Xbox 360 krijgt mogelijk 3D-ondersteuning; op E3 onthuld?

Afgelopen jaar introduceerde Sony Computer Entertainment stereoscopisch 3D op haar PlayStation 3 en met games als Killzone 3, MotorStorm: Apocalypse, Gran Turismo 5 en het aankomende Uncharted 3: Drake’s Deception heeft het bedrijf een aardige basis opgebouwd. Het lijkt er nu echter op dat ook een ander bedrijf met een console 3D de wereld in zal dragen.

They’d be mad not to do it, is all I can say.
De geruchten gaan namelijk dat Microsoft op de E3 een onthulling van 3D-gaming zal doen voor de Xbox 360. Technisch zou het vergelijkbaar zijn met de beelden die op de PlayStation 3 kunnen worden neergezet. Een bron geeft aan dat Microsoft gek zou zijn als ze deze stap niet zetten; de onthulling op de E3 moet er komen.
The question is whether or not the consumer demand is there. That’s the unanswered question. We’re not a consumer electronics company that’s trying to sell 3D TVs, so we have the benefit of waiting until the market responds.
Als het Amerikaanse bedrijf deze stap inderdaad zet, is er verandering van spijs voor de Xbox 360. Het is echter nog niet duidelijk of de vraag bij de consument er is. Aaron Greenberg van Microsoft geeft aan dat ze niet een bedrijf zijn dat probeert 3DTV’s te verkopen. Als de markt voor 3DTV’s aantrekt, spelen ze daar juist op in.

Wie weet kondigt Microsoft wel een nieuwe Xbox én stereoscopisch 3D aan.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ik snap dit news item niet…Ik speel al bijna een jaar 3D op de XBOX360 hoor…:-? Avatar van James Cameron(godfather van 3D films maken), CoD BO, Crysis 2 en zo zijn er nog een paar en nog een paar arcade games in supermooi stereoscopisch 3D te zien met een dure 3D bril.! Dus een introductie waarvoor? XBOX360 heeft er volgens mij geen update voor nodig. 😉 Maar misschien is het wel een heele vette update waardoor zelfs je dash in 3D kan worden weergegeven, mits je een 3dtv hebt of 3d beamer zoals ik. Ze mogen nu wel beginnen met meer games ook in 3D te maken en 3D films op Zune laten komen.. Denk eerder dat het hier om de nieuwe Nintendo console gaat.

  2.   
    Deadstriker's avatar

    Hoe willen ze 3D toveren op een Xbox 360 zonder HDMI 1.4 ? 😕

  3.   
    LXZ-76's avatar

    megasega schreef, "Ik speel al meer dan een half jaar 3D hoor op de XBOX360… Avatar, CoDBO, crysis 2 en zo zijn er nog een paar en nog een paar arcade games in 3D! Dus een introductie waarvoor? XBOX360 heeft er volgens mij geen update voor nodig. 😉 Maar misschien is het wel een heele vette update waardoor zelfs je dash in 3D kan worden weergegeven, mits je een 3dtv hebt of 3d beamer zoals ik. Ze mogen nu wel beginnen met meer games ook in 3D te maken. Denk eerder dat het hier om de nieuwe Nintendo console gaat."

    Als je eens de moeite nam het te lezen dan zag je dat ze het over stereoscopisch 3d hadden.

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    De heren hierboven hebben geen ballen verstand van 3D. De 3D van tegenwoordig is allemaal stereoscopisch! En voor 3D heb je helemaal geen hdmi 1.4 echt nodig, het is nu wel het beste ervoor maar meestal is een hdmi 1.3 ook sterk genoeg. Maar sommige apperaten raden wel een 1.4 aan of werken alleen daarmee. Ik heb een 3D HD ready-beamer (Acer H5360BD) waar je hdmi 1.4 op kunt aansluiten en de XBOX360 ondersteunt ook hdmi 1.4 dus! 10x mooier dan dan een 3D LCD of 3D plasma tv omdat je groot scherp beeld heb met supermooie kleuren.

    1. both console theoretically can do 3D but with sacrifices.
    The common sacrifices can be:
    Resolution
    Frame rate

    2. For multiplat 3D game, as usual xbox will have a bit better image quality than PS3
    but in Exclusive games, the clever use of SPU power can make ps3 3d game look good.

    3. Xbox 360 is already supporting 3D. But not using standard protocol (ps3 use standart HDMI 1.4 protocol) CMIIW

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Vind al dat 3D voor games nou niet echt nodig

  6.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Vind al dat 3D voor games nou niet echt nodig"

    Typisch een geval van … Wat een boer niet kent, wat een boer niet eet … volgens mij… Je ziet diepte in de game is het gevolg van 3D waardoor het realistischer dan ooit lijkt. En zo is het gamen veel imposanter.

