Website Codemasters gehackt; persoonsgegevens gestolen

Nadat Sony twee maanden geleden het slachtoffer werd van een digitale inbraak, moet nu ook Codemasters eraan geloven. Via een e-mail naar haar leden onthulde het bedrijf dat hun website op vrijdag 3 juni is aangevallen door een kwaadaardige hacker, die onder andere namen en adresgegevens wist te achterhalen. Zodra Codemasters de intrusie opmerkte haalde zij de website onmiddellijk offline, maar toen was het helaas al te laat.

Codemasters geeft aan zorgvuldig onderzoek te hebben gedaan naar de kwestie en heeft moeten concluderen dat de hacker toegang heeft gekregen tot de volgende persoonlijke gegevens:

De Codemasters ledendatabase:

  • Namen van leden
  • Gebruikersnamen
  • Schermnamen
  • E-mailadressen
  • Geboortedata
  • Gecodeerde wachtwoorden
  • Nieuwsbriefvoorkeuren
  • Biografieën die door gebruikers zijn ingevoerd
  • Details van de laatste activiteit op de website
  • IP-adressen
  • Details van Xbox Live Gamertags (noot: over PlayStation Network ID’s wordt niets gezegd, maar de kans is groot dat deze ook zijn gestolen)

    De Codemasters webwinkel:

  • Namen van klanten
  • Adressen
  • E-mailadressen
  • Telefoonnummers
  • Gecodeerde wachtwoorden
  • Bestelgeschiedenis

    Omdat Codemasters gebruikmaakt van externe betalingsproviders worden er geen persoonlijke betaalgegevens opgeslagen in de database. Deze data zijn gelukkig dus veilig. De website zal de komende tijd offline blijven terwijl al het verkeer van Codemasters.com wordt omgeleid naar de Codemasters Facebook-pagina. Een nieuwe website wordt later dit jaar gelanceerd.

    Codemasters adviseert haar leden extra op hun hoede te zijn voor mogelijke scams via e-mail, telefoon of per post. Codemasters zal je nooit je persoonlijke informatie of betaalgegevens zoals creditcardnummers of bankrekeningdetails vragen! Ook is het verstandig om op websites waar je dezelfde inloggegevens als op de Codemasters-website gebruikt, je wachtwoord aan te passen. Codemasters heeft haar excuses aangeboden voor eventueel ongemak en liet weten er alles aan te doen om de daders te achterhalen en te straffen.

    1.   
      Jarek's avatar

      Je kan tegenwoordig ook nooit meer ergens je gegevens achterlaten he..

    2.   
      fabiankok's avatar

      Zie, ik blijf het zeggen, er moet in deze maatschappij waar belangrijke persoonlijke gegevens van personen in handen zijn van andere maatschappijen MÉÉR beveiliging zijn, STRÉNGERE straffen op cyber-crimes gezet worden, en door landen zelf een ”CYBER-POLITIE” opgezet worden, dit gáát zo niet meer, het vertrouwen is weg, en terecht.

    3.   
      squidgyboy's avatar

      ik kreeg een e-mail met dit bericht van codemasters

      Belangrijke informatie over uw account

      Beste gewaardeerde Codemasters-klant,

      Op vrijdag 3juni werd er ongeautoriseerd toegang tot onze Codemasters.com website verleend. Zodra de binnendringing werd opgemerkt, hebben we onmiddellijk codemasters.com en de daarmee verbonden webdiensten offline gehaald om verdere binnendringing te voorkomen.

      Sinds de aanval hebben we een zorgvuldig onderzoek uitgevoerd om de omvang en het bereik van de inbreuk vast te stellen en hebben helaas moeten vaststellen dat de indringer toegang wist te krijgen tot het volgende:

      Codemasters.com website

      Toegang tot de Codemasters hoofdwebsite en subdomeinen.

      DiRT 3 VIP code inwisseling

      Toegang tot de pagina van DiRT 3 VIP waar codes worden ingevoerd.

      De Codemasters EStore

      We geloven dat het volgende is gecompromitteerd: namen van klanten en adressen, e-mailadressen, telefoonnummers, gecodeerde wachtwoorden en bestelgeschiedenis. Er worden geen persoonlijke betaalgegevens opgeslagen bij Codemasters omdat we gebruikmaken van externe betalingsproviders dus uw betaalgegevens zijn veilig gebleven.

      Codemasters CodeM database

      Wij geloven dat namen van leden, gebruikersnamen, schermnamen, e-mailadressen, geboortedata, gecodeerde wachtwoorden, nieuwsbriefvoorkeuren, biografieën die door gebruikers zijn ingevoerd, details van de laatste activiteit op de website, IP-adressen en details van Xbox Live Gamertags allemaal zijn gecompromitteerd.

      Hoewel we niet zeker weten dat deze gegevens ook daadwerkelijk werden gedownload naar een extern apparaat, moeten we aannemen, sinds er toegang werd verkregen, dat deze gegevens gecompromitteerd en/of gestolen zijn.

      De Codemasters.com website zal de aankomende tijd offline blijven terwijl al het verkeer van Codemasters.com wordt omgeleid naar de Codemasters Facebook-pagina. Een nieuwe website wordt later dit jaar gelanceerd.

      Advies

      Voor uw veiligheid raden we u in eerste instantie aan om de wachtwoorden te wijzingen die u voor andere Codemasters-accounts gebruikt. Als u dezelfde inloggegevens voor andere websites gebruikt, zou u die gegevens ook moeten wijzigen. Daarnaast moet u extra op uw hoede zijn voor mogelijke scams via e-mail, telefoon of per post die u om persoonlijke of gevoelige informatie vragen. Codemasters zal u nooit om betaalgegevens vragen zoals creditcardnummers of bankrekeningdetails of om wachtwoorden of andere gegevens waarmee u te identificeren bent. Wees tevens op uw hoede voor frauduleuze e-mails met links die van Codemasters lijken te komen en u uitnodigen om websites te bezoeken. De veiligste manier om uw favoriete websites te bezoeken, is door het adres handmatig in de adresbalk van uw browser in te typen.

      Helaas is Codemasters is het laatste slachtoffer van doorlopende aanvallen tegen verschillende gamebedrijven. We verzekeren u dat we alles binnen onze juridische mogelijkheden in het werk stellen om de daders te achterhalen en te straffen.

      We verontschuldigen ons voor dit incident en betreuren eventueel ongemak.

      Mocht u nog vragen hebben of met iemand van de klantenservice willen spreken, stuur dan een e-mail naar [email protected].

    4.   
      cool ice's avatar

      😥 het word de orde van de dag om alles maar te hacken. er zou nu toch echt iets aan gedaan moeten worden. ik denk dat in ieder geval iedereen zijn beveiliging stevig moet aanscherpen, want dit moet stoppen.

    5.   
      Cyb3rp3n0zah's avatar

      gaat weer lekker dus

    6.   
      Tadao's avatar

      het sneeuwbal effect, straks is nintendo misschien zelfs aan de beurt omdat een stel aanstellers niet blij waren met de WII-U

    7.   
      Fox's avatar

      Je kan moeilijk een cyber police maken… Want een goede hacker zorgt er wel voor dat hij niet wordt gezien… En dan moet je het zo doen als het Pentagon deed. Alle hackers je laten aanvallen en dan de gene die er door heen komt in huren als beveiliger.