Servers Nintendo ook gehackt

Houd dat raam nog maar even dicht, want naar buiten springen hoeft (voorlopig) niet. Inderdaad, nadat Sony de afgelopen weken geteisterd is door aanvallen van hackers, heeft Nintendo America gisteren bekendgemaakt dat er ook een cyberaanval op haar servers heeft plaatsgevonden. Een woordvoerder liet echter weten dat bij deze aanval geen persoonlijke informatie van gebruikers is bemachtigd.

De aanval is wederom opgeΓ«ist door de hackersgroep LulzSec die vorige week ook een aanval op de servers van Sony bekendmaakte. Volgens LulzSec was de aanval alleen bedoeld om het bedrijf te wijzen op een lek binnen de beveiliging. In een verklaring op Twitter liet ze het volgende weten:

We’re not targeting Nintendo. We like the N64 too much – we sincerely hope Nintendo plugs the gap. This is just for lulz. <3
Volgens Nintendo hoeven gamers zich geen zorgen te maken, het bedrijf houdt 'continu de beveiliging in de gaten'.

  1.   
    huntedjohan's avatar

    en wie word de volgende? en wanneer stoppen dit soort grappen

  2.   
    Redot's avatar

    Als ze zo doorgaan dan gaan ze de Xbox ook doen. En dan moet je al die 360 fanboys horen die de hele tijd hebben gezegd ‘koop een xbox’.

  3.   
    sjoerd114's avatar

    Het gaat maar door… De Xbox komt vast ook nog wel aan de beurt.

  4.   
    Nielobal's avatar

    Redot schreef, "Als ze zo doorgaan dan gaan ze de Xbox ook doen. En dan moet je al die 360 fanboys horen die de hele tijd hebben gezegd ‘koop een xbox’."

    Ik zou zeggen: Koop een Xdoos!

  5.   
    JohnnyBNL's avatar

    Ach van mij mogen zij Xbox hacken, ik ben een xbox fan, nou ja, iets in die richting, en van mij mogen ze Xbox hacken.. Maar ik weet zeker dat het binnen no time weer online is, aangezien Microsoft niet voor niets Microsoft de software gigant genoemd word, bij Microsoft werken heel veel computer nerds en dat is maar goed ook. Wist je dat.. Microsoft zelf Hackers in dienst heeft? Om software te ontwikkelen tegen hackers XD? Leuk weetje!.. XD

  6.   
    KgUnl!mited's avatar

    We like N64 too much

    Volgens mij maak je wel meer dingen kapot bij zo’n cyberaanval en is die opmerking ook best raar.
    Als ze nou een contractje maken en hun specialiteiten op de goede manier gebruiken…

  7.   
    Mongsje's avatar

    Johnnnyboy15nl schreef, "Ach van mij mogen zij Xbox hacken, ik ben een xbox fan, nou ja, iets in die richting, en van mij mogen ze Xbox hacken.. Maar ik weet zeker dat het binnen no time weer online is, aangezien Microsoft niet voor niets Microsoft de software gigant genoemd word, bij Microsoft werken heel veel computer nerds en dat is maar goed ook. Wist je dat.. Microsoft zelf Hackers in dienst heeft? Om software te ontwikkelen tegen hackers XD? Leuk weetje!.. XD"

    inderdaad, bij microsoft zou het binnen no time weer online zijn… Microsoft staat namelijk bekend voor het releasen van onveilige software

  8.   
    ianyo's avatar

    Ik vind t wel goed, ze wijzen op een lek zodat Nintendo die kan repareren.
    Het kon net zo goed een hacker zijn die alle data wou maar deze doet dat niet πŸ˜‰

    En bij Sony tja.. moeten ze maar geen mensen voor de rechter slepen vanwege het modden van je eigen 300 eurie kostende PS3
    Daardoor krijg je dit soort problemen.

    En ik denk dat Xbox360 ook wel vaak cyberaanvallen krijgen, maar mischien is de beveiliging beter idunno πŸ˜•

  9.   
    theis's avatar

    als ze nintendo gewoon op een gat wilde wijzen, konden ze dan niet een brief sturen ofzo…
    of zijn het daar allemaal analfabetische hackers??