  7.   
    DGonlag2's avatar

    LXZ-76″][quote=”megasega schreef, "Ik speel al meer dan een half jaar 3D hoor op de XBOX360… Avatar, CoDBO, crysis 2 en zo zijn er nog een paar en nog een paar arcade games in 3D! Dus een introductie waarvoor? XBOX360 heeft er volgens mij geen update voor nodig. 😉 Maar misschien is het wel een heele vette update waardoor zelfs je dash in 3D kan worden weergegeven, mits je een 3dtv hebt of 3d beamer zoals ik. Ze mogen nu wel beginnen met meer games ook in 3D te maken. Denk eerder dat het hier om de nieuwe Nintendo console gaat."

    Als je eens de moeite nam het te lezen dan zag je dat ze het over stereoscopisch 3d hadden.[/quote]

    Dat is dus precies waar hij het over heeft. Als je maar een beetje erin verdiept weet je al snel dat stereoscopisch 3d met een bril is. Ik denk dat je autostereoscopisch bedoelt. Maar dat lijkt me niet te gebeuren aangezien er nog geen 3d tv’s daarvoor zijn.

    3d is erg mooi, maar er zijn te weinig spellen voor. Het nadeel is, wat ik met mijn ps3 heb, weet niet of dat ook op de xbox is, is dat de resolutie teruggaat. Erg jammer. Maarja, de huidige consoles zijn eigenlijk niet sterk genoeg om dat 3d op full-hd aan te kunnen.

  8.   
    Sub-Zeuro's avatar

    DGonlag2″]

    ”LXZ-76″ schreef, "[quote=”megasega schreef, ".."

    Als je eens de moeite nam het te lezen dan zag je dat ze het over stereoscopisch 3d hadden."

    Dat is dus precies waar hij het over heeft. Als je maar een beetje erin verdiept weet je al snel dat stereoscopisch 3d met een bril is. Ik denk dat je autostereoscopisch bedoelt. Maar dat lijkt me niet te gebeuren aangezien er nog geen 3d tv’s daarvoor zijn.
    3d is erg mooi, maar er zijn te weinig spellen voor. Het nadeel is, wat ik met mijn ps3 heb, weet niet of dat ook op de xbox is, is dat de resolutie teruggaat. Erg jammer. Maarja, de huidige consoles zijn eigenlijk niet sterk genoeg om dat 3d op full-hd aan te kunnen.[/quote]
    Tevens is dat ook het punt voor het gebruik van hdmi 1.4 voor idd 1080p 3D gaming of films kijken. Bij mij blijft de XBOX360 gwn zn resolutie behouden (1080p) wanneer ik 3D game, geen verschil van scherpte met normaal zeg maar. Dat is best eigenaardig. De games worden volgens mij dan gewoon gemaakt op 720p. Maar ik weet nog niet hoe het zit met 1080p 3D movies/games want die zijn er nog niet volgens mij voor X360. En verwacht ook geen 1080p 3D voor de huidige consoles. (is er echt geen PS3 titel met 1080p 3D?) Maar ik denk dat er wel 1080p 3D arcade games zouden kunnen komen.

  9.   
    cool ice's avatar

    dat zou een mooie stap vooruit zijn voor Microsoft. 🙂 en dat 3D, met bril vind ik zoiezo niks, en zonder bril is volgens mij nog niet echt veel te koop. en zo ja erg duur.

    zag laatst bij een electronicazaak een 3DTV zonder bril. was niet echt onwijs 3D dat je echt dingen uit het scherm ziet komen zeg maar, maar je ziet wel meer de diepte. de voorgrond is onwijs scherp (echt nog scherper dan in het echt) en de achtergrond word iets minder scherp gemaakt. maarja kost wel weer 1500 eurootjes.

    dus ik wacht dan wel totdat het allemaal een beetje betaalbaar is.

  10.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ”Black13″ schreef, "dat zou een mooie stap vooruit zijn voor Microsoft. 🙂 en dat 3D, met bril vind ik zoiezo niks, en zonder bril is volgens mij nog niet echt veel te koop. en zo ja erg duur.
    zag laatst bij een electronicazaak een 3DTV zonder bril. was niet echt onwijs 3D dat je echt dingen uit het scherm ziet komen zeg maar, maar je ziet wel meer de diepte. de voorgrond is onwijs scherp (echt nog scherper dan in het echt) en de achtergrond word iets minder scherp gemaakt. maarja kost wel weer 1500 eurootjes.
    dus ik wacht dan wel totdat het allemaal een beetje betaalbaar is."

    Daarom heb ik een 3D beamer gehaald. Het beeld is echt beter/mooier dan mijn 2 LCD televisies die ik heb ,echt waar en dat minstens 2 meter in de breedte… En heel betaalbaar 700 euro. Waarom niet dacht ik dit wou ik als klein kind al een bioscoop in huis en dat nu zelfs met fantastisch 3D! En toen ik em kreeg…VERBAZING en opgelucht dat het beeld echt tof en goede kleuren vooral had. Want ik dacht dat goeie beamers veel duurder waren en allemaal pixels zag enzo maar deze heeft dat vrijwel niet het is net of je 1080p speelt. Acer H5360BD 😳 Samsung heeft onlangs nog vertelt dat 3D tv zonder brilletje nog minstens 10 jaar duurt voordat het op grote schaal wordt geproduceert. dus wachten daarop kan lang duren.