Games zitten dicht tegen kunst aan; nog niet museumwaardig

Games kunnen nog geen kunst genoemd worden, maar we zitten er dicht tegenaan om in een museum gehangen te worden. Ontwikkelaar van Child of Eden, Tetsuya Mizuguchi, wist dit te zeggen in een interview. Veertig jaar geleden begonnen we met zwart/witte stipjes en simpele bliepjes, daarna brachten we kleur in, toen 2D en later 3D, maar er zit een nog veel grotere evolutie in games aan te komen, aldus Mizuguchi.

The challenge for Child of Eden was to make it much more organic and happy, as well as very emotional. I needed the music – many types of music – and also I needed to use a character as a metaphor… it’s like a narrative.
Met Child of Eden probeerde de beste man zowel emotie als blijheid te creëren. Hij had tevens veel verschillende soorten muziek nodig en een karakter als metafoor om een soort verhaal te maken.

Ook wilde hij de physics technologie gebruiken om chemie te halen uit zowel het muzikale als het visuele aspect. Mizuguchi vond het een uitdaging, maar volgens hem is een nieuwe chemie gecreëerd met Child of Eden. We zouden dus een innovatieve vorm van gamen moeten ondervinden in dit spel. Waarschijnlijk zullen we Child of Eden bijna onder kunnen brengen in de kunstwereld.

 1.   
  locoferry's avatar

  ik zie het wel een beetje als een kunst

 2.   
  zbuiserd1970's avatar

  moet ook niet gekker worden.

 3.   
  FRENZY 14's avatar

  Het heeft heel lang geduurd voordat de kunstpauzen het beeldverhaal, de strips, accepteerden als een volwaardige kunstuiting……ook de graffiti heeft uiteindelijk een plek gekregen in musea…..
  zo zal het met de game ook gaan…. 😉

 4.   
  cookymonster's avatar

  games zijn een zekere vorm van kunst maar er zijn er nog velen die dit niet inzien, wat begrijpelijk is zo is het gegaan met elke nieuwe kunstvorm

 5.   
  Carcass's avatar

  Het is maar net wat je onder kunst verstaat.

  Voorlopig zie ik het niet als kunst.

 6.   
  fabiankok's avatar

  Sommige games kunnen best als kunst gezien worden in mijn ogen, maar dat zijn dan de wat meer abstracte en creatieve games.

  En wie weet, misschien kan je later wel naar een museum gaan waar allemaal ”kunst-games” staan opgesteld die je allemaal ff mag uitproberen, terwijl een of andere expert naast je staat te vertellen hoe fantastisch en kunstachtig de pixels wel niet zijn uitgelijnd.. zou in ieder geval het bezoekje naar een museum heel wat leuker maken 😛