Gamersnet.nl

Einde PlayStation downtime in zicht, compensaties deels bekend

Vroeg in de ochtend heeft Sony een persconferentie gehouden om het grote publiek wat meer te vertellen over de werkzaamheden naar aanleiding van de downtime van het PlayStation Network en wanneer het verholpen moet zijn.

Allereerst heeft Sony naar buiten gebracht dat alle gebruikers een presentje kunnen verwachten als het service weer te gebruiken is. De compensaties zullen per regio verschillen (wordt later naar buiten gebracht), maar alle gebruikers zullen 30 dagen PlayStation Plus ontvangen, inclusief de muziekservice Qriocity. Daarnaast zullen ook andere services geboden worden die nog niet bekend zijn. Dit alles zal verschijnen als het Welcome Back Pack.

Maar wanneer zal de service dan weer online komen? Deze week zullen er weer een aantal services online komen zoals Download- en Accountopties, PlayStation Home, vriendenlijsten en chat-functies. De PlayStation Store zal nog even op zich laten wachten en ook de rest van de service zal pas binnen een maand terugkeren.

Bij het wederom live gaan van het PSN zullen mensen een verplichte update moeten downloaden en hun wachtwoord verplicht wijzigen. Het wachtwoord kan alleen maar gewijzigd worden op de console waar dat oorspronkelijk is gebeurd, of via een geldig email-adres.

Ook heeft Sony wat losgelaten over de nieuwe beveiligingsmaatregelen die we kunnen verwachten, waaronder:

– Nieuwe software die alle wijzigingen in de gaten houdt en beveiligt tegen nieuwe aanvallen.
– Betere bescherming van data
– Betere software om veranderingen en illegale toegang te herkennen
– Nieuwe firewalls.

Kazuo Hirai van Sony is zich bewust van de veranderingen die dit met zich meebrengt:

“These illegal attacks obviously highlight the widespread problem with cyber-security. The security of our consumers’ information very seriously and are committed to helping our consumers protect their personal data.”
Als laatste is Sony natuurlijk keihard aan het werk om de dader te pakken.