Sony staat meer open voor een game als Dust 514

Ontwikkelaar CCP Games weet zich goed te verdedigen waarom haar game Dust 514 exclusief voor de PlayStation 3 werd onthuld op Sony´s persconferentie. Torfi Frans, de senior producer van het bedrijf, weet te zeggen dat Sony meer ‘open staat’ voor de mogelijkheden die Dust 514 moet gaan bieden.

Sony understand. They have an understanding, and they’re curious. Our vision for the future is more closely aligned.
Frans geeft aan dat het Japanse bedrijf hen begrijpt en dat ze daar bij Sony nieuwsgierig zijn. Dust draait op een geheel eigen technologie, op een eigen super-computer, op Tranquillity en Sony laat ontwikkelaar CCP veel meer haar gang gaan met het PlayStation Network dan Microsoft zou doen.
It may seem silly, but on Xbox Live your identity is your Xbox Live identity. In the EVE universe, having people not know who you are is quite important.
Dust 514 moet een connectie gaan leggen met een eerder verschenen game van het bedrijf, namelijk Eve Online. In het Eve-universum is het belangrijk dat niet iedereen elkaars identiteit weet, terwijl bij Xbox Live identiteit een belangrijke rol speelt, aldus Torfi Frans. Om die reden komt Dust 514 alleen naar de PlayStation 3.

  1.   
    superdedupe's avatar

    slechte reden als je het mij vraagt… ik neem aan dat het niet verplicht is dat bij elke xbox game je gamertag met neonletters boven je kop staat…

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    superdedupe schreef, "slechte reden als je het mij vraagt… ik neem aan dat het niet verplicht is dat bij elke xbox game je gamertag met neonletters boven je kop staat…"

    Dit zit gewoon standaart in xbox live, daar komt een ontwikkelaar niet onder uit. CCP wilt gewoon meer anoniem bij spelers, en dit zal zeker met gameplay te maken hebben.

    En dit zal mischien beter op de PSN gaan, terwijl bij Xbox live mischien onmogelijk is. Ik ben erg benieuwd na deze game, in EVE online planeten beheren en fabrieken bouwen, en in DUST 514 moet je het beschermen en zorgen tot het niet door andere coperation word ingenomen of word vernietigd.

    Geen verhaal lijn, geen scripted zooi, 1 grote sandbox game waar spelers hun eigen verhaal schrijven. Vooral grondgebieden zijn erg vet, en zijn talloze oorlogen met duizende spelers, en daarnaast komt een FPS uit wat op de zelfde tijd op planeten afspeelt.