Gamersnet.nl

Nieuw lek ontdekt PlayStation Network; probleem gedicht

Er is onlangs een nieuw lek ontdekt omtrent het PlayStation Network. Het was namelijk mogelijk om via de website van Sony PlayStation het wachtwoord te veranderen met enkel een e-mailadres en geboortedatum, gekoppeld aan een account. Je kon dus zomaar een account ‘hacken’ als je die twee gegevens van iemand te pakken had. Voor de originele eigenaar van het account was het dan vrijwel onmogelijk het account terug te krijgen.

We temporarily took down the PSN and Qriocity password reset page. Contrary to some reports, there was no hack involved. In the process of resetting of passwords there was a URL exploit that we have subsequently fixed.
Dit trucje was mogelijk sinds het online gaan van het PlayStation Network afgelopen weekend, maar Patrick Seybold van Sony heeft via de PlayStation Blog aangegeven dat het met een update is verholpen. Toen het veiligheidslek ontdekt werd, gingen de websites tijdelijk offline, maar de ‘URL exploit’ is gemaakt en de websites zijn spoedig weer bereikbaar.

Nogmaals, het betreft hier geen hack, maar een fout in het systeem van de PlayStation-websites. Seybold heeft gezegd dat de gevolgen minimaal zijn.