Gamersnet.nl

Websites Eidos en Deus Ex gehackt; persoonlijke informatie gestolen

Na de dramatische hack van het PlayStation Network, waarbij de persoonlijke informatie van ruim 77 miljoen gebruikers werd gestolen, moet nu ook Eidos eraan geloven. Beveiligingsspecialist Brian Krebs onthulde op zijn website dat afgelopen woensdag zowel de website van Eidos als die van Deux Ex: Human Revolution is gehackt. Hierbij zijn ruim 9000 curricula vitae en de persoonlijke informatie van maar liefst 80.000 geregistreerde gebruikers gestolen.

Krebs geeft aan dat de hacker de persoonlijke informatie wil verkopen. Het gaat hier waarschijnlijk om de namen en e-mailadressen van de gebruikers. Ook zijn er volgens Krebs aanwijzingen dat de “scr”(bronbestanden) van Deux Ex: Human Revolution zijn gestolen. Het lijkt echter erg onwaarschijnlijk dat Eidos deze bestanden op dezelfde server heeft geplaatst als de website van de game, dus de kans is groot dat het hier gaat om de bronbestanden van de website zelf.

Volgens Krebs zit een splintergroepering van Anonymous achter de aanval. Het zou hier gaan om dezelfde groep die de website van Anonymous zelf deze week aanviel, dus de kans dat de groepering nog door de hackersbeweging werd gesteund is klein. Volgens een anonieme observeerder is dit kenmerkend voor de werkwijze van de groep:

This is how those guys roll: One day they work together, the next they war. They drop dox [information] on each other like it’s a game.

[…]

Its psychotic behavior like I have never seen. It’s like they hate each other but will work together on certain ops if it suits them, but then might turn on each other in the end … and then laugh it off.

Eerder deze maand maakte Sony al bekend dat Anonymous mogelijk mede-verantwoordelijk is voor de hack van het PlayStation Network. De hackersbeweging ontkende dit in de eerste instantie, maar liet later weten dat het toch mogelijk is dat enkele van hun leden achter de aanval zaten. Dat Anonymous hun splintergroeperingen niet helemaal in de hand heeft, is inmiddels dus wel duidelijk.