Pro Evolution Soccer 2012 aangekondigd; AI flink onder handen genomen

Terwijl EA al bijna een maand lang aan de lopende band nieuwe details over FIFA 12 vrijgeeft, blijft het rond een nieuw deel in de langlopende Pro Evolution Soccer-serie angstvallig stil. Tenminste, tot op de dag van vandaag dan. Want Konami onthulde zojuist Pro Evolution Soccer 2012, het spel dat ook dit jaar weer de strijd met FIFA aan zal gaan.

De game zal zich volgens Konami vooral focussen op “de instinctieve manier waarop het spel gespeeld kan worden en op teamwork in het bijzonder.” Daarom is de AI engine flink onder handen genomen. Dit moet spelers “het gevoel geven werkelijk deel uit te maken van het team”. Bovendien heeft Konami de exclusieve rechten voor de UEFA Champions League en de UEFA Europa Legue opgekocht.

In deze bijna acht minuten durende trailer worden de nieuwe features tot in de details uitgelegd. Pro Evolution Soccer 2012 zal aankomende herfst verschijnen voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC, Wii, PlayStation 2 en PSP.

  1.   
    Neolite's avatar

    FIFA blijft de grote speler als het om voetbalgames gaat. Game verkoopt meer en word uiteraard gespeeld op toernooien. Maar de laatste 2 jaar is dit ook volledig terecht. We zullen zien of PES dit jaar wat terug kan doen.

  2.   
    Jarek's avatar

    Mooi zo !
    Ik vond het soms best iritant als de ai niet meeloopt met een aanval.
    Dit blijft mijn favoriete voetbalgame !

    @ neolite.
    De laatste 2 jaar was dit terecht ?
    De 5 jaar daarvoor was het terecht. 🙂

    Daarna begon pes met hun hele gameplay en passing systeem om te gooien. vooral vorig jaar. 😀
    De gameplay van de 2 games is totaal anders , het is net waarvan je houd , maar pes is lang niet meer het kleine broertje van fifa.

  3.   
    M@tthijs's avatar

    FIFA 09 was de vernietigende slag van EA richting Konami. Sindsdien domineert FIFA verdiend.

  4.   
    Potasnik's avatar

    Als ik een voetbalgame koop dit jaar (waar ik toch sterk aan twijfel, genoeg andere uitgaven die voorgaan) dan zal het fifa worden. Anders zie ik t in 2012 wel weer!

  5.   
    fdennis's avatar

    Ik heb nog nooit een spel ingeruild tot dat ik pes 11 kocht. PES 11 was zo gruwelijk slecht he. Ziek veel irritante bugs zoals het sliden op de bal dat het ineens een overtreding was en toen ik de bal wou inhouden dat ie steeds uitging.