  10.   
    LegendJordy's avatar

    vind hackers goed voor zulke acties kunnen ze de bedrijven laten zien dat ze niet voor 100% dicht zitten en dus ook een ”lek” zit. Deze acties kan ik begrijpen <3

  11.   
    MelvinK's avatar

    vreemd dat ze wel als eerste de japanse pakken πŸ™ ik heb al een heletijd een klein vermoeden dat microsoft er iets stiekem mee te maken heeft , aangezien microsoft de beste van de beste wil zijn en iedereen omkoopt om het beste bedrijf te zijn zou ik het neit zo gek vinden als zij dus mensen hebben betaald om hun concurenten te dwarsbomen , waarom eerst nintendo hacken in plaats van 360 aangezien die tog meer online fucnties enzo heeft

  12.   
    fonsie2's avatar

    en daarom blijf ik lkkr bij men pc πŸ˜‰ dan heb je dit gezooi niet en niet omdat ik de ps en xbox haat ik vind ze juist geweldig maar op pc heb je nooit last van iets πŸ˜€

  13.   
    DGonlag2's avatar

    LegendJordy schreef, "vind hackers goed voor zulke acties kunnen ze de bedrijven laten zien dat ze niet voor 100% dicht zitten en dus ook een ”lek” zit. Deze acties kan ik begrijpen <3"

    Deze bij Nintendo wel ja. Nu proberen ze alleen maar te helpen. (Overigens zat gevoelige informatie bij Nintendo wel goed beveiligd.) Maar dat bij Sony begrijp ik niet. Ze jatten alleen maar accounts en geld en posten de gevoelige informatie van de mensen op Pirate Bay! Dat gaat echt te ver.

  14.   
    Kenneloth's avatar

    MelvinK schreef, "vreemd dat ze wel als eerste de japanse pakken πŸ™ ik heb al een heletijd een klein vermoeden dat microsoft er iets stiekem mee te maken heeft , aangezien microsoft de beste van de beste wil zijn en iedereen omkoopt om het beste bedrijf te zijn zou ik het neit zo gek vinden als zij dus mensen hebben betaald om hun concurenten te dwarsbomen , waarom eerst nintendo hacken in plaats van 360 aangezien die tog meer online fucnties enzo heeft "

    Leuk toch? Aanpakken die jappers ze maken de economie van WoW kapot dus maken hackers hun kapoet!! Haha! Nee grapje maar denk dat je hier mee moet oppassen wat je zegt want ik geloof niet dat Microsoft hier achter zit. is dat wel het geval dan blaas ik mijn Xbox op en ga ik gewoon weer over op old school PC inplaats van al die k*t consoles πŸ˜‰

  15.   
    Redot's avatar

    ”fonsie2″ schreef, "en daarom blijf ik lkkr bij men pc πŸ˜‰ dan heb je dit gezooi niet en niet omdat ik de ps en xbox haat ik vind ze juist geweldig maar op pc heb je nooit last van iets :D"

    Op een PC heb je veel meer hackers, aimbot, wallhack enz..

  16.   
    lassieman's avatar

    @redot
    Dat ligt maar net aan het spel wat je speelt, als het spel een goede beveiliging heeft is er niets aan de hand. Het voordeel van de PC is dat er niet iets centraals is. Zo kan nooit alles er tegelijk uitliggen πŸ˜‰

  17.   
    Rijstekorrel's avatar

    En sony hadden ze oo kweer geprobeerd stond op tweakers of nu.nl vandaag maar daar hebben ze ook geen gegevens kunnen vandaan halen dit keer.

  18.   
    cool ice's avatar

    dat ze aangeven dat de beveiliging niet goed zit, ok. maar dan moeten ze het daar ook bij laten en geen gegevens gaan jatten.

  19.   
    Extremegamer's avatar

    in your face aan alle mensen die steeds beweren dat sony het enige bedrijf is dat gehackt kan worden, maar toch betreur ik alle hack gevallen zwaar.

  20.   
    DutchGamer X's avatar

    en wez zijn er weer. nee bij xbox gebeurt het niet daar betaal je een paar knaken en je krijg er eigenlijk niks voor terug o ja goede severs. bij wii heb je geen betaalde account. bij sony wel en daar krijg je heel wat korting gratis games.
    it’s only are matter of time. voor de hackers onze kleine xbox vinden. πŸ˜›

    @Johnnnyboy15nl
    een software gigant die in de game wereld stap en nog steeds niet een goede console op de markt kan zetten. xbox hele makelijk copy er op kunnen laten draaien. xbox 360 leuke mods, miljoenen consoles met rrod. en dat was allemaal snel naar de release.

  21.   
    nickkok14's avatar

    Redot schreef, "Als ze zo doorgaan dan gaan ze de Xbox ook doen. En dan moet je al die 360 fanboys horen die de hele tijd hebben gezegd ‘koop een xbox’."

    +1