech-specificaties hebben we weinig info gekregen van Nintendo, ben bang dat het weer een casual-gamer console word. Veel nieuws over kinect games maar echte hardcore tripple AAA exclusive bleven uit behalve de games Star Wars en Mass effect 3 maar M$ beloofde dat Kinect in de toekomst een nog grotere rol gaat krijgen met o.a. stem herkenning en met Bing of Youtube zoeken met je stem dat lijkt me wel vet. Verder geen nieuws over Grid 2 jammer en ook géén aankondiging van xbox voor meer 3D games. Ik hoopte dat de remake van Halo 1 ook in 3D te spelen was. Op de Playstation zit het overigens wel goed met 3D gaming (Uncharted 3, MGS 3) al hoewel er nog steeds weinig 3D content is en de Playstation Store vind ik ook maar magertjes vergeleken met XboxLive. Op xboxlive kun je tenminste nog echte 1080p films huren, maar ook nog geen 3D. Tot slot vond ik dat Microsoft wederom de beste conferenties heeft gehouden. 🙄

  12.   
    fdennis's avatar

    Ik vond het een matige E3. We kregen wel mooie gameplay van Cod , BF3 en Scrolls 5 maar de kleinere titels hebben we weinig van gezien. Ook vond ik het jammer dat Guildwars 2 niet op de E3 was.

  13.   
    MelvinK's avatar

    Ik vond het wel meevallen eigelijk , zaten wel goeie dingen tussen , paar goeie games en de ps vita waar ik heel benieuwd naar ben , is echt een must have voor mij.
    kijken wat we te zien krijgen op gamescom ga er dit jaar weer heen 😀

  14.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    hahahaha ik was dr niet 😆 😛

  15.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "Ik had gehoopt op een teaser van GTA V maar helaas."

    Is was er ook op gebrand ja na zoveel geruchten,
    *zucht* teleurstelend. 🙄

  16.   
    DeAdSeYe's avatar

    Telleurstellend, niks van de nieuwe Rainbow Six, sommige serie’s zijn ze de totale verkeerde weg ingeslagen in mijn ogen. Het engiste wat me aansprak, Forza 4, Dead Island. De rest heb ik nog niet gezien, of sprak me totaal niet aan.

    Far Cry 3, is nog even afwachten. Er is nog weinig informatie over Far Cry 3, maar tot nu toe zag het er goed uit.

  17.   
    bartuh_alem's avatar

    was een goede E3,

    heel heel veel goede games zoals: modern warfare 3, mass effect etc.
    dan nog een paar geweldige titels: skyrim, battlefield 3, uncharted 3

    maar gewoon weinig verassing
    terwijl dat de E3 juist zo leuk maakt

  18.   
    JonsoN's avatar

    Matig,

    Veelal games die al van te voren aangekondigd waren, en de games die zijn aangekondigd hebben boeien me niet.

    Ik had inderdaad gehoopt op iets van GTA IV.

    Ook is Valve weer (nog steeds) teleurstellend bezig.