Gamersnet.nl

Sony geeft PSN-gamers twee gratis games en ID-beschermingsservice

Eerder deze maand werd al bekendgemaakt dat Sony een aantal compensaties in gedachten heeft voor PSN-gamers, die nog altijd hinder ondervinden van de lange downtime van het PlayStation Network na een aanval van hackers eind april. Inmiddels heeft men meer verteld over de alternatieve vergoeding die men in petto heeft.

Zo zullen PSN-gamers straks twee games gratis kunnen downloaden uit een lijst van 4 PSP-titels of 5 PS3-games. De specifieke titels zijn op dit moment nog niet bekend, maar hierover zal men spoedig meer naar buiten brengen.

Verder werkt men hard aan het beschikbaar stellen van AllClear ID Plus, een speciale dienst die is ontwikkeld om persoonlijke gegevens nauwlettend te laten monitoren. Zo wordt in de gaten gehouden of jouw persoonsgegevens niet ineens op verdachte websites opduiken en bij mogelijk misbruik gaan specialisten uitgebreid aan de slag om het te onderzoeken. Via AllClear ID Plus ben je tevens tot 1 miljoen dollar verzekerd als je toch slachtoffer bent geworden van identiteitsdiefstal.

De AllClear ID Plus service is in de Verenigde Staten al beschikbaar en de Amerikaanse PSN-gebruikers kunnen één jaar lang geheel gratis gebruik maken van deze extra dienst. Voor de Europese regio werkt men hard aan een soortgelijke oplossing. Door de vele verschillende landen en wetgevingen is het lastiger om dit in Europa uit te rollen, maar volgens Sony is men heel dichtbij een oplossing.

Ten slotte krijgen alle PSN-leden 30 dagen gratis PlayStation Plus, zoals eerder al bekend was gemaakt. Bestaande PlayStation Plus-leden krijgen eveneens 30 dagen gratis. Het is echter nog altijd onduidelijk wanneer het PlayStation Network weer volledig beschikbaar zal zijn.