Blackberry Playbook op 16 juni in Nederland op de markt

Vanaf 16 juni kunnen we in Nederland aan de slag met Research In Motion’s (RIM) eerste tablet, de Blackberry Playbook. De minimale prijs van deze tablet is 479 euro. Belcompany heeft dit gemeld en heeft verschillende modellen met prijzen naast elkaar gezet. De 16GB kost 479 euro, voor 579 euro krijgen we de 32GB-versie en natuurlijk is er een 64GB-model voor een prijs van 679 euro.

Belcompany meldt donderdag dat de tablet vanaf 16 juni verkrijgbaar is.
Deze prijzen wijzen erop dat RIM dezelfde slag maakt als Apple met haar iPad 2. Tot nog toe zal er echter alleen maar een Wi-Fi-versie op de markt komen; een 3G-model wordt wel verwacht. Het apparaat heeft een 7 inch beeldscherm met een 1GHz dual-core processor en maakt gebruik van een eigen besturingssysteem.

De Blackberry Playbook zal gericht zijn, net als de Blackberry smartphone, op de zakelijke markt. Maar de laatste tijd weten we natuurlijk dat ook heel veel consumenten gebruikmaken van de Blackberry, dus Research In Motion geeft aan dat de Playbook ook zeker potentie heeft voor de consument. Er kunnen namelijk ook games op worden gespeeld, wat voor ons erg aantrekkelijk is als gamers. Daarnaast zal een aantal Android-applicaties beschikbaar zijn voor de tablet.

In Canada en de Verenigde Staten is de Playbook al uit en als kritiek wordt gegeven dat er permanent verbinding moet zijn om ook maar e-mail en de agenda te openen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren