De eerste berichten over Pirates 5 aan de horizon

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides is nog maar net verschenen. De kritieken zijn minder lovend dan bij voorgaande delen. De opbrengsten nog steeds uitzonderlijk hoog. Voordat dit vierde deel in de franchise verscheen was eigenlijk al bekend dat er ook een vijfde en vermoedelijk zelfs een zesde deel zou komen.

Sterker nog, het script voor die vijfde film is al weken af en Johnny Depp liet al weten dat hij (vrijwel) zeker terug zou keren als Captain Jack Sparrow. Die vijfde film zal er dan ook heust wel komen.

Maar wie gaat hem regisseren? Rob Marshall, de man achter On Stranger Tides, zou een aanbieding hebben om ook Pirates 5 voor zijn rekening te nemen. Maar mocht dat niet doorgaan, dan heeft Disney wel een heel interessante en opwindende troef achter de hand. Zo gaat het gerucht althans. Mocht Marshall afzeggen, dan zouden de pijlen namelijk op Tim Burton worden gericht.

Burton zou al gepolst zijn voor On Stranger Tides, maar dat aanbod wees hij destijds af. In het heden wordt het steeds waarschijnlijker dat Disney naar een vervanger moet zoeken voor Marshall, die het besluit om bij te tekenen maar voor zich uit blijft schuiven. Naast Burton staan ook Sam Raimi, Shawn Levy, Chris Weitz en Alfonso Cuaron op het lijstje kandidaten van Disney.

Burton en Depp, moet het nog worden opgemerkt dat het een dream team is? Als er een regisseur is die de Pirates of the Caribbean naar het oude niveau terug zou kunnen brengen dan lijkt het Tim Burton. Momenteel heeft hij Johnny Depp ook al onder zijn regie in de film Dark Shadows. Kunnen we straks ook de magie van het duo Burton – Sparrow bewonderen? Toekomstmuziek, maar wel hele mooie.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren