Definitieve titels en releasedata voor The Hobbit

De definitieve titels en releasedata van The Hobbit zijn bekend. De eerste film zal The Hobbit: An Unexpected Journey gaan heten. Deze komt uit op 14 december 2012. De tweede film is getiteld The Hobbit: There and Back Again en zal op 13 december 2013 in de bioscopen verschijnen. Of dit ook de releasedata voor Nederland zijn, is nog onbekend.

Beide films spelen zich af vóór The Lord of the Rings en zullen gaan over Bilbo Baggins, die op avontuur gaat om het verloren dwergenrijk Erebor terug te nemen van de angstaanjagende draak Smaug. Beide films worden gedeeltelijk opgenomen in Nieuw Zeeland, net als The Lord of the Rings.

Ook bij deze films komt er 3D aan te pas. Het positieve hier is dat de films ook in 3D worden opgenomen met speciale camera’s. Dit resulteert in een betere 3D-weergave dan bij het nabewerken van een film. Ronde dingen zijn ook echt rond op het beeld, wat heel lastig is te doen met conversie, maar gemakkelijk gaat met 3D camera’s.

In deze films zullen veel bekenden van The Lord of the Rings terugkeren. Zo hebben we Ian McKellen als Gandalf the Grey, Ian Holm als oudere Bilbo, Christopher Lee als Saruman, Hugo Weaving als Elrond, Elijah Wood als Frodo, Cate Blanchett als Galadriel, Orlando Bloom als Legolas en Andy Serkis als Gollum. Nieuw bij deze cast is Martin Freeman. Hij zal de hoofdrol doen als Bilbo Baggins, die in de films dus jonger is dan in The Lord of the Rings.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren