Age of Empires Online krijgt fysieke en digitale release

Age of Empires Online is momenteel nog in de bèta, maar moet volgens uitgever Microsoft aankomende herfst op de markt verschijnen. De game, die in ontwikkeling is bij Robot Entertainment en Gas Powered Games, krijgt tevens zowel een fysieke als digitale release.

Microsoft heeft echter aangegeven dat de retailversie, dus de game op een schijfje, unieke bonus content zal bevatten. Beide versies zullen waarschijnlijk voor dezelfde prijs verkocht worden. Het Amerikaanse bedrijf heeft voor twee versies gekozen omdat de markt nog steeds snakt naar fysieke games; er zijn nog zat mensen die een doosje willen hebben.

The industry in general is still in somewhat of a transition state. There are some players that still want to go down to the store and buy a retail product.
De game zal de Grieken en Egyptenaren bevatten, en is na het aanschaffen gratis om te spelen. Age of Empires Online krijgt daarnaast wel gratis en betaalde upgrades in de vorm van nieuwe facties, boosters en empires.

Vandaag werd tevens een aankondiging gedaan omtrent hardcore-spelers van strategie games. Er komt een ‘pro premium civilisation’-upgrade, waardoor je op level 20 kunt starten, speciaal voor de echte fanaten. Bovendien verschijnt er een booster-pakket genaamd ‘Defence of Crete’, een competitieve co-op modus, waarbij hordes vijanden op je afkomen. Inspiratie voor deze modus kwam van de game Geometry Wars.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Zou Age of Empires niet gratis worden, en als je “extra’s” wou, je zou moeten betalen?

 2.   
  Update's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Zou Age of Empires niet gratis worden, en als je “extra’s” wou, je zou moeten betalen?"

  Dacht ik ook. Maar kheb age of empires nog op een cd’tje staan 😀 herrinner me nog alle geluiden die bij gebouwen hoorden 😛

 3.   
  Jarek's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Zou Age of Empires niet gratis worden, en als je “extra’s” wou, je zou moeten betalen?"

  Dat dacht ik ook idd , Maar ik denk dat ze zich hebben bedacht omdat ze ook een fysieke versie gaan uitgeven.

  En die kunnen ze natuurlijk niet gratis uitdelen bij de winkel. 😉

 4.   
  Koen's avatar

  Het zal geen dure release worden. Ze willen dat zoveel mogelijk mensen de game aanschaffen en vervolgens bereidt zijn te betalen voor een andere beschaving. Ik speel de beta en ik zou er zeker geld voor over hebben waar ik normaal bij dit soort games het hou bij de ‘gratis’ content.

 5.   
  DutchFreeze's avatar

  Koen schreef, "Het zal geen dure release worden. Ze willen dat zoveel mogelijk mensen de game aanschaffen en vervolgens bereidt zijn te betalen voor een andere beschaving. Ik speel de beta en ik zou er zeker geld voor over hebben waar ik normaal bij dit soort games het hou bij de ‘gratis’ content."

  Of ik betaal online, of in de winkel, niet beide.
  Tenzij het DLC is die ook daadwerkelijk wat toevoegd aan de game.

  Wel leuk, heb ze allemaal gespeeld 🙂

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  Heb het Artikel op VG247 gelezen en het blijft gewoon F2P, maar de hardcore fans kunnen gewoon een disc kopen als ze willen (met een mooi hoesje) en er zijn upgrade packs beschikbaar tussen de 5 en 20 dollar de upgrade packs kosten hetzelfde voor de digitale en de download versie en zullen waarschijnlijk extra’s toevoegen zoals andere civilisaties.

 7.   
  Update's avatar

  Age of Empires Online krijgt daarnaast wel gratis en betaalde upgrades in de vorm van nieuwe facties, boosters en empires.

  Boosters? wat moeten we daaronder verstaan? Sneller houthakken ofzo?? (ik gebruikte in AOE1 altijd Lumberjack cheat xD)

 8.   
  Alfa Warrior's avatar

  Nee er zullen slechts een paar “boosters” zijn zoals: bereik een level 20 stad vanaf het begin voor 20 euro. Het zal uiteraard nooit een oneerlijke kans geven tegen andere spelers in PVP of dat je heel makkelijk de economie in het spel (traden) kan veranderen.

 9.   
  Jarek's avatar

  Hmm , gelijk maar even de beta weer downloaden.

 10.   
  fabiankok's avatar

  Hmm?
  Het was toch een gesloten beta, of moet ik me nu gaan haasten om de open beta te halen? o.o

 11.   
  Jarek's avatar

  Het is een gesloten beta ja , Maar daar had ik me al voor aangemeld , en ook al even gespeeld een paar maand terug.

 12.   
  simonchief's avatar

  Well vet hoor 😛

 13.   
  SonOfTorture's avatar

  weet iemand als er al een BETA uit is?
  en wanneer is de release?

 14.   
  nicolaasfokke's avatar

  Ik ga het volop met m”n vrienden spelen met ze alle tegen elkaar dat is echt fun en het maakt een leuke sfeer 🙂