Gerucht: Project Café zal gewoonweg ‘Nintendo’ heten

We weten nog erg weinig over Project Café, ook bekend als de Wii 2, al is er wel een touchscreen controller bevestigd voor het apparaat. Verder gingen er al geruchten over de mogelijke echte naam voor de console, waar ‘Beem’ en ‘Stream’ voorbijkwamen. Echter, volgens Game Informer zal Nintendo niet te moeilijk zoeken voor een naam.

It’s possible the final name will be just a single word that everyone is already familiar with.

Nintendo.

Een naam die we al vanaf het begin kennen, die fans al jaren met zich meedragen en waar het Japanse bedrijf mee groot is geworden. Inderdaad, de website staat er niet gek van te kijken als Nintendo onthult dat Project Café gewoonweg ‘Nintendo’ gaat heten.

Misschien wel de perfecte marketingstrategie, omdat ontzettend veel mensen bekend zijn met de naam. Dat Nintendo met deze naam niet alleen een hardcore groep gamers aantrekt, is wel duidelijk. Dit zou veel voorspellingen van ‘eindelijk een hardcore console van Nintendo’ teniet doen, maar we zullen zien; de E3 is nu namelijk heel dichtbij.

  1.   
    Flapjack's avatar

    ik hoop dat het nog steeds wel een hardcoregamers console wordt. want als dit echt de naam gaat worden kan het inderdaad goed wezen,dat nintendo weer de casual weg inslaat . Nintendo komt immers vrijwel altijd met innovatieve consoles. dat deze console ook innovatief wordt staat buiten kijf maar welk publiek het gaat aantrekken zullen we inderdaad zien op de electronic entertainment expo. i can’t wait 😀

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    als we mogen geloven dat er een beeldscherm in de controller zit denk ik niet dat het voor de hardcore spelers echt boeiend zou worden.

  3.   
    Update's avatar

    Nintendo, nee. Je doet jezelf toch echt tekort met zo’n naam. Ik speel liever op een XBox dan op een “Microsoft” of liever een PlayStation 3 dan een “Sony”

  4.   
    DGonlag2's avatar

    Flapjack schreef, "ik hoop dat het nog steeds wel een hardcoregamers console wordt. want als dit echt de naam gaat worden kan het inderdaad goed wezen,dat nintendo weer de casual weg inslaat . Nintendo komt immers vrijwel altijd met innovatieve consoles. dat deze console ook innovatief wordt staat buiten kijf maar welk publiek het gaat aantrekken zullen we inderdaad zien op de electronic entertainment expo. i can’t wait 😀 "

    Het is altijd innovatief dat zeker. Maar ze gebruiken oude (betrouwbare en goed geteste) hardware.
    Daarom is het meestal geen harcore systeem van hun. Maar dat hoeft het natuurlijk niet minder leuk te maken.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dat was ook wel logisch dat het gewoon nintendo zou heten